Greşeli în lanţ la examenul de admitere la Academia de Poliţie. Godină: Demisia! Ce răspunde ministrul Educației, Liviu Pop

de Mihai Diac, Mircea Marian , 09 august 2017 - stire actualizata la ora 00:01, 10 august 2017
Agentul Marian Godină

UPDATE 23,30: Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că a avut o discuţie cu rectorul Academiei de Poliţie și că profesorii care au făcut subiectele sunt din sistemul de învăţământ preuniversitar, dar Ministerul şi şcolile de la care provin aceşti dascăli nu au nicio implicare, informează Mediafax.

"Am vorbit cu domnul rector, am lămurit clar lucrurile şi, într-adevăr, cei care au redactat subiectele sunt profesori din sistemul de învăţământ preuniversitar, care au avut contrat cu Academia. Nu are nicio implicare nici ministerul Educaţiei şi nici unităţile şcolare din care provin aceşti profesori", a declarat ministrul Liviu Pop.


UPDATE 15.55: Rectorul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a fost îndreptată greșeala din baremul la întrebările de la istorie, dând vina pe profesorii care au elaborat subiectele. 

Daniel Costel Torje a precizat că rezultatele care vor fi afișate joi sunt cele din baremul refăcut și includ punctele pierdute iniţial de candidaţi prin indicarea unui alt răspuns decât cel din barem. Rectorul Academiei de Poliție a mai spus și că subiectele și baremul au fost elaborate de profesori din învățământul preuniversitar, care au fost desemnați de Ministerul Educației. 

 


În testele grilă de la proba de istorie de la admiterea la Academia de Poliţie au putut fi uşor descoperite mai multe greşeli. Instituţia de învăţământ a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

Greşelile au apărut în Grila 22 de la B3, proba scrisă la Istorie, mai precis subiectul:

"Marcați pe foaia de concurs litera corespunzătoare ordinii cronologice pe care o considerați corectă:

A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; (1985)

B. Nicolae Ceaușescu renunță la clauza națiunii celei mai favorizate; (1988)
C. Scrisoarea celor 6. (1989)

a) ABC;

b) BAC;

c) BCA;

d) CAB"

Răspunsul corect era a), dar în barem, varianta corectă dată era b)!

"Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega.
Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plâns", a scris poliţistul Marian Godină, pe Facebook.

Ulterior, el a postat pe Facebook o altă greşeală din testul grilă: anul în care s-a desfăşurat conferinţa de pace de la Paris era 1946, în loc de 1947. Tratatul de pace a fost însă semnat în 1947.


Comentarii

 • andreesanu

  10 august 2017 10:21

  Aia nu-i academie cum nu sunt eu popa !!. Termenul de academie l-au BAGATELIZAT toti analfabetii !!.Cand ajung "profesori" si cei FACUTI cu diplome la apelul bocancilor sau chiolhanul de seara !!,nu-i de mirare ca la examene subiectele sunt niste prostii !!.DEMISIA e un act de onoare !,daca se cultiva aceasta trasatura de caracter si la asa zisa academie ,atunci demisia este un act de normalitate !!. Sper sa se auda .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  10 august 2017 10:21

  Aia nu-i academie cum nu sunt eu popa !!. Termenul de academie l-au BAGATELIZAT toti analfabetii !!.Cand ajung "profesori" si cei FACUTI cu diplome la apelul bocancilor sau chiolhanul de seara !!,nu-i de mirare ca la examene subiectele sunt niste prostii !!.DEMISIA e un act de onoare !,daca se cultiva aceasta trasatura de caracter si la asa zisa academie ,atunci demisia este un act de normalitate !!. Sper sa se auda .

  raspunde comentariului
 • Jeguri

  10 august 2017 0:59

  Jegurile din partidu pesde = pcrRomaniAsa va trebuie

  raspunde comentariului
 • ANTON

  09 august 2017 16:39

  Extraordinar !!!Dupa 30 de ani de la caderea comunismului in Europa , Romania continua sa sustina examene avind intrebari din acea trista epoca Nu o sa va eliberati niciodata de metehnele voastre Ce legatura are Academia de Politie cu intrebari de acest gen Sistemul de invatamint romanesc este ridicol .Mai vine si acest Ministru ***** cu manuale de eductaie fizica -ha , ha ., ha Ar trebui manuale despre sex -elevele ramin insarcinate pe capete dar acolo e BOR -ul care zbiara primitiv Saraca natie vei dispare in scurt timp

  raspunde comentariului
  • Enes

   10 august 2017 7:28

   Sistemul de invatamant romanesc este printre cele mai bune.Daca crezi ca afara mai este ce a fost te inseli .Mergi si invata in tarile nordice ...ce invtam noi romanii la mate in cls a 5-7ei invata facultate.Va plangeti de cand lumea dar toti romani care merg sa lucreze afara au studiat in Romania .

   raspunde comentariului
 • Rector,

  09 august 2017 10:58

  Daca-i ordin cu placere.

  raspunde comentariului
 • Alf

  09 august 2017 10:24

  Interesant, se dau probe din istoria Partidului comunist de la noi sau de aiurea de parcă asta va determina profesionalismul în prinderea infractorilor si se testează inteligenta viitorului militian care trebuie să discearnă corect cronologia celor doi ani1985 si 1988. Ăstia vor avea salarii de medici primari si pensii de profesori universitari. La 45 de ani. Asa ne trebuie!

  raspunde comentariului
 • Alex

  09 august 2017 9:24

  Foarte grea întrebarea. Dificilă rău...nu e de mirare înghesuială din fata scolii de polițiști în perioada "examenului". Dar numai un examen așa de "greu" justifica o pensie atât de buna după numai 25 de ani...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design