Jurnalista Brândușa Armanca explică de ce îl hărțuiește Dragnea pe Mircea Marian: Urmarește re­strân­gerea libertății presei pe toate căile, de la intimidarea unor jurnaliști cunoscuți, la proiecte de lege furișate în nocturnă

de Mălin Bot , 15 februarie 2017 - stire actualizata la ora 19:06, 15 februarie 2017
Jurnalista Brândușa Armanca explică de ce îl hărțuiește Dragnea pe Mircea Marian: Urmarește re­strân­gerea libertății presei pe toate căile, de la intimidarea unor jurnaliști cunoscuți, la proiecte de lege furișate în nocturnă

Brândușa Armanca a scris un comentariu în Revista 22 în care a explicat că modul cum îl hărțuiește Liviu Dragnea pe jurnalistul Mircea Marian trădează un plan mult mai complex care vizează toți jurnaliștii corecți și critici cu liderul condamnat al PSD.

”Restrângerea libertății presei pe toate căile, de la intimidarea unor jurnaliști cunoscuți la proiecte de lege furișate în nocturnă, este posibilă cu actuala majoritate politică”, spune jurnalista Brândușa Armanca în Revista 22.

Jurnalista din Timișoara a participat la protestele #REZIST organizate în capitala Banatului și acolo a constatat că manifestanții s-au solidarizat cu jurnalistul RL Mircea Marian.


Citește și: Efectul #REZIST. Ministrul german Michael Roth: Integrarea României în UE n-a fost o greşeală. Aceşti protestatari curajoşi apără valorile europene


 


La protestul de duminică de la Timișoara au apărut pancarte noi, care arată cât de sen­si­bilă și sincronizată este piața cu actualitatea: „Dragnea, jos labele de pe presa liberă!“ și „Je suis Mircea Marian“. Fa­cebook, vehiculul cel mai an­trenat în aceste zile pentru a purta mesaje, a distribuit in­formația că Liviu Dragnea i-a fă­cut jurnalistului Mircea Ma­rian plângere penală pentru acțiuni împotriva ordinii cons­tituționale și șapte instigări: la atentat la securitatea na­țională, la violare de do­mi­ci­liu, la ură și discriminare, la tulburarea liniștii publice și ultraj. Toate aceste grave acuzații pentru o postare pe Facebook, care îl viza pe Liviu Dragnea, pornind de la constatarea că Facebook este spațiu public, relatează Armanca în comentariul din Revista 22.

Brândușa Armanca a explicat că Mircea Marian a ajuns pe lista neagră a lui Dragnea din pricina poziției intransigente a jurnalistului RL în fața politicienilor acuzați de fapte de corupție și în special în fața PSD, partid care și-a ales în unanimitate un condamnat ca președinte. 

Mircea Marian este un jurnalist experimentat, cu o carieră re­marcabilă în presa centrală, de la Mediafax, Adevărul și TVR până la Evenimentul zilei, un­de a lucrat ca senior editor pe zona politică timp de nouă ani. A părăsit „bulina roșie“ anul trecut dintr-o evidentă incompatibilitate cu noua politică editorială (de­și nu a făcut publice mo­ti­vele), pentru a prelua rolul de senior editor la cotidianul Ro­mânia liberă. Este cunoscut stilul ironic al jurnalistului, unul dintre cei mai buni cu­noscători ai contextului po­litic postdecembrist, dar și unul dintre cei mai critici. Nu și-a ascuns niciodată poziția intransigentă față de oamenii politici certați cu legea și față de atentatele PSD, nu puține, la valorile democratice. A fost pus pe lista neagră prezentată public de ministrul PSD al Internelor chiar în timpul protestelor, alături de alți colegi de breaslă ca Lucian Mândruță, Cătălin Tolontan, Emilia Șercan ș.a., ca agi­tator, a explicat Brândușa Armanca.


Pe aceeași temă: SCANDALOS. Poliția și Tripadvisor, instrumente de represiune în mâna lui Liviu Dragnea. PSD se răfuiește cu manifestanții care l-au obligat să facă un pas înapoi prin protestul #REZISTComentariul publicat în Revista 22 descrie modul ”paranoid” în care percepe șeful PSD, Liviu Dragnea, opiniile critice la adresa lui și pericolul pe care această atitudine îl prespupune pentru democrație.

Abordarea din plângerea penală ilustrează cum se plasează Dragnea în societatea româ­nească, tocmai când partea ei progresistă pro­testează în Piața Victoriei. Descris ca „jupân“ de cei care îl critică azi, incluzându-l aici pe primarul Iașiului, care îi reproșa conducerea partidului cu pumnul, Dragnea consideră alu­ziile ironice ale jurnalistului la persoana sa ca un atac la securitatea națională, într-o su­prapunere paranoidă care ar întări proiecția sa de „stăpân al inelelor“. Ca demnitar cu drept la protecție SPP, Dragnea simulează vul­nerabilități lipsite de veridicitate, în plus do­cumentul acuză „acțiuni împotriva ordinii constituționale“, exagerări avocățești care, însă, îl descriu perfect pe Dragnea-jupânul, obișnuit cu interviuri docile și servile ca la RTV, televiziune lăsată de Ghiță, cu limbă de fugă, la dispoziția sa, explică Armanca.

Concluzia autoarei este că România riscă să alunece într-o direcție extrem de periculoasă pentru democrație din cauza mentalităților despotice care îl caracterizează pe Liviu Dragnea dar și pe mulți alți politicieni din jurul lui care acum au acces la pârghiile prin care se exercită puterea.

Re­strân­gerea libertății presei pe toate căile, de la intimidarea unor jurnaliști cunoscuți la proiecte de lege furișate în nocturnă, este po­sibilă cu actuala majoritate politică. Re­co­man­dările europene vorbesc despre acceptarea ex­punerii la critică a demnitarilor și auto­ri­tă­ților, ceea ce nu e cazul unor politicieni re­trograzi, cum se găsesc din abundență azi la cârma țării, concluzionează Armanca

Citiți aici tot comentariul și urmăriți dezbaterile cu cititorii care își spun părerea pe acest subiect, în contextul original.


Citește și: Grindeanu nu va demisiona | OPINIE 

 

Comentarii

 • USA

  15 februarie 2017 23:43

  Al trilea om la BULAU

  raspunde comentariului
 • USA

  15 februarie 2017 23:43

  Al trilea om la BULAU

  raspunde comentariului
 • Noaptea, ca hotul...

  15 februarie 2017 21:00

  nimeni in lume nu are pretentii mai mari la demnitate si respect decat infractorul demascat.

  raspunde comentariului
 • Ioan

  15 februarie 2017 20:24

  Sorosista Brândușa Armanca scrie bazaconii pentru lobotomizații care nu știu că defăimarea și instigarea la delicte sunt grave fapte penale și sunt INTERZISE CATEGORIC de DEONTOLOGIA PROFESIEI DE ZIARIST. Fix ea hiperdemocratica băsistă care o insulta grobian pe doamna Doina Cornea, în decembrie 2009 mizeriile respective sunt postate pe Internet, ea definită plastic de regretatul Cornliu Vadim Tudor ca fiind BĂBĂTIA CU GURĂ STRÂMBĂ care urăște România, ea care - ca directoare a ICR din Budapesta - din banii noștri a premiat cu 10.000 de euro un notoriu iredentist din Ungaria mare militant pentru ruperea Transilvaniei... SUCCESURI CÂT MAI VREMELNICE, RL!

  raspunde comentariului
 • sadkovici

  15 februarie 2017 18:16

  "keep walking to hell son of a bitch" !

  raspunde comentariului
 • sadkovici

  15 februarie 2017 18:16

  "keep walking to hell son of a bitch" !

  raspunde comentariului
 • maria ciontu

  15 februarie 2017 18:16

  PSDGuvernul Dragnea incalca legile zi de zi impreuna cu camarila de politicieni penali. Manifestantii au iesi in strada.Dragnea trebuei sa-si revizuiasca gravele abateri de la lege.Prima abatere este abuzul de putere,daca PSD a ajuns la putere nu treduie sa faca legi pentru salvarea averilor politicienilor deja in inchisoari,sau a urmatorilo rcare vor fi condamnati cu inchisoare.Dragnea este lipsit de orice urma se bun simt,cum sa avem incredere intr-un asfel de partid sa guverneze tara.Asta inseamna ca cine ti-a jefuit casa,urmatorul pas este sa-i acorzi incredere,ba sa-i dai si cheile de la casa.Amenintare pentru un jurnalist,consider tot abuz de putere.

  raspunde comentariului
 • ioan

  15 februarie 2017 18:01

  precum in comunism sau in actuala rusie oricine este impotriva sau critica liderul sau manevrele acestuia devine "dusmanul poporului".evident este dictatura . va mai trebuie mult timp romanilor sa intelegeti in ce directie va indreptati????? aveti de gand sa acceptati asta????

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  15 februarie 2017 17:59

  O părere . ,. ,. Domnul Mircea Marian nu a publicat de capul sau ADRESA EXACTA a celui de-al treilea om in stat, respectiv, Liviu Dragnea ci a facut parte dintr-un scenariu bine pus la punct ,.. , Un scenariu de genul **OCUPY WALL STREET ! **, ,.., Iata cum ar fi trebuit sa se deruleze filmul evenimentelor de la sfarsitul lunii ianuarue 2o17 ,..., ,.. USR, trebuia sa DISTURBE activitatea Parlamentului prin ocuparea acestuia, PASNIC, desigur, ,.. Tot USR dar si PNL si o parte din TEHNOCRATI, au avut misiuniea de a scoate o masa cat mai mare de oameni in strada, in special tineri, ,.., ,., Cand mitingisti atingeau O MASA CRITICA, foarte important, CU TENDINTA DE CRESTERE, de la o seara la alta si cat mai infierbantata, ULTRASI, bine organizati aveau misiunea SA ATACE JANDARMERIA, altminteri daca ati fost atenti, lozinca ultrasilor era, JANDARMERIA, APARA HOTIA ! si in timp ce Jandarmeria era indepartata din fata guvernului, fiind angajata in lupta cu ultrasi, MITINGISTI TREBUIAU SA OCUPE GUVERNUL ,... ,.., Ori, stiut fiind faptul ca, un guvern are o ACTIVITATE ZILNICA, curenta, neintrerupta, OCUPANDUI CLADIREA guvernul ESTE PUS IN Imposibilitatea de a mai guverna si nu-i ramane decat o posibilitate, si anume DDEMISIA ,... ,.. Cum capul rautatilor, balaurul cu sapte capete, setila, la ora actuala, mitingistulor le mai ramanea o singura varianta, , ASEDIUL CASEI SALE, conditia era dor lumea sa STIE ADRESA exacta, caci ADRISANTUL era cunoscut deja ,..,,...Ceva nu a mers bine si eu cred ca Jandarmeria nu s-a lasat atrasa de ultrasi si nici GLOATA NU A STIUT prea bine scenariu, ,..., ,.. Domnule, nu se poate! ,,, Totusi Liviu Dragnea este AL TREILEA OM IN STAT, nu poti sa-i pun intr-o situatie asa critica ADRESA sa pe paginile unei publicatii si pe Fb ,.. ,..Ati observat aseara, insusi Iohanis, alias NEINFRICATUL LOCOTENENT MARCOS, ne-a spus cu propriai gurita ca a fost intre protestatari de la cotroceni DAR, doar pana la LIMITA ADMISA PRESEDINTELUI, deci despre ce vorbim ? ,.., Domnul Mircea Marian A GRESIT in acest joc, nu de capul sau, ,.., In concluzie este bine sa fim solidari cu dansul, desigur, nu asa cum a facut-o PDSR cu deputatul lor BIVOLARU ,.. Noi putem crea, prin spusele noastre creind O OPINIE FAVORABILA domnului Mircea Marian, lucru extrem de importan in Justitia Romaneasca, doar stim dosarul lui Adrian Nastase, nu sunt probe dar este OPINIA PUBLICA ,. ,. Il mai putem ajuta pe domnul MM, facand cheta publica pentru UN AVOCAT BUN, cu tigari si biscuiti in puscarie, cu HARTIE SI PIX caci de nu se lupta sa dispara REDUCEREA PEDEPSEI pentru cei ce scriu carti piate ar putea scapa mai devreme, dar intr-un stat de drept, unui om care a cresit nu poti sa-i spui decat, PUSCARIE USOARA !

  raspunde comentariului
  • MRI

   16 februarie 2017 0:27

   Mai bine scriai cit de tare pute c..rul lui Dracnea cind il saruti.

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   16 februarie 2017 0:16

   Bah VOM.A DE BALE.GA ROSIE IAR ITI EXPUI PRO.STIA AICI, CRE.TIN CU GUSA CE ESTI, IM.BECIL CU DIPLOMA DE LA SCOALA DE VARA A PSD-ului. O sa stai tu frumousel la puscarie curand cand VOM.ELE PSD ALDE vor fi scoase in afara legii. Asta desigur daca pierzi trenul rosu de Beograd SPU. RCACIUNE COMUNISTA.

   raspunde comentariului
  • curioss

   15 februarie 2017 18:06

   Te lepezi de comunism ? Te lepezi de comunism ? Te lepezi de comunism ?

   raspunde comentariului
   • UBAFCA

    15 februarie 2017 19:04

    Bre !, eu nu pot sa ma lepad de ceva ce nu am avut niciodata nu am si nu voi avea, adica kaminismul, o ideologie care voua va curge prin sange, v-a tulburat mintile si vederea, v-a intunecat ratiunea, ,.. Ti-am mai spus doar ca eu provin dintr-o familie de LIBERALI, ,.. , Familia mea a pus TALPA LIBERALISMULUI in satul meu si satele vecine ,.., Daca tu stiai ceva de PNL din manualele de scoala comuniste, cum era, de pilda, Istoria PCUS, CURS LUNG iar pentru aia mai dobitocei, Istoria PCUS, CURS SCURT cat si din ISTORIA PRM sau Istoria miscari muncitoresti, EU STIU PE VIU, de la parinti mei Acum ce sa facem NOI LIBERALI annului 2o16, 2o17, daca PNL a devenit O CLOACA securista, la cheremul Locotenentului MARKOS, si condus de doua panarame, din care una cu STUDII LA MOSCOVA , zii tu ?, , ., Am migrat cum era firesc spe ULTIMA RAMASITA a liberalismului, respectiv, ALDE ,.., Eu nu apar PSD-ul, EU APAR ALDE, ., Clar, au ba? Si ti-am mai zis doar, mai natafletule, cum spuneau babele pe vremuri, ,.. ,.Ziceau ele ca, ** CU LEGILE STATULUI SI CU SURUBELUL SOLDATULUI SA NU TE JOCI Niciodata, caci te umfla imediat ,.. ,.., Tie nu ti se pare ca domnul Mircea Marian S-A CAM JUCAT cu legile statului ?, ,.., Ei bine, intr-o seara, poate peste doi, trei sau cinci anni politia il va umfla de acasa, spre rusinea noastra care-i citim articolele, .,, Hai pa si puse !

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina

     16 februarie 2017 0:19

     CRET. IN ROSU, Bah VOM.A DE BALE.GA ROSIE IAR ITI EXPUI PRO.STIA AICI, CRE.TIN CU GUSA CE ESTI, IM.BECIL CU DIPLOMA DE LA SCOALA DE VARA A PSD-ului. O sa stai tu frumusel la puscarie curand cand VOM.ELE PSD ALDE vor fi scoase in afara legii. Asta desigur daca pierzi trenul rosu de Beograd SPU. RCACIUNE COMUNISTA.

     raspunde comentariului
    • lamurit

     15 februarie 2017 20:47

     Raspunsul trebuie sa fie " Ma lepad !" Lasa naibii gargara bolsevica si nu mai puneti TALPA LIBERALISMULUI SI DEMOCRATIEI !!!

     raspunde comentariului
  • ioan

   15 februarie 2017 18:06

   alba ca zapada si pitici impreuna cu harap alb se simt ofensati de scenariile tale. doar in basme si povesti se intampla ceea ce fabulezi omule. o fi platind bine psd-ul asta pe postaci insa tre sa fi si tu mai realist. apoi povestile si basmele nu au nimic in comun cu democratia. poate ti-ai gresit departamentul

   raspunde comentariului
   • UBAFCA

    15 februarie 2017 19:59

    Daca era ceva de genul Alba ca Zapada mai bagam si INCENDIU de la BOMBOO, ca despre COLECTIV incep sa nu ma mai indoiesc

    raspunde comentariului
 • jeff

  15 februarie 2017 17:59

  Ne punem toata speranta in mana Justitiei. Altfel, Romania e deja prabusita...

  raspunde comentariului
  • Cucuveaua roz

   16 februarie 2017 9:45

   Desigur, sa ne punem increderea in Justitia SRI-ului! Halal stat de drept!

   raspunde comentariului
 • keep walking

  15 februarie 2017 17:52

  Vorbim de un condamnat penal si inculpat in alt dosar, asadar un demnitar fara demnitate, cu drept de protectie din partea SPP - cand de fapt alti ofiteri ar trebui sa se ocupe de protectie. Si nu vorbim sa asigure protectia lui, ci a populatiei de faradelegile lui.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design