Iliescu, iertat definitiv pentru Mineriada

de Rl online , 19 iunie 2009
Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala pentru a treia oara intr-un dosar al Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Aceeasi solutie s-a dat pentru fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu, dar si pentru fostul sef al SRI Virgil Magureanu. In acest dosar, Iliescu era acuzat de propaganda de razboi, genocid, tratamente neomenoase si complicitate la tortura, fapte despre care procurorii au concluzionat ca sunt nefondate, inexistente sau nepedepsite de lege la data savarsirii. Dosarele Mineriadei, ca si cel al Revolutiei, au fost instrumentate de procurorul militar Dan Voinea, pe care procurorul general Laura Codruta Kovesi l-a acuzat de erori grosolane. Alaturi de Iliescu si de cei trei capi ai Armatei si SRI, au fost scosi de sub urmarire penala Vasile Dobrinoiu, Corneliu Diamandescu, fostul sef al Politiei, Petre Petre, Emil (Cico) Dumitrescu, fost consilier prezidential, si Dumitru Batlan.

Ion Iliescu a mai fost scos de sub urmarire penala si in alt dosar penal al Mineriadei din iunie 1990, unde era acuzat de subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false, pentru ca i-a chemat pe mineri in Bucuresti si i-a folosit ca forta paramilitara. Iliescu a scapat si de acuzatiile care i s-au adus in legatura cu mortii si ranitii din timpul Mineriadei din iunie 1990. In prezent, Ion Iliescu nu mai este anchetat pentru nici o fapta din timpul Mineriadei.

» Nici o persoana care a avut functii de conducere in politica, forta de ordine sau servicii secrete nu a fost trasa la raspundere pentru ce s-a intamplat in timpul Mineriadei din iunie ’90.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design