11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis spune că nu are indicii despre un plagiat al lui Kovesi,...

Iohannis spune că nu are indicii despre un plagiat al lui Kovesi, dar acceptă că alte persoane pot avea indicii

Președintele Iohannis a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că el nu are indicii legate de un plagiat al Laurei Kovesi, șefa DNA, dar nu respinge ideea că alte persoane ar putea avea asemenea indicii.

“Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii. Am plecat liniștit de la discuția (cu Kovesi – n.n.) pentru că eu n-am avut indicii, Alții, dacă au indicii, să meargă la CSAT, unde doresc”, a spus președintele Iohannis.

Șeful statului a făcut această precizare după ce a fost rugat de un ziarist să comenteze cele 11 elemente de plagiat care ar fi legate de teza de doctorat a Laurei Kovesi.

Șeful statului declarase, miercuri, că a avut o întâlnire cu Laura Codruța Kovesi, pe tema acuzațiilor că aceasta ar fi plagiat în teza ei de doctorat.


Citește și: Klaus Iohannis, despre șefa DNA: Deocamdată nu se pune problema demisiei. Traian Băsescu are „fantezii electorale”

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, Iohannis a răspuns: „Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată cel puțin nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură se poate relua discuția, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare”.


„Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzații, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic și atunci am plecat destul de lămurit din discuție”, a spus miercuri Iohannis, în fața jurnaliștilor.


Citește și: EXCLUSIVITATE România Liberă. Sesizarea privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi a fost invalidată. Ministerul Educației nu poate să înceapă procedura de verificare a lucrării de doctorat

Zvonurile privind depunerea unei sesizări la Unitatea Exe­cutivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în privința plagiatului nu se susțin. A existat un simplu e-mail anonim sosit pe adresa instituției, a precizat purtătorul de cuvânt Marlena Rotar pentru RL. Înregistrarea sesizării pentru o posibilă fraudă academică trebuie să cuprindă numele celui care face sesizarea, documente în baza cărora se formulează sesizarea și exemple concrete cu privire la existența plagiatului în cadrul tezei de doctorat.


 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă