Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

de Andrei Mărgăritescu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 13:20, 13 august 2017
Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că „trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive”.

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important. (…) România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni”, a spus Iohannis duminică, în localitatea Criț, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criț, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Săptămâna Haferland, care a început miercuri, reunește concerte în biserici fortificate, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, brunch-uri cu preparate săsești, precum și un bal săsesc.

Șeful statului a participat și în urmă cu o săptămână, în Piața Mare din Sibiu, la Întâlnirea sașilor transilvăneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizată după 1990.

Comentarii

 • valeanu

  16 septembrie 2017 21:51

  Sasi, svobi, slovaci, cehi, unguri pot sarbatori alungarea lor de pe pamantul stramosesc. Cei care au umblat numai la Rosia Montana pot vede cat de rau a fost la nationalitat inainte de unirea din 1918 daca de atuncea s-a golit Transilvania de nationalitati. De bine au pleca, sau simtit ff. bine!

  raspunde comentariului
 • xxx

  16 august 2017 20:49

  Sassi si Svabii au si ce sa celebreze. Dupa prezenta culturala de 800 de ani, in ultimii 100 de ani pe care Iohanis crede cas SWssi lui vor celebrade au disparut aproape complet. Iohanis nu este Sas sau orice altceva decit un oportunist politic!

  raspunde comentariului
 • micul sas Atilla

  14 august 2017 15:53

  iooi frumos Crit simtit mare

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design