VIDEO: Noi proteste au loc în București și Cluj, duminică seara: „Nu vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația!”. Primăria Capitalei nu a autorizat manifestația, Protestatarii, supravegheați de jandarmi

Un nou protest intitulat „Nu vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația” va avea loc, duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală. Totodată, în Cluj este programat un marș.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 23:06

UPDATE 23.00: Câteva zeci de persoane au protestat, duminică seară, prin scandarea unor lozinci anti-guvernamentale, în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar apoi au pornit într-un marș pe străzile din zonă, informează Agerpres.

Ei au strigat: „Justiție, nu corupție", „DNA urmează să vă ia", „Nu vrem să fim o nație de sclavi" sau „București, nu uita, Clujul e de partea ta”.

Oamenii au adus cu ei și pancarte care aveau de asemenea mesaje anti-corupție, precum „Infractorii atacă justiția. Trădătorii de țară legalizează corupția", „Fără penali în Parlament", „CCR, depolitizează-te" sau „Fără infractori de niciun fel în Guvern".

În Capitală, mitingul anti-PSD s-a încheiat în jurul orei 22.30. Un manifestant a pus cătuşe pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros lângă sigla partidului de pe aceeaşi poartă, potrivit News.ro.

21.20: Aproximativ 200 de persoane protestează, duminică seara, în fața sediului PSD din Capitală, după ce au anterior au manifestat aproximativ 40 de minute în Piața Victoriei, potrivit Agerpres.

20.50: Aproximativ o sută de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei. Oamenii sunt supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, inclusiv călare, potrivit News.ro.

Printre participanţii la protest, de toate vârstele, sunt şi câţiva copii.

Mitingul de protest este urmărit îndeaproape de numeroşi jandarmi, inclusiv călare.

Nemulţumirile manifestanţilor sunt îndreptate şi împotriva corupţilor, ei scandând: "Justiţie, nu corupţie", dar şi împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Protestatarii strigă:"Jos Firea", dar şi "Firea nu uita, Capitala nu-i a ta".

20.30: Mai multe persoane s-au adunat în Piața Victoriei, deși afară plouă.

 Oamenii din Piața Victoriei strigă „România cere: fără grațiere!” și „PSD, ciuma roșie”.

 

16.40: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a respins cererea pentru protestul #rezist, pe motiv că are loc o altă adunare publică. Însă, solicitarea a fost făcută pentru a manifesta și în fața sediului PSD, solicitare de asemenea respinsă de Primărie, scrie Realitatea.

Motivul oficial al autorităților pentru interdicția în Piața Victoriei este acela că  „la data și intervalele orare menționate, se desfășoară altă adunare publică declarată și analizată anterior”, fără a preciza care este aceasta.

Primăria Capitalei a mai arătat, în răspunsul la cererea de autorizare a marșului de protest că „în procesul verbal încheiat în ședința comisiei din data 14.07.2017, s-a consemnat faptul că desfășurarea adunării publice ar stânjeni folosirea normală a drumurilor publice și a transportului în comun, iar deplasarea pe contrasens, pe o singură bandă de circulație, nu asigură protecția participanților la manifestație. Drept pentru care, în conformitate cu prvederile art. 10 alin. 1, din legea 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunării publice în condițiile sus menționate”.


Un nou protest intitulat „Nu vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația” va avea loc, duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală. Totodată, în Cluj este programat un marș.

„FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea Legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, va decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia. Dacă nu vrei ca viitorul să îți fie decis de un condamnat, vino alături de noi și cere, în gura mare, o guvernare curată, o guvernare care să te reprezinte. 

Fapta II: Jandarmeria, la ordin, a făcut demersuri consistente să oprească toate protestele românilor împotriva guvernării ALDE-PSD: Trebuie să ieșim în stradă pentru a susține democrația, democrație care implică dreptul constituțional la libera exprimare. Da, orice român are dreptul să protesteze, să își arate nemulțumirea sau indignarea prin protest. 
 
CONSTITUTIA ROMANIEI - CAPITOLUL II. Drepturile şi libertăţile fundamentale - ARTICOLUL 39: Libertatea întrunirilor: Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

CE DORIM: un marș de la Guvern la sediul PSD București, prin care să atragem atenția că nu vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația, prin care dorim să ne asigurăm că România nu va fi condusă de hoți și interesele acestora. Ne asigurăm că drepturile cetățenești, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate cu tărie”, scriu organizatorii, pe pagina de Facebook.

  750 de persoane și-au anunțat participarea, pe pagina de Facebook a evenimentului, iar alte 2.500 s-au arătat interesate.

 Totodată, și la Cluj a fost organizat, pe Facebook, un eveniment similar.

„Ne întâlnim la Monumentul Memorandiștilor (Clopot), la ora 19.00, și în jurul orei 20.00 plecăm în marș pe b-dul Eroilor până în piața Avram Iancu, mergem pe latura de vest a pieței, până pe bd. 21 Decembrie, pe care mergem apoi spre Piața Unirii, apoi pe latura de est a pieței, până la monument”, se precizează în descrierea evenimentului.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...