15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătoria din Săveni a autorizat 100% cereri de interceptare. Primarul Relu Petru...

Judecătoria din Săveni a autorizat 100% cereri de interceptare. Primarul Relu Petru Tîrzioru: E o presiune care se creează asupra fiecărui cetăţean. Tot ce este popor activ e ascultat

Judecătoria din localitatea Săveni a autorizat 100% din cererile de interceptare, iar primarul orașului, Relu Petru Tîrzioru, a declarat că "nici măcar legal nu poate să lucreze", precizând că la el în localitate ”tot ce e popor activ este ascultat”, informează Mediafax.

În urmă cu câteva zile, avocatul Radu Chiriţă, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, scria pe blogul său că numai în ultimii cinci ani, în România au fost ascultaţi peste 300.000 de oameni. Zi de zi, fiecare convorbire a ajuns la urechile celor care ascultau.

Una dintre instanţe este cea din oraşul Săveni, judeţul Botoşani. Într-o localitate cu 5.500 de oameni, procurorii au cerut, în ultimii cinci ani, 259 de mandate de ascultare. Şi tot atâtea au primit. Iar avocatul se întreba retoric…„Pe cine o fi ascultat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în 259 de dosare? Pe cine? Există 250 de dosare la acel parchet? Mă tot întreb”, a spus Radu Chiriţă, pentru Mediafax..

Edilul din Săveni a declarat pentru Mediafax că nu i se pare normal ceea ce se întâmplă.

”E o presiune care se creează asupra fiecărui cetăţean, atât timp cât nu au ieşit la iveală dosare. Atât timp cât nu e un dosar, eu nu înţeleg cum se poate să mergem într-o direcţie atât de represivă să zic aşa şi un Big Brother care îţi suflă în ceafă şi poate, poate, a greşit cineva”, susţine Târzioru.

Primarul spune că zona în care trăieşte este săracă, iar principalul obiect de activitate este industria uşoară, de unde oamenii obţin venituri foarte mici, tocmai de aceea nu ştie dacă ”Parchetul se referă numai la oraşul Săveni şi nu şi la localităţile din împrejurimi”.

”Ca oraş, Săveni, vă daţi seama, 7.000 şi ceva de locuitori, 1.500 sunt plecaţi şi am 2.000 de elevi în oraş, plus pensionari, tot ce înseamnă popor activ e ascultat. Păi ce e asta?”.

Primarul Târzioru crede că telefonul său este ascultat ”o mie la sută”, însă nu îşi face probleme şi susţine că vorbeşte ”numai picanterii” pentru a face ”deliciul presei”.

”Mai oficial sau mai neoficial eu cred că toată lumea ştie şi se simte. Asta este starea de spirit pe care o trăim, toată lumea e ascultată, tuturor le e frică să trăiască şi când vă gândiţi că, cu ceva timp în urmă, toată lumea era împăcată, iar acum nu pot nici măcar legal să lucrez din cauza acestor restricţii, a goanei de a fi noi mai catolici decât ceilalţi, probabil că suntem un joc de-a şoarecele şi pisica pentru cei din vestul Europei pentru că aţi văzut şi la fonduri europene, la orice schemă de finanţare europenii vin cu nişte condiţii mai uşoare, noi le facem super restrictive şi greu accesibile, de acolo şi lipsa de absorbţie şi altele”, a mai adăugat Târzioru.

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă