Jurnalista Sorina Matei critică dur mandatul lui Kovesi: „Vinovaţi pentru distrugerea anticorupţiei sunt oameni din DNA, SRI, magistraţi şi politicieni"

de Roxana Petre , 22 iulie 2017 - stire actualizata la ora 09:32, 22 iulie 2017
Jurnalista Sorina Matei critică dur mandatul lui Kovesi: „Vinovaţi pentru distrugerea anticorupţiei sunt oameni din DNA, SRI, magistraţi şi politicieni"

Jurnalista Sorina Matei, care s-a remarcat prin susținerea acordată luptei anticorupție, dar și prin dezvăluirile despre jocurile de culise din DNA și SRI, o critică din ce în ce mai dur pe Laura Codruța Kovesi. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, jurnalista susține că recentul conflict din interiorul DNA are legătură cu controlul pe care l-ar exercia generalul Coldea și alte persoane din SRI asupra procurorilor.

„Este foarte greu de descris cu exactitate şi precizie chirurgicală ce se întâmplă cu DNA de o bună bucată de vreme. Adică de vreo doi sau chiar trei ani. Şi este foarte greu de descris pentru că problema are o amploare uriaşă, adevăratele cauze sunt multe, diverse, punctuale, sedimentate uneori în timp, personajele sunt foarte multe şi secretele sunt ascunse în detalii, iar tot acest amalgam extrem de complicat a condus la acest efect devastator şi paradoxal. Distrugerea DNA şi a luptei anticorupţie chiar de către DNA şi SRI. Pacientul este pe aparate. Moartea e clinică. Ca să explici de ce s-a ajuns aici, probabil trebuie scrise câteva cărţi. Pentru că e mult de aşternut dacă vrei să vezi adevăratele cauze”, scrie jurnalista.

În opinia sa, „o problemă este ce s-a întâmplat în 2013”.„O problemă este chiar începutul. Adică ce s-a întâmplat în 2013. Şi aici e mult de povestit, sunt multe personaje, multe vinovăţii, concepte şi viziuni total diferite, dar atunci 97 de procurori în bloc au spus adevărul iar clasa politică, SRI, ambasadele – Sistemul în frunte cu preşedintele României şi politicienii le-au băgat procurorilor pumnul în gură. Şi de atunci s-a tăcut şi s-a acumulat. O altă problemă este că evident niciodată acest moment nu a fost depăşit, de niciuna dintre tabere. Nici procurorii şi nici Sistemul răzbunător prin executanţii săi nu au uitat acele momente. Încă o problemă a fost continuarea. Ceea ce au crezut procurorii, chiar s-a întâmplat: DNA a fost preluată efectiv de către SRI. Şi aici încep complicităţile. Ca să fim exacţi: ale tuturor procurorilor DNA. Şi aşa s-a ajuns la altceva. Interesele punctuale ale SRI în anumite dosare de corupţie. Iar de aici începe showul. Cine, unde a intervenit, prin cine, ce l-a pus să facă, ăla ce a zis atunci, cum a fost, realiza sau nu realiza, accepta sau nu accepta, şi tot aşa. Iar o mare problemă o reprezintă intervenţiile fostului prim adjunct SRI, F. Coldea, ale lui Adrian Ciocârlan tot de la SRI. În plus, ale multor ofiţeri SRI care efectiv stăteau în birouri, la serviciu în acea perioadă, nu în SRI, ci chiar în DNA”, mai scrie Sorna Matei. 

Ea continuă susținând că, în timp, „unii procurori care știau lucruri, au devenit ținte sub o atentă supraveghere chiar de către SRI ca să nu vorbească.”„Denunţători veneau la DNA de la SRI, în urma unor dealuri puturoase făcute cu SRI, primind protecţie penală în schimbul unor acordării unor sume sau preluării unor afaceri de către SRI/oameni/proxy din SRI. În avalanşa de cazuri scoase pe bandă rulantă, în care redările, rechizitoriile, instrumentarile erau făcute de SRI, magistraţii realizau sau nu unde se va ajunge. Cert este că interesele SRI s-au sedimentat în timp, au devenit constante, o practică, un modus operandi, iar când totul a devenit too much, pentru că sub frontispiciul unei instituţii de fapt lucrau motoarele la maximum a două instituţii de forţă, unii magistraţi au început să spună “stop”. În acelaşi timp, SRI nu are pârghii efective fără DNA. Fără controlul DNA e mort.Şi de aici altă presiune puternică, temere, disperare. DNA epuizase reţelele mari şi transpartinice de corupţie, a început să ia oameni de pe funcţii sau pentru 3 peşti, au început derapajele, excesele, ţintele şi agendele au început să fie luate din stradă, iar unii procurori care ştiau lucruri au devenit ţinte şi ţinuţi sub o atentă supraveghere chiar de către SRI ca să nu vorbească. Pentru că instrumentaseră cazuri delicate în care uneori rezultatul a fost sau nu a fost cel dorit de SRI. În special de generalul Coldea”, mai susține sursa citată.

În opinia jurnalistei, procurorii ar fi continuat să fie „ținte ale SRI” și în 2016.„Apoi, în 2016, a venit decizia CCR. Şi aici e mult de discutat. Două filozofii, două concepte şi abordări despre Justiţie total diferite, cert este că, din punct de vedere legal, macaroana a fost tăiată. Problema este că SRI nu s-a oprit aici. Din cauza speţelor delicate, procurorii continuat să fie ţinte ale SRI. Cei care plecaseră până atunci sau au fost daţi afară, într-un fel s-au salvat. În alt fel, toţi au dosare ţinute să nu deschidă gura. Cum s-au făcut dosarele? Prin cele mai halucinante sesizări, totul folosit ca mijloc de şantaj. La ceva timp după decizia CCR, scandalurile au început să se ţină lanţ de DNA, au început achitările din dosarele proaste instrumentate cu SRI, au început să mai pice oameni, judecătorilor nu le-a mai fost chiar atât de frică, iar persoanele cu care SRI a făcut dealuri au început să prindă curaj. Transpiraţie mare. Mai multe persoane, nu magistraţi, au fost trimise să discute cu denunţătorii ca aceştia să tacă.. Unii au tăcut, alţii nu, şi de aici s-a ajuns la o bulibăşeală totală în care ţinte au devenit şi denunţătorii care puteau vorbi, şi procurorii care şi-au dat seama ce s-a întâmplat şi care era în realitate modul de operare, iar de la şefia DNA şi SRI să vorbească cineva nu se poate accepta”, continuă jurnalista Sorina Matei, în postarea sa de pe Facebook.

Sorina Matei vorbește, în mesajul său, și despre cei doi procurori revocați din DNA la solicitarea Laurei Codruța Kovesi, Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru.

„Punctual, Doru Ţuluş nu a fost acceptat niciodată de Kovesi şi SRI. Din 2013. Mihaela Moraru a devenit ţintă pe parcurs, pentru că este un procuror bun, închis, care nu prea socializa, dar care a instrumentat cazuri importante, muncea pe brânci, fără achitări şi restituiri. Şi procuroarea Moraru avea în instrumentare sute de cazuri, cam cât trei camere pline ochi cu dosare din DNA. În alt plan, pe parcurs, DNA s-a umplut de oameni slabi, slugarnici, neprofesionişti, mulţi recomandaţi de SRI să vină în DNA, că puteau fi “controlabili”. Cu macaoana legală tăiată, SRI nu a mai putut opera autorizaţiile şi scoate informaţii şi jongla cu ele în dosare, iar DNA nu are nici acum infrastructura tehnică şi umană antrenată necesară. Şi n-au mai ieşit dosare. Nu a mai ieşit nici unul mare pe lună, nu trei uriaşe pe zi, aşa cum se întâmpla. Cu scandalurile zilnice, au început presiunile pe procurori. Cei slabi, bineînţeles, nu performează şi nu produc nimic important şi sustenabil. Cei buni, sunt dificili, au multe cazuri importante, consideraţi periculoşi că nu sunt proşti, ci încăpăţânaţi. Şi tot aşa. Iar o poveste nesfârşită”, mai scrie ea.Sorina Matei continuă postarea afirmând că „nici acum SRI nu a ieșit din DNA”.

„Cert este că nici acum SRI nu a ieşit din DNA, interesele punctuale pe speţe există, există temeri, există interese ale lui F.Coldea, un nou jupân a devenit şi Ciocârlan, şi procurorii au fost executaţi ca să se dea exemplu: nimeni să nu mai îndrăznească niciodată să facă aşa ceva. Să ni se opună nouă? Vă întrebaţi dacă în DNA se discută intern ce explodează zilele acestea în public peste tot? Nu. Nimeni nu discută aşa ceva. Nu au voie. Procurorul şef are toată puterea, că aşa a fost făcută legea. Cine suflă ceva, zboară şi ştiu că vor păţi ca ei. În România anului 2005, după PNA-ul lui Amărie, nimeni nu putea să prevadă că un procuror şef la şefia unei instituţii ajunge să derapeze în 2017 în aşa hal. Vă întrebaţi dacă există vreo şansă reală la Inspecţia Judiciară? Nu, nu există. Sistemul este construit pe model de cerc închis. Procurorii nu pot vorbi în public, că sunt sancţionaţi.Sunt obligaţi să ia calea instituţională. Adică să se ducă la CSM, secţie de procurori, Inspecţie - unde sunt prietenii, oameni controlaţi prin dosare şi complicităţi ori de SRI, ori de DNA”, scrie jurnalista.

Ea se întreabă și de ce oamenii politici nu iau măsuri. În plus, o acuză pe șefa DNA că „minte în ritm accelerat”, de doi ani.
 „De ce nu face nimic ministrul Justiţiei? Din cauză de Dumbravă. De ce politicienii tac şi nu fac nimic? De frică, pentru că sunt şantajabili şi unii au dosare. De ce Iohannis nu face nimic? Pentru că are nevoie de o bâtă, aşa cum a avut nevoie şi Băsescu. Până când bâta a trecut puţin pe la PSD cât să fie pusă în funcţie. Şi apoi la Iohannis. Iar Iohannis acum are nevoie de ea: se pregăteşte de al doilea mandat. De ce întreţine şi susţine cu toată puterea Coldea scandalul şi execuţia procurorilor? Din frică de Ghiţă, Pescariu, Walter şi câţi or mai fi. Are nevoie de şefa DNA ca de aer. Are nevoie de butoane, singurele pe care le mai are, şi mai ales de protecţie. Au dosare alţi oameni ai/din SRI la DNA? Au. Se va opri şefa DNA? Nu. Niciodată. Doar atât ştie să facă. Minte? Minte demult, în ultimii 2 ani în ritm accelerat. Nu e niciun secret”, mai susține sursa citată.

În opinia sa, DNA a ajuns „o instituție cu practici mafiote, înăuntru zace teroarea, spaima, frica şi ilegalitatea”.„Şi un mic detaliu interesant al acestor zile. De ce “pesedistul” Claudiu Dumitrescu, acuzat pe la colţuri acum câţiva ani că furnizează date din dosare la PSD, drept pentru care era izolat, acum se ocupă de inventarierea pixurilor şi ceasurilor şi sumelor sigilate de flagrant din fişetele poliţiştilor chiar în speţa pe care chiar el a dat viză de legalitate? Simplu. Între timp s-a împrietenit bine cu Coldea, n-a mai plecat din DNA şi a devenit o măciucă prietenă. Cum se va sfârşi totul? Habar n-am. DNA a ajuns o instituţie cu practici mafiote, înăuntru zace teroarea, spaima, frica şi ilegalitatea, ce e în afară deja ei susţin că pur si simplu nu există. Aşa gândea şi Ghiţă. Care tot de la SRI era. Toate produsele SRI gândesc la fel. Există doar ce vrem noi să existe şi doar cum vrem noi să existe, in funcţie de interese care se schimbă mereu în timp. Sistemul se va proteja cu orice preţ şi cu toată puterea. Vinovaţi pentru mizerie şi pentru distrugerea anticorupţiei sunt oameni din DNA, SRI, magistraţi şi politiceni de top. Eterogen şi pe foarte scurt, aşa arată în 4 ani un management performant al DNA”, conchide jurnalista Sorina Matei.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“. În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".

Într-un interviu acordat duminică Ziare.com, Kovesi a precizat că  a cerut revocarea procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce a dispus o serie de verificări ale dosarelor repartizate celor doi, în luna martie, în urma lor reieșind că procurorii trebuie revocaţi din funcţii.

„Din verificările făcute, am constatat că au fost încălcate anumite norme care impuneau revocarea celor doi procurori din fruntea DNA. Eu am dispus nişte controale în care au fost implicaţi cei doi procurori încă din martie şi înregistrarea din şedinţă a fost făcută la sfârşitul lunii martie. Procedura controlului, a dosarelor pe care el le are în lucru, nu se termină într-o zi sau două. Mai ales când e vorba de un procuror cu 100 de dosare, ca dna procuror”, a mai spus șefa DNA. În 4 iulie, procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat, la ieşirea de la CSM, unde a fost audiată la Secţia pentru procurori în cazul cererii se revocare formulate împotriva sa de către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că tensiunea dintre ea şi procurorul şef a părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut că Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judiciar.

În 20 iulie,Direcția Națională Anticorupție (DNA) a acuzat nereguli grave în dosarele instrumentate de Mihaiela Iorga-Moraru, unul dintre cei doi procurori  anticorupție revocați din funcție, la începutul lunii iulie, conform Digi24.  În fișetul ei din birou ar fi fost găsite importante sume de bani pentru care nu există justificare, obiecte de lux și documente acuzatoare la adresa unui înalt oficial, cărora anchetatorul nu le-a dat curs, mai susține DNA.

Într-unul dintre dosare ar fi fost găsită suma de 398.000 de lei, primită de la o persoană fizică, după cum reiese dintr-un proces verbal întocmit de magistratul care a lucrat la DNA până la începutul acestei luni, însă banii nu erau justificați în vreun fel și nici nu proveneau din fondul de flagrant, susține DNA. De asemenea, a fost găsit și un ceas în valoare de aproape 68.000 de lei și un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe într-un dosar și ar fi trebuit să stea, în mod normal, în camera de probe a DNA și nu în fișetul procuroarei, potrivit Direcției.

Într-un alt dosar, Mihaela Iorga-Moraru ar fi făcut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru începerea urmăririi penale, l-ar fi obținut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia după ce faptele s-au prescris, adaugă sursa citată.

Pe de altă parte, în prezent, Inspecția Judiciară face verificări privind o plângere depusă de Mihaela Iorga-Moraru și alți doi procurori la adresa șefei DNA, după ce i s-a cerut să facă un test cu detectorul de minciuni în ancheta privind înregistrările apărute în spațiul public, în care Laura Codruța Kovesi ar fi cerut să se ajungă la premier. 

Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga a răspuns, joi, acuzațiilor DNA, într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3, și a susținut că obiectele despre care s-a spus că au fost găsite și la care face referire Laura Codruțaa Kovesi nu erau în biroul ei, așa cum se spune, ci în fișetul unui polițist. Toate aceste aspecte vor ajunge la Inspecția Judiciară.

„Am afirmat și susțin în continuare că nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrărilor pe care le-am avut în lucru. Cu privire la acele bunuri (bani, ceasuri, stilou - n.r.), care ar fi fost găsite în biroul meu, spun că dosarul a fost instrumentat de mine cu un alt procuror, iar aceste bunuri au fost ridicate la percheziții și urmau să fie confiscate. S-a hotărât ca ele să rămână într-un fișet încuiat al unui polițist, nu este al meu", a declarat procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga.

Într-o altă intervenție telefonică, la postul de televiziune Digi24, procuroarea Mihaiela Iorga a afirmat că urmărirea penală a fost îndreptată împotriva fostului ministru Adriana Țicău.

„În primul rând fac o precizare. Niciunul din aceste obiecte nu au fost găsite în biroul meu și nici în fișetul meu, ci în al unui coleg. Eu am coordonat anchetele respective. Suma de bani este fotografiată, seriile bancontelor sunt trecute într-un raport. Eu nu am acces la documentele doveditoare, nici măcar la obiectele personale.Bunurile respective au fost ridicate la percheziții. Pe ele este pus sechestru. Cât despre urmărirea penală, era vorba de Adriana Țicău", a declarat procuroarea Mihaiela Iorga, la Digi24.

Comentarii

 • Cui slujeste aceasta doamna S.M.?

  24 iulie 2017 18:23

  In nici un caz Romaniei. Dimpotriva, face un deserviciu imens! Numai cei care sustin coruptia o critica pe doamna Kovesi si activitatea DNA! Se comporta asemenea lui Basescu, fostul presedinte, care in loc sa se razboiasca cu coruptii si pesedimea, ataca permanent DNA-ul si pe Laura Kovesi! Doamna jurnalista sa inceteze cu atacurile! Sa lupte contru coruptilor!

  raspunde comentariului
 • ilidia

  23 iulie 2017 12:17

  Stiti proverbul "un prost arunca o piatra in apa si zece destepti se chinuie s-o scoata"? Cam asta face si "d-na"...cu piatra.

  raspunde comentariului
 • neofitus maximus

  22 iulie 2017 18:35

  nu o cunosc pe d-na jurnalista. Dar, e foarte adevarat, de o buna bucata de vreme DNA nu mai face aproape nimic. am avut incredere, nu fara rezerve, in D-na K. dar sa fim seriosi, daca institutiile ne stau inyr-o persoana, fie ea si providentiala - ceea ce nu prea e cazul, am sfeclit-o ! In plus, argumentatia D-nei Matei se sustine si se incheaga, petru cine citeste si intelege, tara s-a re-transformat intr-un stat politienesc, gunoiul de Traian Basescu avind un mare rol in toata tarasenia. Sunt tot felul de inepti, care mai mult sau mai putin sinceri vor doar sa ne dezbine unii impotriva celorlalti pe criterii de patriotisme locale. D-na Kovesi e fata unui procuror ceausist, cu origini ne-ardelene, ceea ce nu e nici incriminant, nici positiv automat.

  raspunde comentariului
  • Cu discernamant!

   24 iulie 2017 18:32

   Cu discernamant ai putea constata ca s-a pornit impotriva DNA si impotriva sefei institutiei o lupta acerba, din exterior, din mediul politic, media, copruptii avizati, dar si din interior, prin cozi de topor la Tulus si Iorga. In loc sa lucreze la randament maxim, doamna Kovesi trebuie sa se apere si sa fie atenta, din ce directie se mai dezlantuie un atac! Basescu, cel putin, este un dusman pe fata, tataca permanent, cu cuvinte grele, cu acuzatii tampite, cu amendamente in parlament. Iar coruptii au inceput sa mineze DNA-ul, din interior, prin procurori necinstiti, dispusi sa le faca jocul. Asa ca, tine cont de circumstante si sustine DNA-ul si pe doamna Kovesi. Nu intari si dumneata corul denigratorilor!

   raspunde comentariului
  • Zz

   22 iulie 2017 18:42

   Doamna jurnalista e batista dar nu recunoaste

   raspunde comentariului
 • Ghita din Serbia

  22 iulie 2017 17:01

  Sa fim seriosi doamna colonel.E o culpa comuna cu mai mult politica decat tehnocratica.Ma grabesc sa beau o tuica fiarta o ciorbica cu ardei sarmale cu slaninuta si o cafea la ibric.

  raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 16:38
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 16:03

  Cred ca ar trebui sa nu mai puneti securisti la verificarea textelor despre securisti.

  raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 15:29
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 14:48
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 14:41
 • jurnalista???

  22 iulie 2017 13:36

  Alt "jurnalist" fara coloana care isi schimba ""-parerrile" si discursul in functie de cine o plateste. Mi-e scarba de astfel de oameni, indiferent pe cine ar sustine si pe cine ar critica.

  raspunde comentariului
 • doar scuipa venin, nu zice nimica, doar propaganda patima

  22 iulie 2017 13:18

  Dintre aia 3 pesti, nu stiu care e pestele ei, SIE, DIA sau DIPI, poate ne zic ei. Oricum, tipa e sau de casa de nebuni sau de puscarie, ca a iesit bine in decor. Dar nu numai, cred ca a aparut si un oarece fenomen de psihoza colectiva regizata si intretinuta cu intentie, premeditat, gen radiodifuzarea "Razboiul lumilor" de HG Wells,Toata propaganda impotriva SRI si DNA este dusa pentru controlul si "neutralizarea" acestora, dusa de catre importante si puternice institutii si organizatii mai mult sau mai putin oficiale sisau vizibile din Romania. E ceva ce nu pot tolera fiindca sunt corupte si degetele lor murdare le-au fost prinse in masina de tocat infractionalitate a DNA. Pana si nea Toader si CCR au ajuns sa-si sape fara perdea tara in disperarea de a scapa si mafiile de justitie au facut varza sistemul de justitie si jurisprudenta. Basescu, alt tanar recrut al lor. Nu e singura care face centura jurnalismului, sunt ziare si televiziuni intregi. Aia de la GSP haha, premiata de FAZ, penibil maxim, Antena 3, RTV, RL, B1 etc. O sa ajunga sa ne vanda tara la propriu pana la urma, deja li s-a intins public o mana de ajutor dinspre rasarit. Niste Ghita, Voiculescu, Dragnea, Toader, Dorneanu, Matei, Tolontan, Andronic, Tariceanu etc etc. Culmea ridicolului, In timp ce se bat intre ei pe putere, sunt aliati de incredere impotriva justitiei. "Inregistrarile" cu Kovesi, facute in martie, au fost dezvaluite tactic pe fondul audierilor de la U.S. Helsinki Commission. La fel cum au platit Black Cube asa au platit si aici un om ca sa citeasca tezele si compunerile favorite antijustitie ale acestor centuristi ai politicii si jurnalismului romanesc. Si ai justitiei, unii. Si ai moralei. Cu cateva zile inainte Tariceanu declama in tara aceleasi teze care apareau la Washington. Unul dintre obiective si momentul au fost probabil influentarea, intoxicarea si lobby-ul la Washington impotriva DNA, impotriva Romaniei. Au fost si obiective politice interne, era scuturat Grindeanu. Probabil la fel este si vizita la Bucuresti si lobby-ul altui nea caisa american, Roger Stone. "Controversat" e cea mai candida calificare a acestuia, implicat -si- in dosarul alegerilor din SUA, cu contacte cu Assange, Guccifer 2.0 alias GRU etc etc. Cineva in Romania e destul de disperat daca risca sa se manjeasca atat de rau. La alta scara, acelasi lucru se intampla la Washington, ca in Romania, justitia este atacata de alte institutii, de politic intr-o anume masura, publicul este intoxicat si propaganda este la cote inalte. Alta mutare din aceeasi categorie fu, partial, vizita lui Dragnea la Washington. SIE ar fi trebuit sa stie cine si ce si cum cu Helsinki si sa raporteze la Presedintie. Daca nu a facut-o atunci sigur este complice cu acesti conspiratori impotriva justitiei romane si a Romaniei si trebuie desfiintat, iar grupul organizat demantelat. FBI are "macaroana" oficiala intre partea de informatii si cea judiciara si nimeni nu sughita, nici macar Ghita. Decat CCR si nea Orcan, americanu'. Ba chiar functioneaza foarte bine, are sprijin si credibilitate si publica si bipartizana, atat ca institutie cat si individual, oficialii institutiei. Asa ca urlatorii "independentei" justitiei sa-si vada de treaba, sa gaseasca altceva. Poate ar trebui sa se reduca pragul banesc de la care cauzele sunt alocate DNA, poate ca politicienii, dupa ce au facut greva de semnatura, poate ca au incetat sa fure cu polonicul -dupa tunuri- si au trecut, lihniti, la lingura. Ah, si au legalizat furtul, l-au dezincriminat si au declarat constitutionala meritocratia penala, leadershipul Romaniei de catre cei condamnati. Deocamdata nu e obligatorie. Ba, "misei" si "smintiti".

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  22 iulie 2017 11:43

  Interesant amice ardelean, si cam ce populatii doreste domnia ta sa transladeze aici, afro -americani lgtb -istii din Europa occidentala, scursurile ce -au invadat tarile nordice sau anglo -saxone? Vezi ca te afli intr -o mare brambureala de gandire! Vad ca trimiti comentarii de la budapesta, ceea ce -i si mai interesant!

  raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  22 iulie 2017 10:48
 • Emil Aluas

  22 iulie 2017 10:46

  Am spus-o public de mii de ori, in tara, restul Europei de Vest si SUA Aceasta este societatea romaneasca din regiunea geografica in care ne aflam. N. B. Cer scuze celor 0, 0001 care ar fi exceptiile. Acesta este motivul pentru care Emil Constantinescu a renuntat la a mai continua presedentia la romani. Este vorba de gandire, obiceiuri, traditii, religie, care s-au implantat in noi de sute de ani. Solutia ? Una singura Inlocuirea populatiei cu straini de educatie si religie anglo-saxona din vest si nord-vestul european si de peste Atlantic. Aceasta se si intampla deja, dar se va accentua in timp. Sunt ardelean. In cei peste 60 de ani nu am intalnit pe nimeni din Ardeal si Banat care sa creada sincer in viitorul "luminos" al neamului romanesc in Transilvania. Laura Codruta Kovesi, pe care o protejez si o admir, este o pasare rara in tabloul nostru balcanico-ortodox. Mi-am exprimat intotdeauna regretul pentru viitorul sumbru, sau inexistent, al neamului transilvan, din care si eu fac parte. Budapesta, 22 iulie, 2017.

  raspunde comentariului
  • Foarte trist!

   24 iulie 2017 18:56

   E foarte trist ca in cei 60 de ani ai dumneavoastra nu gasiti sanse poporului caruia ii apartineti. Foarte trist ca in conceptia dvs. doar 0,0001 procente merita consideratie si respect. La cei 75 de ani ai mei, traiti in parte si in mediul anglo-saxon. pe care il elogiati..., eu ma incapatanez sa cred in viitorul acestui neam caruia ii apartin cu tot sufletul. Uscaturi si rautate gasesti in orice tara, in orice popor. Nu sunt romanii mai rai decat alte neamuri, dimpotriva, sunt, in mare majoritate, sufletisti, cu frica de Dumnezeu, cu respect pentru adevar si cinste! Cele 600 000 de protestatari, care au iesit in frig si ploaie in iarna, ca sa opreasca criminala ordgonanta OUG 13.

   raspunde comentariului
  • Adela Jeler

   22 iulie 2017 13:44

   Am spus public, va citez, unde, cand si cum ?, va intreb eu, caci gugumaniile astea le stie orice roman mai redus mintal . .Ceva mai consistent, mai de profunzime daca mai puteti lega

   raspunde comentariului
 • Daniel

  22 iulie 2017 8:38

  Toate atacurile asupra DNA demonstrează că instituția functioneaza foarte bine.Cozile de topor psd-iste fac spume la gura si cam atat.Stiu ca poporul educat tine cu DNA.NU AU CURAJ DE A MERGE PREA DEPARTE .

  raspunde comentariului
 • Ion

  22 iulie 2017 8:32

  Doamna se baga in treaba ca musca la arat...

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  22 iulie 2017 7:51

  Problema spinoasa nu este, de departe, doamna Kodrutza, ci SISTEMUL MAFIOT, creat in jurul acestei STRUTO -CAMILA, numita pompos DNA, pentru ca, UN MAFIOT ca Traian Basescu, VANZATORUL FLOTEI, o data ajuns in jiltul prezidential, avea trebuinta de UN INSTRUMENT cu care, in primul rand, SASI SPELE TRECUTUL de mafiot si apoi SA POSTA FURA linistit, pazit, desigur, de cine altcineva, decat de JUSTITIE , ., Si nu, musai, de judecatori ci, de catre PROCURORII, care, n-asa, dimineata te acuza, la pranz iti pun catusele iar insului incatusat, ii trebuie, CINCI, poate chiar ZECE ANNI, sa te dezvinovateasca ,.. ,.Daca am avea PARLAMENT, in aceasta tara, pana in seara s-ar intrunii si ar cere socotele individului Daniel MORAR, cum a dat IMUNITATE ABSOLUTA unui mafiot ca Basescu, extinsa si asupra mafiotului in devenire, Iohanis .., Ar mai cere socoteala, acel Parlament, daca ar exista, cu adevarat, DE CE, acesti procurori, nu ancheteaza si STRAINII din Romania, detinatorii a peste TREI SFERTURI din afacerile din aceasta tara, si nu fitecare afacere, ci a celor mai profitabile , ., Nu trebuie sa ai prea multe clase, nici sa stai zii si noapte aplecat peste ziare si televizoare ca sa observi cum TRINOMUL. DNA, SECURITATE si MASS-MEDIA romaneasca, toaca marunt, niste afaceri minore, de pilda, a lui Liviu Dragne, posibil opozant al lui Iohanis, dar inchide ochii la JAFUL, fara precedent, al AURULUI VERDE al acestei tari, .Sorina Matei are dreptate, lupta anticoruptie de pe Dambovita TREBUIE RESETATA, cu institutii noi, fransparente, si, in mod special CU NUME NOI

  raspunde comentariului
 • klimt

  21 iulie 2017 23:18

  De cind jurnalica matei s. are calitatea de-a emite opinii care sa fie titrate cu majuscule, intr-un ziar cu pretentii??!??!?!? Este doar o biata unealta manipulatoare din vastul angrenaj diletantist al MEDIA, care a balmajit tot felul de aberatii la fetidul post tv de unde a fost ejectata, iar acum flatuleaza alte aberatii, intr-o zona in care, din pacate, lupta e pe viata si pe moarte. Ce cauta ea pe-acolo e ca gaina cautind graunte pe Kilimanjaro! Statul in propria-i ograda casnica e mult mai folositor pentru ea si... pentru lumea presei. Ca de manipulatori, pute spatiul mioritic!!!

  raspunde comentariului
 • Teo-Teodor Marşalcovsci

  21 iulie 2017 23:12

  Ei, ba nu! Laura Codruță Kovei " de vină". Nu mai cred. O tânără atât de curată la mâini i principială care ine în mâini legea excelent, poate fi de vină. Lăsai, vă rog bănuiala i "argumentele" aduse. Reafirm dacă Laura nu e pe placul românilor din drteapta Prutului, atunci daine-o nouă, celor dis stânga Prutului. Ea, Laura, tie ce trebuie să facă aici. Dar cum să o luăm, căci dulăii notri s-au înfimt pe vecie în scaunele cu rotile i nu cedează nimic în favoarea legalităii. Numai o minune ar fi .., dar Laura ar fi găsit acul de cojoc.Stimai români din Regat, nu atacai această tânără minunată!Laura, nu ceda în faa bărboilor din sfera "superioară" sunt pofticioi i se tem să nu cadă din scaunele moi i...cu rotile.

  raspunde comentariului
  • Teo-Teodor Marşalcovschi

   21 iulie 2017 23:15

   Nu sunt agramat. Toate semnele grafice sunt culese. Dar comentariul are greei. Nu e clar din ce cauză.

   raspunde comentariului
  • Teo-Teodor Marşalcovschi

   21 iulie 2017 23:15

   Nu sunt agramat. Toate semnele grafice sunt culese. Dar comentariul are greei. Nu e clar din ce cauză.

   raspunde comentariului
 • Cuminecătura Priori

  21 iulie 2017 22:10

  Ecce evident că kuriștii s-au infiltrat chiar în biroul preacinstitei fecioare, probabil pe ușa din dos, au redecorat și au plecat, întrebucerea ecce dacă chiar o fi rămas însărcinată...

  raspunde comentariului
 • crocodilul si-a inghitit coada?

  21 iulie 2017 21:54

  A inceput destalinizarea Romaniei? Pai nenea Soros ce zice? Dar cei din erata sponsorizati de el ca sa ne fie noua bine. ca in anii 50 ? Ca eu ca hastag rezist ,i abonat RL si luptator la ordin cu coruptia nu mai inteleg nimic

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL

  21 iulie 2017 20:38

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design