6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan: Urdăreanu a rămas în locul lui Ghiță pe piața...

Jurnalistul Sabin Orcan: Urdăreanu a rămas în locul lui Ghiță pe piața IT favoritul serviciilor secrete. Ministrul Jianu a dat un ordin pentru a-l favoriza

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, marți seara, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV, despre afacerile lui Tiberiu Urdăreanu.

„Urdăreanu este unul dintre capii mafiei IT din România, alături de doamna Socol de la Siveco și mogulul Ghiță”, a afirmat jurnalistul Sabin Orcan, care prezintă afacerile lui Urdăreanu, citind un drept la replică trimis de Urdăreanu.

„O altă minciună este că ordinul dat de ministrul Jianu este că nu modifică nimic. În răspunsul pe care îl avem de la Comisia Europeană se spune că nu trebuie dat niciun ordin de ministru, pentru furnizorii de încredere în domeniu. Ministrul Jianu a modificat acest ordin, există o sesizare depusă de Comisia Europeană (…) Urdăreanu a rămas în locul lui Ghiță pe piața IT, favoritul serviciilor secrete. Pentru a-l favoriza a dat Janu ordinul”, a spus el.


Citește mai multe detalii aici: Ultimul "tun" al Guvernului Grindeanu. Ministrul Jianu a semnat ordinul care îl favorizează pe stăpânul semnăturilor digitale, Tiberiu Urdăreanu

Vicepremierul și ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, a semnat ordinul care reglementează piața semnăturilor electronice, o afacere de câteva zeci de milioane de euro anual. Surse din piața IT susțin că ordinul lui Jianu îl favorizează pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu, cel care deține compania Certsign SA.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, condus de Augustin Jianu, a publicat Ordinul 449/2017 privind procedura de acordare, suspendare și retragerea statutului de prestator de servicii de încredere calificat în conformitate cu Regulamentul nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 iulie 2014. Specialiștii din domeniu susțin că acest ordin controversat ar urma să suprareglementeze abuziv piața certificatelor și semnăturilor electronice.


 

 

 

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă