Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hackerii din Vâlcea au adus la Bucureşti Agenţia pentru securitate cibernetică

“În cadrul Consiliului European de Iarnă am propus ca la Bucureşti să funcţioneze Agenţia Europeană pentru Criminalităţii Informatice”, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, la întoarcerea de la ...

Share

Mona Scărişoreanu 0 comentarii

20.12.2013 - 18:24

“În cadrul Consiliului European de Iarnă am propus ca la Bucureşti să funcţioneze Agenţia Europeană pentru Criminalităţii Informatice”, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, la întoarcerea de la Bruxelles. Acesta şi-a exprimat speranţa că astfel, hackerii vor trece de cealaltă parte a baricadei.

România nu a fost întâmplător desemnată să găzduiască un centru care vizează colaborarea state membre ale UE pentru combaterea flagelului infracţiunilor cibernetice.

Citeşte şi: Oficiu de luptă împotriva criminalităţii informatice, înfiinţat, la Bucureşti, de Consiliul Europei

„Hackerville”, aşa cum au denumit ziariştii străini oraşul Râmnicu Vâlcea, este considerat „Capitala mondială a furturilor online”.

În vizorul hoţilor intră persoane din Franţa, Anglia, Germania, Italia, dar mai ales din Statele Unite. Potrivit poliţiei române, americanii reprezintă aproximativ 80% dintre victimele hackerilor din ţara noastră.

Citeşte şi: Băsescu: Va fi stimulată industria de apărare a României

Ziariştii de la “Le Monde” au avansat chiar şi o sumă pe care hackerii din Râmnicu Vâlcea ar câştiga-o într-o săptămână bună: 100.000 de dolari.

În 2011 se estimează că un miliard de dolari a fost furat din America de către hackerii români.

De aceea, peste 600 de poliţişti din ţara noastră au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet, iar periodic echipe din SUA sosesc în ţara noastră.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...