Jurnaliștii României Libere atrag atenția asupra pericolelor modificării Codului Penal. Ondine Gherguț: Seară devastatoare pentru România!

de Avram Eliza , 01 februarie 2017 - stire actualizata la ora 10:21, 01 februarie 2017
Jurnaliștii României Libere atrag atenția asupra pericolelor modificării Codului Penal. Ondine Gherguț: Seară devastatoare pentru România!

Jurnaliștii României Libere au reacționat, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat, prin OUG, modificări la Codul Penal, în ciuda protestelor masive de stradă și a semnalelor de alarmă din rândul instituțiilor judiciare. 

Ondine Gherguț: ”NENOROCIRE! Bătaie de joc! Puterea politică a anihilat Justiția! Este LOVITURĂ dată democrației! Seară devastatoare pentru România! PSD trebuie MĂTURAT! In UNANIMITATE, Guvernul lui Dragnea a dezincriminat toate faptele penale pe care le fac politicienii înșurubați în funcții publice! A adăugat si alte fapte penale pe care le-a dezincriminat, Si anume faptul că ordine date de funcționarii publici, adică miniștrii, primarii, alți demnitari care semnează acte normative, nu constituie abuz în serviciu. Adică, ministrul s-a pus si el la adăpost să nu fie acuzat de abuz prin emiterea acestei ordonanțe! Ordonanțele se PUBLICĂ în această seară!”


Citește și: BREAKING NEWS. Guvernul a adoptat ordonanța grațierii și modificarea Codurilor Penale în această seară. Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei și strigă: ”Hoții!” Rușine să vă fie”. Iohannis: Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină | VIDEO


 

Mihai Duță: Sper sa fiti multumiti cu hotii printre voi toti cei care-i sustineti si sa va fure mai rau decat pana acum.

Răzvan Chiruță: A fost modificat inclusiv articolul din Codul Penal care se referă la pedepsele pentru conducerea sub influența alcoolului. S-a eliminat sintagma potrivit căreia alcoolemia se stabilește „,la momentul prelevării mostrelor biologice”, permițând astfel, din nou, măsluirea probelor, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Incredibil așa ceva.

Mircea Marian: Câteva sute de infractori și slugile lor au pus mâna pe țara asta. Își bat joc de noi. Nesupunere civică. Nu avem ce discuta cu hoții. Nu mai există dialog. Un scuipat când îi vezi și la pușcărie cu voi.

Silviu Sergiu: Ne-au facut! Au mimat că vor amnistie cand, de fapt, planul PSD era sa-i salveze pielea lui Dragnea. Dupa modul ticalos in care au redefinit abuzul în serviciu si au adoptat ordonanța grațierii, urmează reactia Strazii. Din pacate, insa, si-au atins atins scopul. A doua Marțe Neagră a reusit...

Mălin Bot: Incredibil! Penalii au adoptat ordonantele penale care scapa gasca lui Dragnea!

Cătălin Prisăcariu: În crucea nopții, ca tâlharii, slugile proaste ale lui Dragnea tocmai ne-au furat 25 de ani și ne-au trimis înapoi în anii '90. 
Transnistria, mai avem un pic și te ajungem!


Ce spun jurnaliștii România liberă pe această temă.

Sabin Orcan, director editorial
Grațierea lui Dragnea și dilema lui Farfuridi

Motivul protestelor nu e că PSD vrea să legifereze, prin ordonanță, o grațiere colectivă și modificarea Codului Penal. Au mai luat și alții decizii discutabile referitoare la Justiție (inclusiv fosta guvernare tehnocrată) și n-a protestat atâta lume. Adevăratul motiv e că, de astă-dată, cei care inițiază ordonanțele sunt chiar potențialii lor beneficiari. Când anunți că vrei să rezolvi problema pușcăriilor, dar prevezi, negru pe alb, că vor fi grațiați și cei condamnați cu suspendare, ca Liviu Dragnea, e clar ce se pregătește. Și mai ales pentru cine... continuarea aici!


Răzvan Chiruță, redactor-șef: 
Dictatura lui Dragnea a început de azi. Marțea neagră împotriva Justiției a devenit realitate. Cum scapă infractorii
Disprețul complet pe care PSD-ul condus de Liviu Dragnea îl arată pentru România este absolut șocant. Politicianul teleormănean a intrat de marți, 31 ianuarie 2017, în galeria conducătorilor discreționari care sperie Europa, din care mai fac parte figuri sinistre precum președintele turc Recep Tayyip Erdongan sau premierul ungar Viktor Orban. Comparația nu este exagerată... continuarea aici!

 


Silviu Sergiu, senior editor:
REACȚIE LA CALD. Nu e totul pierdut! Rebeliunea penalilor poate fi înăbușită!
PSD a comis o eroare fatală, ce-l poate costa totul in punct de vedere politic. Grațierea în crucea nopții, mișelește, a unor fapte penale și redefinirea abuzului în serviciu, măsuri de care vor beneficia zeci de politicieni acuzați sau condamnați pentru corupție, este o sfidare fără drept de apel a majorității românilor ... continuarea aici!


Mălin Bot, redactor-șef online:
O lecție șocantă pentru români: Când e votat un infractor, mafia e legiferată

În ciuda protestelor fără precedent din ultimele două săptămâni. În ciuda normelor elementare de Drept și chiar în ciuda bunului-simț, infractorul Liviu Dragnea a dispus să fie emise ordonanțele penale care îl scapă pe el și pe alte câteva mii de politicieni penali de Justiție. Livid la față, cu o mină cadaverică, ministrul Justiției a anunțat marți seara că mafia e oficial legiferată în România... continuarea aici!

Cătălin Prisăcariu, senior editor:
În crucea nopții, ca tâlharii, slugile proaste ale lui Dragnea tocmai ne-au furat 25 de ani și ne-au trimis înapoi în anii '90. Presa occidentală comentează deciziile de aprobare a grațierii și de modificare a Codului Penal: Guvernul României dă o lovitură luptei anticorupție
În America, prima relatare a fost cea a agenției Associated Press, preluată de site-urile publicațiilor și televiziunilor din SUA. Decizia guvernului este prezentată ca o lovitură dată eforturilor din ultimii ani pentru întărirea luptei anticorupție.
 
Decizia Guvernului Grindeanu a fost luată deşi zeci de mii de oameni au protestat duminică faţă de această ordonanţă, arată site-ul postului ABC News, care aminteşte şi de declaraţia Laurei Codruţa Kovesi, care spunea  că o asemenea măsură va afecta lupta anticorupţie.
 
Ziarul The Washington Post anunță că Guvernul României a adoptat marţi seara o ordonanţă de urgenţă pentru dezincriminarea abuzului în serviciu şi a dat o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupţiei în ţară... continuarea aici!

Comentarii

 • nelu

  01 februarie 2017 11:14

  A-ti stat in casa la caldura cind au fost alegerile din Decembrie si nu a-ti VOTAT. Komunistii sa-u mobilizat cum stiu ei so faca si au cistigat alegerile. Acum stati toata noaptea in frig si ger sa va reparati greseala ca nu ati votat. VOI LA-TI ajutat pe dragnea sa cistige alegerile. Sunteti singuri de vina si nu mai plingeti.

  raspunde comentariului
 • nelu

  01 februarie 2017 11:14

  A-ti stat in casa la caldura cind au fost alegerile din Decembrie si nu a-ti VOTAT. Komunistii sa-u mobilizat cum stiu ei so faca si au cistigat alegerile. Acum stati toata noaptea in frig si ger sa va reparati greseala ca nu ati votat. VOI LA-TI ajutat pe dragnea sa cistige alegerile. Sunteti singuri de vina si nu mai plingeti.

  raspunde comentariului
 • nelu

  01 februarie 2017 11:14

  A-ti stat in casa la caldura cind au fost alegerile din Decembrie si nu a-ti VOTAT. Komunistii sa-u mobilizat cum stiu ei so faca si au cistigat alegerile. Acum stati toata noaptea in frig si ger sa va reparati greseala ca nu ati votat. VOI LA-TI ajutat pe dragnea sa cistige alegerile. Sunteti singuri de vina si nu mai plingeti.

  raspunde comentariului
 • Mircius

  01 februarie 2017 11:11

  Intrebare Daca fac un accident neintentionat cu o masina bengoasa a Guvernului-PSD-ALDE sau cu una a aceeasi politii, cu pagube sub 200.000 lei, inteleg dupa OUG -ul PSD-ALDE ca NU trebuie sa platesc paguba ? Doar in Ordonanta scrie negrualb ca un functionar-demnitar nu plateste pagubelesau furturile pana la 200.000 lei!!! Sau nu suntem egali in fata legii ?!

  raspunde comentariului
 • Da

  01 februarie 2017 8:40

  Dupa razboi multi viteji apar!

  raspunde comentariului
 • barbu florea

  01 februarie 2017 8:03

  STARE DE URGENTA - NATIONALA DREPTATE de la - MINUS infinit - la PLUS infinit ! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tara mea de glorii, tara mea de dor ? Bratele nervoase, arma cu tarie, La trecutu-ti mare , mare viitor ! . Fii tai traiasca numai in fratie Ca a noptii stele, ca a zilei zori, Viata in vecie, glorii, bucurie, Arme cu tarie, suflet romanesc, Vis de vitejie, fala si mandrie, Dulce Romanie, asta ti-o doresc ! M. Eminescu Trist dar adevarat, suntem NEVOITI, din nou, DUPA 27 DE ANI de la Revolutia TRADATOARE 1989 , sa SCHIMBAM SISTEMUL SI ORDINEA EC. SOC. POL. FIN., datorita tradari, coruptiei, hotiei, lipsei de bun simt, mitei politice si electorale, traficului de influienta intre puterile statului . Proclamatia de la Timisoara punctul 8 a fost FURATA de Iliescu si a lui CEATA de TRADATORI, in Codul Penal PEDEAPSA CU MOARTEA pentru TRADARE, INALTA TRADARE, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE . S.A. a fost eliminata de criminalul Iliescu, IN PRIMELE zile de conducere F.S.N.. . MAREA TRADARE DE TARA SI DE NATIUNE ROMANEASCA a realizat-o Adrian Nastase si Guvernul lui MAFIOT, prin trecerea proprietatii INTREGULUI POPOR, in proprietatea STATULUI minus - nationalizare , crearea F.P.S. si F.P.P. , Legea Privatizarii M.E.B.O. M. Cosa, cand functiona in economie Privtizarea prin Contributii Sociale, comunista, dar mai echitabila si fara ACUMULARE SALBATICA DE CAPITAL , urmata de ABROGAREA Legii 181969 a ILICITULUI fara sa puna o lege GERMANA in locul ei.. MINERIADELE doua, PRIMA IN 1990 , care a TRASAT ISTORIA TRADATOARE DE NEAM SI DE PATRIE a fi sau a nu fi NEOCOMUNISM Proclamatia de la Timisoara PCT.8 atesta CAT DE TRADATORI AU FOST SI SUNT ALESII NOSTRII . Dece nu putem sa dam la o parte mafia fsn-isto-psd-ista-alde-ista, ACUM, pentru ca in ultimii 27 de ani s-a instaurat o taxa RECIPROCA de impozit pe PROSTIE, GOLANIE, CHIUL DE LA MUNCA, VOTURI LA ALEGERI MITA POLITICA mai ales in mediul rural Ex . o cunostinta din Teleorman masculin are o mama pensionata pe handicap, el este pensionat ca ajutor al mamei, dar mama tine toata gospodaria si pamantul, iar el lucreaza la diferite firme de paza, probabil cate trei luni, SAU ARA Carte de Munca . Acum, dupa 27 de ani AVEM IN ROMANIA UN SISTEM MAFIOT CU RAMURI IN TOATE AUTORITATILE PUBLICE CENTRALE SI LOCALE , orice am alege POLITIC . Ne FURAM CACIULA daca nu ne-au furat-o, pana acum FOSTII alesi. Este timpul PENTRU O NOUA ORDINE economica, politica, sociala, financiara, morala, nationala, juridica, penala, de bun simt Mai multe amanunte in www.meritocratia.ro sau in modestul www.barbu-florea.ablog.ro CU STIMA SI ADANC REGRET ca m-am nascut in Romania . Unde in curand .. voi fi cu MOSII SI STRAMOSII MEI Dar imi este rusine sa ma intalnesc cu ei . Cum justific EU pierderea MOSTENIRII S-au luat de la gura sa ma faca OM Eu ce am facut am fost VERICAL NU AM FURAT, NU AM TRADAT, AM MUNCIT, NU M-AM PENSIONAT PE BOALA FALSA, NU MI-AM FURAT INTREPRINDEREA PE CARE AM CONDUS-O- AU FURAT-O ALTII PRIN fps .. Barbu Florea neica nimeni

  raspunde comentariului
  • UBAFCA

   01 februarie 2017 10:58

   Jupane, daca tot esti atat de bine docomentat, sic, si atat de CINSTIT, dupa cum singuri te declari, DE CE nu te-a impins nici un partid IN POLITICA, ceva, un cosilier local sau judetean, un DEPUTAT sau de ce nu ceva mai sus, SENATOR ,.. ,.., ,. Iar daca partidele inca nu te cunosc de ce nu CANDIDEZI INDEPENDENT ,.., jupane, cu anunturile astea ce le gasesti zi de zi, de genul OPORTUNITATI de CASTIG IMEDIAT, n-ai nici o legatura caci in spatele astora se ascund multe nelegiuiri

   raspunde comentariului
 • Dan

  01 februarie 2017 0:54

  Astia PSD isti Neo Comunistii spun ca o mina de oameni nu poate face Legile in Romania....Se pare ca o mina de oameni au rasturnat Rusia Cimunista si Estul Europei...si etcVa fi rau pentru Neo Bolsevici...F RAU....ve ti vedea TATA...Sa iesim in strada Romanii mei sa distrugem MAFIA BOLSEVICA RUSA

  raspunde comentariului
  • Radu

   01 februarie 2017 0:57

   Politicienii din Romania copie exact ce se face in Vest fara sa si dea seama ca comparatiea este neadegvataRomania si Estul Europei au alte valori...Filozofilor...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design