VIDEO Hellvig: SRI a a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989

de Razvan Pritulescu , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:37, 05 octombrie 2017
VIDEO Hellvig: SRI a a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, joi, că Serviciul Român de Informații va continua colaborarea cu CNSAS, urmând ca în perioada următoare să predea noi documente care să lămurească aspecte importante în cazuri precum cel al dizidentului Georghe Ursu sau al revoltei de Brașov din 1987, relatează Agerpres.

"În ciuda numeroaselor afirmații vehiculate deliberat, pot spune cu toată responsabilitatea că SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989 și că întreaga activitate este guvernată de principii și valori pe care le respectăm în orice împrejurare, dintre acestea poate cele mai importante sunt legea și securitatea cetățeanului", a declarat Eduard Hellvig la inaugurarea programului de master "Studii de securitate globală" de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Directorul SRI a făcut referire la discuțiile purtate în această perioadă în spațiul public despre cazul dizidentului inginer Gheorghe Ursu.

"Au trecut 32 de ani atunci, au trecut 30 de ani de evenimentele de la Brașov din 1987. Și sunt de acord că trebuie odată făcută lumină în aceste cazuri. Eu voi face tot ce ține de mine pentru acest lucru. Vă anunț în premieră că am finalizat în cadrul unor structuri interne specializate procedurile pentru a preda către CNSAS și anume documente care nu au putut fi predate până acum, potrivit legii, și care sper că vor lămuri aspecte importante legate de trecutul controversat. De fapt, conform legii, SRI a predat CNSAS toate dosarele de Consiliu referitoare la cadre stabilite prin sentințe judecătorești ca fiind lucrători ai Securității", a spus Hellvig.

Comentarii

 • Horia

  06 octombrie 2017 10:43

  Cata publicitate adica ce doreste, se face la un discurs cu limbaj de lemn, clisee propagandistice folosite de 8 ani si de maior si iata ce avem, la fel va fi si cu hellvig si razvan ionescu fiul lui coldea, doi tinerei propulsati nemeritat pe functii enorme, ca si coldea si maior. Gargara de propaganda si milogeala sa ii crezi pe cuvant ca intre copii prescolari.Nu inteleg de ce se da curs dorintei de autocult personal hellvig ca si maior, si al SRI. Autoevaluare, autolaude, autodecizii, autopupincurism desantat. DESANTAT.

  raspunde comentariului
 • Doru

  06 octombrie 2017 8:43

  Pe cand incheiati si orice legatura cu actuala securitate-mafiota ?

  raspunde comentariului
 • Canalia Hellwig sluga CIA

  06 octombrie 2017 1:20

  L-a scos la pensie pe Coldea tap spasitor dupa trei decenii de jaf economic in tara asta patronate tocmai de securistii care trebuiau sa ne apere de asa ceva in care s-au trimis la fier vechi mii de uzine in valoare totala de peste 600 miliarde de euro plus cei 80 miliarde imprumut la FMI. Daca l-am avea pe Vlad Dracul i-ar trage fara mila pe toti in tzeapa si pe tot parlamentul, administratie si procurorii tradatori.

  raspunde comentariului
 • Irod din Infern

  06 octombrie 2017 1:09

  minte si el ca un purtator de cuvant, ca dupa aproape 30 de ani de neocomunism pana si curcile stiu ca pe deasupra vopsit gardul inauntru pantera roz, lupu schimba peruca si altele de adormit plozii de doi ani, ca de la trei in sus sunt destepti si au si smartphone nu-i mai duce nimeni, nici mama securistilor cu presul.

  raspunde comentariului
 • suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuure doar acolo lucreaza avortonii patriotzi a fostilor secumilipoponari ofitzeri&subofitzeri ai RPR&RSR state create si controlate de RUSI!

  06 octombrie 2017 0:01

  Toata lumea stie, NU "crede", STIE, ca tu minti, insa, mai da sri TITLUI DE DOCTORI fara honoris causa?

  raspunde comentariului
 • un roman

  05 octombrie 2017 22:58

  The real heroes are anyone that galvanises people and brings them together and points out the better aspects of our nature and helps us to overcome our negative vibration of greed and fear. Rather than the leaders of today with low vibrational frequency that make us focus on dark stuff.

  raspunde comentariului
 • Toma Necredinciosul & Stan Patitu'

  05 octombrie 2017 20:02

  Mai sa fie, ei se tot jura ... ca nu fura, dar au pene pe la gura ! Asa zicea si batrinul Imre Asztalos, ca s-au reformat, ca sunt mai curati, mai uscati. Adica s-au verificat ei, probabil in oglinda, dupa care, cu mic cu mare, din cimpul tactic sau din birouri, ne asigura ca sunt Ochei, in timp ce unii mai credem inca ca sunt ... ocini haraso ! Maladietz !

  raspunde comentariului
 • un roman

  05 octombrie 2017 19:50

  ati Tara pe butuci,hoardele de tradatori,teroristi,criminali in masa,eugenicii,mafiotii,coruptii, voi organizatile secrete oculte ,Loja Caracatita de stat

  raspunde comentariului
 • un roman

  05 octombrie 2017 19:42

  ,Aveti incredere in securisti,neosecuristi,vorba lui R.Banciu

  raspunde comentariului
 • un roman

  05 octombrie 2017 19:39

  sanu orbeasca poporul,de la atita lumina si adevar,

  raspunde comentariului
 • un roman

  05 octombrie 2017 19:30

  sase,sase,sase organizatia, societatea oculta secreta, aprinde lumina,aveti de grija,sa nu cadeti in groapa,pina la adevar

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  05 octombrie 2017 18:57

  Adică carevasăzică nou născuta Cuminecătura Priori mai avea încă un pic de boală pe poponarri dar a crescut mare și evident acum Cuminecătura Posteriori ecce altfel.

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  05 octombrie 2017 18:43

  După Crăcăciunul din 89, fomiștii au trecut complet de la produse lactate la sută la sută preskur, sediul a fost mutat la Târgu-Jiu, kuriștii mioritici nu mai ecce sugari, șed acum la masa partenerilor strategici cu cei mari

  raspunde comentariului
 • Popei

  05 octombrie 2017 14:55

  Sa dea Dumnezeu sa fie deoarte de securism si de joc politic.Dar asta trebuie dovedit,controlat si verificat in timp.Tinand cont de proverbul romanesc-Aschia nu sare departe de ciot-copii de securisti vor avea aceleasi firi cu ciotul,iar noua nu ne ramane de vorba decat de -acoperiti,col.Dragomir,Coldea si Condrea in campii tactice inundate de prezentul schimbator.Astept reforme Dna in care sa fie chemati nu batrane ci sefi Behtel,Microsoft,Eads,de banci si de partide.

  raspunde comentariului
 • corijent la fizica

  05 octombrie 2017 12:29

  Albert Einstein spunea ''Diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie''

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design