Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Horia Georgescu, într-un interviu pentru Reuters: ANI, supusă celor mai AGRESIVE presiuni de la înfiinţarea agenţiei

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu a declarat într-un interviu pentru Reuters că partidul de stâga aflat la putere a încercat să pună presiune asupra instituţiei pe care o conduce, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

13.11.2012 - 23:23

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu a declarat într-un interviu pentru Reuters că partidul de stâga aflat la putere a încercat să pună presiune asupra instituţiei pe care o conduce, potrivit B1.ro.

Potrivit lui Georgescu, unii politicieni au încearcat să intimideze ANI, dupa investigaţiile începute asupra a trei miniştri şi a secretarului general adjunct al Guvernului.

"Presiunile politice pe care le-am vazut recent sunt cele mai agresive de la înfiinţarea ANI. Acestea vizeaza descurajarea şi intimidarea anchetelor pe care agenţia le are în desfăşurare", a declarat Horia Georgescu pentru Reuters.

ANI a fost acuzată că încearcă să influenţeze alegerile parlamentare şi ia decizii politizate.

Potrivit Reuters, sesizările ANI de intimidare politică nu vor fi privite cu ochi buni de Bruxelles, care şi-a exprimat preocuparea în legatură cu statul de drept în timpul tulburărilor politice din vară. Totodată, UE ţine sub monitorizare specială sistemul de justiţie din România, formulând critici faţă de incapacitatea de a elimina corupţia la scară largă.

În ultimii şapte ani, procurorii DNA au trimis în judecată 23 de aleţi şi 15 miniştri şi adjuncţi ai acestora. Potrivit lui Georgescu, corupţia depaşeşte adesea liniile dintre partide.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...