17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. "Cumătrul" Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții....

INTERCEPTĂRI. “Cumătrul” Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții. Șefii ANAF, preș în fața șefului romilor: “Mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba”

Deputatul Nicolae Păun și-a sunat "cumătrul", pe deputatul Mădălin Voicu, să-i spună să dea telefon la Finanțe pentru a fi  primit cu scopul de a obține amânarea propririlor pentru banii încasați pe hârtie de către romii defavorizați. Mădălin Voicu i-a rezolvat prompt solicitarea. Apoi, Mădălin Voicu i-a cerut bani, potrivit interceptărilor comunicațiilor acestora.

Interceptările au fost lecturate azi de către deputații juriști, care au dat aviz pentru reținerea și arestarea deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Nicolae Păun îi cerea ajutorul deputatului Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea în aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hârtie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

 Banii delapidați – circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro – proveneau în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

Procurorii dețin probe potrivit cărora proiectele s-au derulat mai mult în acte, banii ajungând la un grup restrâns, între care la Mădălin Voicu, la soția acestuia, Carmen, Nicolae Păun și la apropiații acestuia.

INTERCEPTĂRI. Mădălin Voicu i-a rezolvat în cinci minute primirea lui Păun de către ministrul Teodororovici

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN:  Da, cumetre………..

PĂUN NICOLAE:  …….nu poţi să suni la Finanţe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?……..

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN:  Băi, pot să-l sun. să te programeze………

PĂUN NICOLAE:  . Şedinţa de Guvern e mâine, nu? ……….. 

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN:  Da. Şi e şi plen mâine.  îl sun de astăzi ca să te programeze pentru şi te anunţ, da?…..

PĂUN NICOLAE:  Îhâm… 5 minute………

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN:  Da, mă, înţeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat ……

PĂUN NICOLAE:  Exact. Bun..

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN:  Bine. …….

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Ce telefon ai, f…-m-aş pe el! ..

PĂUN NICOLAE: Da, da, da, te aud..

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Deci du-te acuma, că te aşteaptă ( ministrul Teodorovici -nn).

PĂUN NICOLAE: Mă duc acuma.

VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN: Hai!

După această convorbire, Mădălin Voicu îi cere lui Nicolae Păun  bani în avans, potrivit următoarei comunicații interceptate. "Poţi s-o rogi pe dna. Florentina, sa-mi dea banii, maine, in avans? Am multe probleme. Te rog sa intelegi ! Multumesc….Poti sa vorbesti luni, cu Florentina, sa-mi avanseze banii, pe iunie? Multumesc"

Cum se făceau, fără justificări legale, plățile către Mădălin Voicu

 PĂUN NICOLAE: Deci eu sper că pe asta a lui Mădălin nu ai trecut-o. 

ROTARIU FLORENTINA ( contabilă): Nu. Nu! Păi, nu ştiţi că… De ce v-am întrebat azi?

PĂUN NICOLAE: Şi oricum noi trebuie să ne reaşezăm şi cu salariile, şi cu astea, şi nu putem să mai oferim 4.000 de lei, că oricum nu se întâmplă nimic.

R.F. contabilă : Ştiu. Păi, şi aşa am avut discuţii cu el. Că iniţial i-am spus să scrie măcar două-trei articole pe lună…

PĂUN NICOLAE: Nu mai, lasă, să ne lase în pace! Domnu', lăsaţi-ne, mergeţi!

ROTARIU F., contabilă : Mda. Oricum, staţi aşa, că contractul lui se şi închide dacă nu mă înşel acum. Ar trebui să facem altul.

PĂUN NICOLAE: Nu, nu mai facem altul. S-a închis. Păi, trebuie să facem… Păi, nu mai putem să mai facem altul, pentru că nu se justifică ce faceţi.

RF, contabilă : Deci Voicu Mădălin deja se… adică la 01.12 s-a închis. Mai are luna asta.

PĂUN NICOLAE: Păi, perfect. Luna asta, după care nu putem… dacă … Nu ştim, domnu', că avem alte treburi, o să vedem după congres… Nu, vedem la sfârşitul anului, nici nu-i pomeneşti de nimic, de niciun congres. Nu ştiu, vedem la sfârşitul anului.

Pentru ce avea nevoie Nicolae Păun de ajutorul lui Mădălin Voicu

Amânarea plăților către CAS și Fisc era necesară până la promovarea, de către Guvernul Ponta, a proiectului de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorìi de persoane fizice defavorizate. Mădălin Voicu l-a ajutat pe Păun și pentru promovarea acestui text de lege.

În interceptarea comunicațiilor, Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun. Era vorba de plăți pe drepturi de autor în sumă totală de peste 200.000 de lei pe care Păun i-a dat lui Voicu în schimbul ajutorului dat în fața unor demnitari și înalți funcționari de la ANAF ( Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu).

Mare parte din bani au rămas la  Nicolae Păun, și asociația Partida Romilor Pro-Europa, la deputatul Mădălin Voicu ( peste 200.000 de lei)  și la soția acestuia, Carmen ( peste 190.000 de lei). Prejudiciul total este de șase milioane de euro.

Șefii ANAF, preș în fața liderului romilor 

Șefii ANAF au executat fără crâcnire solicitările lui Nicolae Păun venite pe filiera lui Mădălin Voicu, susțin procurorii DNA. Aveau și inițiative, după cum rezultă din convorbirea lui Păun cu adjunctul  vicepresedintele ANAF,  Gogancea-Vătăşoiu Mihai 

 

 Vătășoiu (V):  Vă salut, domnul deputat!

PĂUN NICOLAE:  Am onoarea, domnul preşedinte! Cu stimă şi deosebit respect! Iertaţi-mă, mă puteţi primi şi pe mine mâine sau când credeţi dumneavoastră?

V:  Categoric, da. Sigur da.. Mâine, dar cred că nu aceeaşi problemă, vorbim altceva…

PĂUN NICOLAE:  Ba da, aceeaşi problemă

V:  Aceeaşi problemă?
PĂUN NICOLAE:  Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înţeles că s-a dar drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul.

V:  Păi, ok, amendament…… Când facem corecţia! Sunt colegii la cameră? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile… nevenituri, aia care…

PĂUN NICOLAE:  Da, da, da. Păi, aia… aia e discutată deja.

V:  Păi, da, da, nu, dar…

PĂUN NICOLAE:  Acuma, n-a băgat-o, e  la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi.

V:  Aşa. Şi de ce n-o bagă pe ordinea de zi?

PĂUN NICOLAE:  Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi.

V:  OK., vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc şi eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveţi… Sau vreţi înainte de 1 mai să…?

PĂUN NICOLAE:  Nu, nu, nu, săptămâna viitoare.

V:  Oricum, mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înţeleg că au plecat hârtiile şi vă asaltează, vă reasaltează…

PĂUN NICOLAE:  Ne reasaltează, da, iar ne iau… Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraţilor, staţi o secundă…

VPăi, nu, arătaţi-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Şi dacă se încadrează în aia, aia e.

PĂUN NICOLAE:  Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că…

V:  Au o hârtie cu care ulterior apariţiei modificării, o să producem efectele.(…)

 

Amenințările la adresa procurorilor: "..dacă nu, dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei…"

După ce DNA a demarat ancheta, Păun era îngrijorat. Ajunsese în posesia listei cu cei convocați la DNA. Aflase că cei plătiți pe hârtie, dar care nu au primit banii, dau declarații la DNA. Păun a încercat să-i învețe să mintă în fața procurorilor. Din învățăturile lui Nicolae Păun către subordonați, șefi de filiale:

PĂUN NICOLAE: ….Fir-ar ale dracului de proiecte, că v-am spus că astea o să ne… ne mănâncă capul proiectele astea! …. Că nici ei nu înţeleg şi că erau ăştia îmbrăcaţi prin fuste pe acolo şi întreba de antreprenoriat social. Şi ea le-a zis, dom'le, da întrebaţi de antreprenoriat social pe ăştia? Păi, ăştia nu ştiu, se sperie dacă le spuneţi asta…

PĂUN NICOLAE: Păi, dacă ăia nu ştiu să se iscălească…!….: Nu ştiu să scrie….

PĂUN NICOLAE: Da, da. D'apăi să mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, ferească-ne Dumnezeu! …Au fost în jur de 45-50 de persoane chemate. ……

PĂUN NICOLAE: Foarte bine. Pe ce temă?……….: Pe tema cursului. Dacă au fost cursurile ţinute, dacă şi-au primit banii, cum au aflat de cursuri…

 Când și-a dat seama că nu mai are scăpare, Păun l-a sunat pe Mădălin Voicu: 

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

PĂUN  NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns …[folosește cuvinte obscene-n.n]…Auzi, măi? Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei……..

PĂUN  NICOLAE: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii 60, MĂDĂ, cum ești acum. Când ți-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăștia sunt pe noi.

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, bă, și ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinații, n-am șmecherii………

PĂUN  NICOLAE: Păi pe tine nu, dar pe mine mă face!

Pentru Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa, romii sunt "ciori nesimțite"

       Este extrem de relevant modul in care suspectul Paun Nicolae isi arata dispretul fata de comunitatea pe care o reprezinta in Parlamentul Romaniei, ………"nesimţit şi de obraznic”,  “Ciorile astea nesimţite, nu ai văzut aşa ceva! Zici că să stai şi să le faci bine, şi să alergi să le faci bine, să le fie bie, şi uite”, “Nenorociţii naibii”. De precizat că soțul unei femei de pe lista celor care erau obligați să plătească impozite l-a șantajat pe Păun cu denunțuri la DNA, iar Păun i-a plătit 7.500 de lei ca să tacă. 

 

DNA cere Camerei Deputaților reținerea și arestare celor doi deputați. Comisia Juridică a dat aviz. Urmează votul în plenul Camerei.

 

 

      

 

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...
Ultima oră
Pe aceeași temă