Klaus Iohannis: Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Luăm rachetele Patriot pentru a garanta securitatea românilor

de Razvan Pritulescu , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:34, 15 iulie 2017
Klaus Iohannis: Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Luăm rachetele Patriot pentru a garanta securitatea românilor

Prezent sâmbătă la exercițiul militar Saber Guardian 2017, de la Cinciu, județul Brașov, președintele României a declarant că achiziționarea rachetelor Patriot se face exclusive în scop defensiv.

"Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii, noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente, (...) pentru a garanta securitatea românilor", a spus Iohannis, citat de News.ro.


Citește și:  Klaus Iohannis: “Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare o aventură fiscală”

"La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare a sistemului defensiv de rachete Patriot către România, inclusiv suport tehnic şi echipamente, costul estimativ fiind de 3,9 miliarde de dolari. Congresul SUA a fost notificat în legătură cu această posibilă tranzacţie în data de 10 iulie.


Citește și:  Iohannis, la exercițiul militar Saber Guardian 2017: “Întotdeauna este bine ca şi inamicul să fie surprins, în cazul nostru spectatorul”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017.

 

Comentarii

 • Roman

  16 iulie 2017 5:48

  Dar ce-i Deveselu dobitocule?

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  15 iulie 2017 23:24

  Noi ședem blânzi pe scăunelul nostru la masa tăcerii cu partenerii noștri strategici, luăm furculița și cuțitul să fim pregătiți dacă se servesc încă vreo două felii de preskur proaspăt

  raspunde comentariului
 • Da !

  15 iulie 2017 21:36

  Un lucru bun pentru Romania . Mai trebuie si asa ceva , doar cu biserici si stadioane nu ne putem apara .

  raspunde comentariului
 • Petru

  15 iulie 2017 17:17

  Sigur ca noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni cu rachetele CUMPARATE, nu luate pomana se ia, marfa se plateste. Noi romanii suntem un popor pasnic, ca toate popoarele lumii, ca doar n-om fi noi handicapati. Cat despre rachete, ne-a invatat marele Toma Caragiu cum se face dupa discutii se duc unii la o partida, sau mai multe, de tenis. Cu rachete sol-aer, sol-sol, aer-sol, etc. Doamne pazeste! Dar permiteti-mi sa va spun una de la Fizica. Dvs sunteti fizician, nu-i asa? Ca Gusa. Ma pun si eu langa dvs trei mari fizicieni. Iar pe Stefan Procopiu sa-l stergem de pe lista. Experimentul vizat de mine se numeste PENDUL si suna asa oridecate ori romanilor li se face greata de whisky germano-american, se dreg cu vodca ruseasca, SI INVERS. Incheiere Romanie, Romanie, mai lasa-te de betie!

  raspunde comentariului
 • nimic nu stii

  15 iulie 2017 15:37

  securitatea regiunii, sunt inca romani ce vor cu rusii.

  raspunde comentariului
 • Eva

  15 iulie 2017 15:21

  Cel putin suna frumos - rachete Patriot .

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design