15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGeorge Cristian Maior: Am răspuns la întrebările comisiei parlamentare, am fost la...

George Cristian Maior: Am răspuns la întrebările comisiei parlamentare, am fost la Gabriel Oprea în vizită privată

George Cristian Maior, actualul ambasador al României în SUA, a declarat marți dimineață că a răspuns la întrebările adresate de Comisia parlamentară de anchetă asupra alegerilor prezidențiale cu privire la vizita lui în casa lui Gabriel Oprea și că unele întrebări au fost interesante.

La momentul vizitei, Gabriel Oprea era ministru de Interne iar George Maior era director al SRI.

"Am fost în casa lui Gabriel Oprea în vizită privată, această vizită nu a fost o problemă de moralitate. Am fost permanent prieten cu Gabriel Oprea. Evident că am mai vorbit cu el și ulterior", a declarat ambasadorul Maior.

George Cristian Maior a precizat că a fost director al SRI timp de opt ani și jumătate și a susținut că imaginea SRI nu a fost afectată de relația lui personală cu omul politic Gabriel Oprea.

Fostul director al SRI a făcut aceste precizări cu prilejul participării lui la reuniunea anuală a diplomației românești care se desfășoară marți la București.

Amintim că, acum câteva zile, Comisia parlamentară de anchetă anunțase că îl va reclama pe ambasadorul Maior la președintele Iohannis, pe motiv că fostul director al SRI s-ar fi eschivat să răspundă la întrebările Comisiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă