15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupul pentru dialog social, protest faţă de afirmaţiile lansate de Nicolae Breban

Grupul pentru dialog social, protest faţă de afirmaţiile lansate de Nicolae Breban

Grupul pentru dialog social cere Academiei Române să se delimiteze ferm de afirmaţiile lansate de Nicolae Breban la adresa lui Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, care susţinea că cei doi ar trebui împuşcaţi, informează Revista22.

“Ne exprimăm indignarea cu privire la această afirmație de o șocantă violență. Considerăm că retorica agresivă, incitatoare la crimă, a d-lui Breban ultragiază deopotrivă minima civilitate care trebuie să guverneze spațiul nostru public, dar și spiritul Academiei Române”, a transmis Grupul pentrul dialog social.

Mai mult, Grupul pentru dialog social a ţinut să precizeze că Academia Română are datoria să fie “cel mai prestigios apărător al civilizației noastre” şi este inacceptabil acuzaţiile lansate de Breban să submineze această datorie a instituției.

“Nu ne îndoim că societatea românească, mult maturizată față de începutul anilor ’90, va ști să se apere în fața pericolului revenirii retoricii vadimiste, chiar dacă promotorul acestui regres este un academician. Credem, pe de altă parte, că Academia însăși se va apăra, prin mijloace statutare, de derapajul inafamant al unuia dintre membrii săi”, a mai precizat Grupul pentru dialog social.

În acest context, Grupul pentru dialog social a lansat o petiţie în urma afirmaţiilor lansate de Nicolae Breban. Petiţia poate fi semnată pe site-ul Revistei 22.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă