20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAP: Trupele militare americane sosesc în România, Polonia și țările baltice în...

AP: Trupele militare americane sosesc în România, Polonia și țările baltice în luna ianuarie. Ce precizări face Pentagonul

Trupe americane vor sosi, în luna ianuare, în România, Polonia și țările baltice, în cadrul măsurilor de sporire a securității în regiune, potrivit unor oficiali americani și polonezi, informează Associated Press, citată de Agerpres.

Astfel, ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, a declarat că la începutul lunii ianuarie, la Zagan va fi desfășurată o brigadă blindată de luptă de la Fort Carson (statul Colorado), în timp ce un batalion va fi desfășurat începând cu data de 1 aprilie la Orzysz, în nord-estul Poloniei.

Oficialul a mai precizat că Macierewicz este „foarte bucuros de decizia părții americane de desfășurare mai devreme” a forțelor respective.

Potrivit The Guardian, oficialul polonez nu a precizat dacă această devansare a calendarului este urmarea faptului că pe 20 ianuarie Donald Trump va prelua mandatul de președinte al SUA. În campania electorală pentru prezidențialele din 8 noiembrie, Trump a sugerat că ar dori ca Europa să se bazeze mai puțin pe SUA pentru apărarea sa.

Cu toate acestea, Pentagonul a precizat că desfășurarea forțelor americane în România, Polonia și țările baltice nu a fost accelerată și că ea are loc conform calendarului prevăzut. În 6 ianuarie 2017, Hodges a explicat că în portul german Bremerhaven vor sosi trupe americane, care vor fi imediat desfășurate în Polonia, țările baltice și România. Transferul lor va fi cronometrat și considerat drept un test referitor la „cât de rapid se poate deplasa această forță din port în teren”, a adăugat el.

„Am încredere în semnalul foarte puternic, în mesajul pe care el îl va transmite, acela că Statele Unite, împreună cu restul NATO, sunt angajate față de descurajare”, a subliniat generalul Ben Hodges.

 

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă