13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialÎnalta Curte trimite spre rejudecare dosarul în care judecătoarea Camelia Bogdan a...

Înalta Curte trimite spre rejudecare dosarul în care judecătoarea Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea a doi notari

Dosarul în care fostul magistrat Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea a doi notari va fi trimis spre rejudecare la Curtea de Apel București, a decis, miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), potrivit Agerpres.

 În mai 2016, Camelia Bogdan, la acea vreme judecător la Curtea de Apel București, a decis punerea sub sechestru a averilor deținute de doi notari — Jean Aurel Andrei și Lidia Seceleanu, într-un dosar penal în care ei nu aveau nicio calitate procesuală. În dosarul respectiv sunt judecați oamenii de afaceri Cristian Fughină (patronul Ultra Pro Computers) și Laszlo Kiss, pentru un prejudiciu de 10 milioane euro.

Camelia Bogdan a stabilit, la acel moment, luarea măsurii asiguratorii a popririi până la concurența sumei de 212.971 lei, în cazul notarului Jean Aurel. Mai mult, Camelia Bogdan a decis extinderea sechestrului și asupra averii șefei Tribunalului București, Laura Andrei, soția notarului Jean Aurel Andrei.

Anterior acestei decizii, Camelia Bogdan a depus la DNA o plângere penală împotriva Laurei Andrei, reclamând că nu a fost pus în executare un ordin de indisponibilizare în vederea confiscării a sumelor de bani în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro, informează Agerpres.

Pe 8 februarie 2017, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă