17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful IPP, în dialog cu jurnalistul Sabin Orcan: Dacă ai stat 20-30...

Șeful IPP, în dialog cu jurnalistul Sabin Orcan: Dacă ai stat 20-30 de ani la aer condiționat în Minister, nu înțeleg la ce trebuie pensii speciale

Directorul editorial al României Libere, jurnalistul Sabin Orcan, discută, duminică seara, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV, cu directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, și cu deputatul USR Claudiu Năsui, despre scandalul pensiilor speciale și despre propunerile guvernării Dragnea-Tudose. 

„Pensia medie la militari este de 3.200-3.400 de lei. Problema nu e la ei, ci la cei care nu au văzut teatrul de operațiuni, ca Gabriel Oprea, sau care au lucrat în minister, au ieșit la pensie să ia zeci de mii de lei și apoi s-au reangajat și iau și pensie, și salariu de la stat. Guvernul încearcă să le reformeze, să le scadă, și o face din lipsă de bani. Problema e că Guvernul PSD a promis foarte multe și nu mai are de unde să dea. Problema nu e cu cei care iau 3.000 de lei. Acum oamenii vor suferi, pentru că PSD vrea să astupe gaura creată. Nu primim toți după aceleași reguli. Din păcate, nu avem acest lucru în România”, a spus economistul și deputatul USR Claudiu Năsui.

 

 

Jurnalistul Sabin Orcan a dat exemplul „unor persoane din magistratură”.

„Nu militarii Armatei au cele mai mari pensii. Cele mai mari pensii sunt în altă parte”, a spus jurnalistul Sabin Orcan.

La rândul său, directorul IPP a precizat că „în Armată vin 30 de generali. Acești oameni, generali din Armată și din Poliție, vor depăși, vor fi un număr foarte mare, ceea ce va duce la niște plăți mult mai consistente ca volum decât cei din magistratură”, a spus Adrian Moraru. „Dacă ai stat la aer condiționat în Minister, nu înțeleg la ce trebuie să îți dau pensie specială. Ce este periculos să stai 20-30 de ani în clădirea din Minister”.

 

„Există, în statul român, această categorie a vânătorilor de venituri de la stat. Avem acest gen de oameni care au și au avut acces la vârful ierarhiei statului – la Parlament, la Guvern – și care, întotdeauna, au știut să își vadă interesul. Cei care au spus că sunt patrioți au fugit toți la pensionare. Obiectivele lor sunt clare: nu își doresc o Românie ca în Vest, modernă, ci una care să își conserve privilegiile”, a spus economistul Claudiu Năsui.

La rândul său, Adrian Moraru a subliniat că problema este cu „oamenii cărora li se dau stele”. „Știți câți avem în Armată cu stele? 1.700! Nu mi se pare normal să ajungi general de la bucătărie sau general istoric. Există generali la bibliotecă, la bazele de date”, a spus el. 

Sabin Orcan subliniază că au fost generali și la Primăriile de sector, „făcuți de Gabriel Oprea pe genunchi”.

 
 
Cele mai citite

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă