9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea beată, trimisă în judecată de Parchet

Judecătoarea beată, trimisă în judecată de Parchet

Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au dispus trimiterea în judecată a judecătoarei Elena Turcu, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi lovirea a două autoturisme, potrivit Realitatea.net.

În urma probelor administrate în cursul urmăririi penale, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PG au descoperit că la data de 14 mai 2007, Elena Turcu s-a deplasat cu autoturismul la locuinţa părinţilor săi, într-o localitate situată la aproximativ 40 km. de Târgovişte. Spre seară, judecătoarea a revenit către oraş, autoturismul condus de ea fiind urmat de cel condus de soţul său. “Conform celor convenite anterior plecării din localitatea de domiciliu a părinţilor săi, Turcu şi-a continuat deplasarea către domiciliu, soţul său deviind de la acest traseu pentru a o lua acasă pe fiica lor minoră”, spun procurorii.

În drum spre casă, judecătoarea, aflată sub influenţa alcoolului, a lovit uşor scuterul condus de “martorul D.A. care, conform propriilor susţineri, ar fi reuşit să evite coliziunea urcând pe trotuar”. Turcu nu a oprit, iar persoana de pe scuter a plecat în urmărirea maşinii judecătoarei, pentru a îi cere explicaţii. În continuarea drumului său, judecătoarea a mai lovit o maşină, rupând oglinda unui taxi staţionat, în care se afla şoferul. Şi acest conducător auto a plecat pentru a o urmări pe Turcu, pentru că nu a oprit nici de această dată.

“Incidentul a fost observat de doi martori care, urmărind maşina inculpatei, au ajuns primii la locul în care aceasta a oprit cu intenţia de a parca şi au interpelat-o pe inculpata reproşându-i faptul că era să dea peste ei”, se arată în rechizitoriu.

În acest moment, un vecin al judecătoarei Turcu, observând că aceasta se afla într-o situaţie pe care a apreciat-o ca periculoasă, a intervenit în apărarea ei şi, în urma discuţiilor, l-a lovit pe martorul D.A. cu pumnul în faţă şi l-a îmbrâncit pe celalalt martor, după care a părăsit parcarea intrând în bloc. Pentru aceste fapte procurorii spun că nu au fost făcute plângeri penale.

Poliţiştii sosiţi acolo i-au solicitat Elenei Turcu în mod repetat şi insistent să sufle în alcooltest, cerere pe care a refuzat-o de mai multe ori. “În final a fost de acord, însă aerul nefiind expirat în mod corespunzător, aparatul folosit nu a dat rezultate concludente şi nu a eliberat printuri. Ulterior, inculpata a fost condusă la Spitalul Judeţean Târgovişte – Unitatea de Primire Urgenţe unde i s-a recoltat o probă de sânge”, arată procurorii.

Din buletinul de examinare clinică rezultă că Turcu “pare sub influenţa alcoolului” şi că de la aceasta a fost recoltată o singură probă de sânge la ora 23:40, motivul pentru care cea de-a doua probă nu a mai fost prelevată nu s-a consemnat în formular.

Persoanele prezente le-au spus procurorilor că judecătoarea ar fi refuzat în mod expres recoltarea celei de-a doua probe, însă Turcu a negat, precizând în schimb că o altă probă de sânge nu i-a mai fost solicitată şi nici nu a cerut din proprie iniţiativă o a doua recoltare.

Conform buletinului de analiză toxicologică emis de S.M.L. Ploieşti, “rezultă că în proba predată spre analiză s-a decelat o intoxicaţie etilică de 1 gr %o”.

Dosarul a fost iniţial înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte unitate care l-a declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, având în vedere faptul că la momentul respectiv Elena Turcu era preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa. De acolo, dosarul a fost din nou declinat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere gradul profesional (judecător de curte de apel) al magistratului.

Procurorii Parchetului General s-au chinuit mai bine de un an să finalizeze ancheta şi să trimită dosarul la instanţă, pentru că Elena Turcu nu se prezenta la audieri, invocând diverse motive, printre care unele medicale.Mai mult, magistratul contesta orice decizie a procurorilor, cu scopul de a amâna trimiterea sa în judecată, au declarat pentru NewsIn, la acea dată, surse judiciare.

Dosarul a fost trimis de către Parchetul General la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru judecare.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă