13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIarna isi revendica drepturile - in jumatatea de nord a tarii

Iarna isi revendica drepturile – in jumatatea de nord a tarii

Stratul de zapada masura, sambata dupa-amiaza, peste 65 de centimetri la Arieseni, in Muntii Apuseni, si la Oasa, in Muntii Sebesului, si aproape o jum      tate de metru, la Scarişoara, tot in Apuseni.

 

Ninsorile abundente inregistrate, pe alocuri, in aceasta saptamana, in judetul Alba, au provocat si probleme in trafic, drumul judetean 750 fiind inchis de cateva zile, din cauza avalanselor.

Câteva zeci de turisti au ramas, sambata, blocati temporar in telescaunul care urca spre statiunea Parang, din Valea Jiului, dupa ce motorul principal al instalatiei pe cablu s-a ars si s-a trecut pe un motor de rezerva.

In statiunea Parang se afla peste 1500 de turisti, care au venit atrasi de stratul de zapad de peste 50 de centimetri Si de pArtiile bune pentru schi. Sambata dupa-amiaza, in statiune ningea viscolit, iar vizibilitatea era redusa.

Circulaţia rutieră pe drumurile din judeţul Bihor se desfasoara in conditii de iarna.

In statiunea montana Stana de Vale, stratul de zapada a depasit 80 de centimetri, insa pe drumul de acces spre statiune se circula normal.

Circulatia rutiera in municipiul Sibiu se desfasoara mai greu, din cauza ninsorii abundente, iar drumul de acces spre statiunea Paltinis este acoperit de gheata, mai multe masini de deszapezire actionand in zona.

In judetul Sibiu, singurul drum national blocat din cauza zapezii este Transfagarasanul, care leaga Balea Cascada de zona turistica Balea Lac, unde stratul de zapada este de peste doi metri.

Telecabina de la Balea functioneaza, insa salvamontistii au interzis turistilor sa schieze la Balea Lac, din cauza pericolului foarte mare de avalanse.

Ninge abundent, de sambata dimineata, in zonele de munte si de ses din judetul Maramures.

In Muntii Pietrosul Rodnei, Tiblesului, Gutaiului si Maramureseului, stratul de zapada variaza intre 80 si 120 de centimetri.

Circulaţia rutiera din Bistrita-Nasaud se desfasoară in conditii de iarna si de vizibilitate redusa, din cauza ninsorii abundente care a inceput sambata dimineata.

Lucratorii de la drumurile nationale supravegheaza situatia din Pasul Tihuta, principala cale de acces dintre Transilvania si Moldova, mai ales ca zona a fost

inchisa, acum cinci zile, din cauza ninsorii si a viscolului.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă