6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul amână discuțiile pe tema modificărilor fiscale

Guvernul amână discuțiile pe tema modificărilor fiscale

UPDATE 14:46 Premierul Mihai Tudose a declarat luni că, în ședința de Guvern de miercuri, "există posibilitatea" să nu fie discutate modificările la Codul fiscal.

Dezbaterea modificărilor fiscale s-a amânat, cel puțin pe moment, pentru ziua de miercuri. Întrebat când va avea loc ședința de guvern, premierul Mihai Tudose a răspuns „miercuri, ca de obicei”. Se pare, însă, că va fi o ședință ordinară și nu se știe dacă vor fi adoptate și măsurile fiscale, pentru care inițial era nevoie de o ședință extraordinară. Întrebat dacă a discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea, după protestele de duminică seară, premierul Mihai Tudose a răspuns că nu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose se vor întâlni luni, de la ora 15.00, cu parlamentarii PSD, în contextul anunţatelor măsuri fiscale, au declarat surse politice pentru Medifax.

Şedinţa extraordinară a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programată iniţial vineri, a fost amânată pentru luni. Măsurile anunţate de Guvern sunt contestate atât de patronate, cât şi de sindicate. Consiliul Economic şi Social, dar și Consiliul Fiscal au dat un aviz negativ proiectului privind noile prevederi fiscale, numai că aceste avize sunt consultative.

În urmă cu zece zile, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a prezentat în Guvern noile măsuri fiscale privind impozitarea salariilor, anunţând că angajatorii vor plăti o „contribuţie asiguratoare pentru muncă” de 2,25%, care va acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical, creanţe salariale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă