12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialInternauții britanici, indignați de gestul președintelui Klaus Iohannis, care a mutat steagul...

Internauții britanici, indignați de gestul președintelui Klaus Iohannis, care a mutat steagul Regatului Unit. Prilej de comentarii rasiste și xenofobe

Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta în lateral drapelul Regatului Unit în timpul declaraţiilor de presă de sâmbătă de la Bruxelles a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici, după ce publicaţia Sunday Express a prezentat înregistrarea video a acestui moment.

Klaus Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles.

Internauţii britanici au calificat acţiunea drept ”meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul rezumă perfect ce înseamnă Brexitul. Drapelul britanic stătea în mod ironic chiar lângă cel al UE, fiind vizibil în timpul declaraţiilor de presă pe care le-au dat liderii europeni imediat după aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic. ”Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene rezumă perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat că cea mai urgentă problemă a negocierilor este soarta cetăţenilor europeni, în special a românilor care locuiesc în Marea Britanie. Internauţii britanici au glumit că premierul de la Londra ar trebui să mute drapelul românesc la următoarea conferinţă europeană, dar doar dacă îşi dă seama  cum arată.

Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit. Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă