10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul vrea să modernizeze aeroportul Otopeni

Guvernul vrea să modernizeze aeroportul Otopeni

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom, având discuţii în aces sens şi cu Turkish Airlines, Emirates și Etihad, informează Mediafax.

“Am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista aeroportul București-Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul”, a spus Ponta, aflat în Qatar, care a precizat că este o fază exploratorie şi că a avut, la Bucureşti, o discuţie similară cu Turkish Airlines şi va avea înrevederi pe această temă şi cu reprezentanţii companiilor aeriene Emirates și Etihad.

Citește și: FOTO. Ponta s-a întâlnit, joi, cu regele Arabiei Saudite

“Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură, ori pentru asta vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru Tarom. Iar partenerul, în acest moment, în lume, poate fi una din companiile din această regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în Tarom, din păcate”, a explicat Ponta.

Premierul a precizat, totodată, că numărul curselor aeriene zilnice între Bucureşti şi Doha va fi suplimentat la două transporturi, faţă de o singură cursă în prezent, dar a arătat că a constatat încă o dată că autorităţile de la Bucureşti nu ştiu să îşi promoveze propriile interese, România neavând la Doha nici măcar un ataşat comercial şi în domeniul muncii.

Premierul efectuează, în perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu în ţările arabe din Golf, având întâlniri în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

El s-a întâlnit, duminică, în Qatar, cu Șeicul Tamim Bin Hamad Al-Thani şi cu Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, primul-ministru al Statului Qatar.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă