9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupul minoritatilor va vota bugetul,dar doreste eliminarea unor masuri fiscale

Grupul minoritatilor va vota bugetul,dar doreste eliminarea unor masuri fiscale

Liderul grupului minoritatilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca grupul pe care il reprezinta va vota bugetul, despre care a spus ca este construit pe sintagma "nu avem incotro", acuzand acordul cu FMI, dar sugerand eliminarea unor masuri fiscale, cum ar fi impozitul forfetar, relateaza agentia NewsIn.

"Bugetul Romaniei este un buget construit pe <<nu avem incotro>>. Asa a fost gandit in momentul in care s-a facut acordul cu FMI. Nu stiu daca era optiunea cea mai buna atunci si cred ca nu. Si acum, iata, nu mai avem incotro. Este un buget construit in restrictii uriase, care nu ne permite nici dezvoltare, nici planuri pe termen lung, ci ne asigura supravietuirea de azi pe maine si lucrul acesta deriva clar din acordul pe care l-am semnat acum un an cu FMI", a spus Pambuccian.

Liderul minoritatilor a spus ca grupul sau va vota totusi Legea bugetului, dar doreste eliminarea unor masuri fiscale care s-au dovedit "evident gresite", cum este impozitul forfetar.

"Cred ca singurul lucru pe care il putem face in momentul acesta, altul decat sa respectam cu strictete parametrii impusi de cel de la care ne-am imprumutat, este sa renuntam la acele masuri care s-au dovedit in mod evident gresite. Il vom vota, dar in acelasi timp vom face tot ce ne sta in putinta ca toate masurile fiscale care au accentuat efectele depresiei economice in Romania sa le inlaturam in acest an", a mai spus Varujan Pambuccian.

Pambuccian a explicat in timpul dezbaterilor din Parlament pe tema Legii bugetului ca anul 2010 nu va fi unul de relansare economica, adaugand ca sistemul economic este "gresit" si afecteaza toate tarile, nu doar Romania.

"Anul viitor nu va fi un an de relansare economica pentru niciun stat, oricat de mult lucrurile acestea au fost spuse mai mult sau mai putin cu prilejuri electorale si mai mult sau mai putin sprijinte cu bani multi de la buget care s-au scurs ca apa-n nisipul unui desert. (…) Asta traim noi acum, un sfarsit de sistem gresit dimensionat si care moare urat, prin depresii economice majore, de durata si care se vor succeda. Cea pe care o traim acum este prima dintr-o succesiune care va urma", a incheiat Pambuccian.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă