Guvernul nu negociază sursele de finanţare pentru creşterea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

de Carla Popa , 30 martie 2016 - stire actualizata la ora 18:15, 30 martie 2016
Guvernul nu negociază sursele de finanţare pentru creşterea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

Guvernul aşteaptă ca Parlamentul să precizeze care sunt sursele de finanţare pentru majorarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame, aşa cum prevede Constituţia, a reiterat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă legea va fi contestată la CCR.

La finalul şedinţei Executivului, Dan Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă Guvernul intenţionează să conteste la Curtea Constituţională majorarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame, aşa cum a procedat în cazul primarilor, dar purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria a evitat să răspundă tranşant.

"Evident că această condiţionalitate de a preciza veniturile pe care se bazează această iniţiativă este una nenegociabilă, este o necesitate pe care Constituţia o cere. Este important de spus faptul că Guvernul consideră că această iniţiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România şi Guvernul la rândul său se gândeşte la o serie de programe pentru că acest proces nu poate fi susţinut doar printr-o iniţiativă unică, punctuală.(...). În privinţa acestei legi, evident că toată discuţia se pune în găsirea surselor de finanţare. Aşteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanţare pentru că este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu surse de finanţare pentru că suntem într-un cadru bugetar extrem de strâns", a spus Suciu, citat de Mediafax.

El a amintit că deficitul de anul acesta este 2,95% şi a fost aprobat de Parlament. "Orice discuţie care duce la modificarea deficitului bugetar trebuie să aibă aceeaşi susţinere şi din partea Parlamentului României. Dacă Parlamentul României va găsi surse de finanţare suntem extrem de deschişi la o discuţie de oportunitate pe această temă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

El a reiterat faptul că limitele bugetare sunt "foarte înguste" şi Guvernul are obligativitatea legală şi principială să le respecte. "Suntem extrem de deschişi să avem o discuţie constructivă în găsirea eventualelor surse de finanţare, dar de asemenea suntem preocupaţi să păstrăm deficitul pe care Parlamentul României ni l-a impus, la solicitarea noastră, evident, a fost de acord cu această limită de deficit", a adăugat Dan Suciu.

El a explicat că Guvernul aşteaptă ca tot cadrul legislativ să fie definitivat de Parlament, iar dacă nu va fi definitivat, poate avea loc o discuţie Guvern-Parlament în momentul rectificării bugetare, în a doua jumătate a anului, dar numai în limita deficitului.

"Legea înţeleg că va intra în vigoare de la 1 iulie. În această perioadă de timp oricum nu putem face nimic, suntem constrânşi din perspectivă financiară de cadrul de reglementare pe care-l avem", a spus Suciu.El a mai amintit că banii angajaţi de Guvernul României sunt în direcţia prevăzută de bugetul de stat şi orice depăşire "iese din cadrul legal".

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât. Decizia a fost luată deşi guvernul a avut obiecţii legate de eliminarea plafonului, precizând că Parlamentul ar trebui să indice sursa de finanţare.

Comentarii

  • Dadi

    30 martie 2016 18:29

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Acum PROIECTUL s-a extins si international . Vrei mai multe detalii? Solicita-le la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design