20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIncendiu la un cabinet stomatologic după ce un muncitor a spart o...

Incendiu la un cabinet stomatologic după ce un muncitor a spart o ţeavă de gaze. Pacienţii se aflau în clădire

Un cabinet stomatologic din Bucureşti a fost cuprins de flăcări, joi, după ce un muncitor neatent a lovit o ţeavă de gaze, care s-a fisurat, iar gazul sub presiune a luat foc aproape imediat şi s-a propagat în câteva secunde la faţada clădirii până la acoperiş, prinzând în interior mai mulţi oameni, informează Mediafax.

Incendiul s-a produs joi, în jurul orei 10, pe strada Vergiliu din Sectorul 1 al Capitalei, chiar în faţa şcolii generale numărul 152, "Uruguay".

"Era ora 10:00, abia venisem la cabinet şi începusem procedurile de implant dentar la un pacient. M-am trezit deodată că toată faţada casei este în flăcări. Noroc că mai exista o ieşire, o uşă secundară, şi am putut să ieşim pe acolo, altfel aş fi murit în cabinet, incendiată. Efectiv a luat foc întreaga faţadă. Flăcările ieşeau din pământ, din conducta de gaze, era un jet puternic şi ajungeau pur şi simplu la acoperiş", a declarat proprietarul cabinetului, dr. Cerasela Grigoraş.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în cabinet erau medicul, asistenta, iar pacientul se afla deja pe scaunul stomatologic şi urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

"Flăcările acopereau întreaga faţadă a clădirii, ambele geamuri şi uşa de la intrare. Efectiv nu aveam pe unde ieşi, pe unde fugi. Era un miros extrem de înţepător, ne usturau ochii, gâtul. Pe noi ne-a salvat uşa secundară, pentru că aici este un cabinet stomatologic şi am putut ieşi pe acolo, prin spate. Dar dacă era o locuinţă, cu siguranţă rămâneam blocaţi şi probabil am fi ajuns la urgenţe, fiindcă nu aveam cum fugi de acel fum extrem de fierbinte şi toxic", a mai spus medicul.

După ce au ieşit cu toţii teferi din clădire, au constatat că cei trei muncitori îşi abandonaseră echipamentele şi fugiseră. Asistenta medicală spune că l-a văzut, imediat după izbucnirea focului, pe unul dintre angajaţii firmei de gaze cum încerca să îşi stingă hainele care îi luaseră foc.

"După ce a izbucnit focul, cei trei muncitori s-au făcut nevăzuţi. Asistenta mea a apucat să îl vadă pe unul dintre ei cum fugea după ce îi luase foc mâneca de la haina pe care o avea pe el. A venit aici şi directorul de la gaze, directorul pe Bucureşti, şi-a cerut scuze şi a zis că o să vadă cum face să mă ajute, să îmi compenseze avariile", a mai spus proprietarul cabinetului stomatologic.

Într-un comunicat, reprezentanţii Engie, compania de gaze care s-a ocupat de această lucrare, precizează că incendiul s-a produs din cauza unui incident tehnic.

"Angajaţii Distrigaz Sud Reţele executau anumite lucrări de modernizare a unui post de reglare în strada Virgiliu, nr. 42, sector 1 din Bucureşti. În timpul lucrărilor, în urma unui incident tehnic, s-a produs un incendiu în zona şantierului de lucru. Angajaţii companiei au procedat la securizarea perimetrului prin sistarea alimentării cu gaze naturale şi la izolarea incendiului până la sosirea echipelor ISU. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale", se arată în comunicatul Engie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă