Instanța din Serbia a cerut anularea audierii prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță, care ar fi trebuit să aibă loc joi

de Roxana Petre , 05 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:27, 05 iulie 2017
Instanța din Serbia a cerut anularea audierii prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță, care ar fi trebuit să aibă loc joi

Fostul deputat Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat nici joi, prin videoconferință, de magistrații Tribunalului Hidro, în dosarul „Hidro”, din cauza „imposibilității comunicate de instanța din Serbia”, informează Mediafax.

Joi ar fi trebuit să fie organizată videoconferinţa prin care să fie audiat Sebastian Ghiţă, în dosarul în care se judecă cererea de arestare preventivă făcută de procurorii anticorupție din Ploieşti pe numele fostului deputat, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Cu toate acestea, audierea nu va avea loc din cauza „imposibilităţii comunicate de instanţa din Serbia”.

„Videoconferinţa programată pentru 6 iulie 2017 (...) privindu-l pe Ghiţă Sebastian Aurelian nu va putea fi efectuată, datorită imposibilităţii comunicate de instanţa din Serbia”, arată Tribunalul Prahova.

La ultimul termen, audierea prin videoconferinţă nu a fost posibilă întrucât conexiunea prin Internet s-a întrerupt, iar interpreta desemnată să asigure traducerile nu s-a prezentat.

Cererea de arestare preventivă a fost făcută în dosarul denumit „Hidro”, în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este cercetat, alături de alţii, pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic-Prahova, în valoare de 10 milioane de euro. Anchetatorii susţin că Sebastian Ghiţă, alături de alţii, ar fi sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu în accesarea şi primirea fondurilor europene.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în trei dosare ale DNA.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design