20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGeoana, in plen: PSD va vota impotriva bugetului, ne vom sustine amendamentele

Geoana, in plen: PSD va vota impotriva bugetului, ne vom sustine amendamentele

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, in plenul reunit convocat pentru dezbaterea bugetului pentru 2010, ca formatiunea sa va vota impotriva acestui act normativ, intrucat este prost-construit, pro-criza, el precizand ca social-democratii isi vor sustine amendamentele, transmite Mediafax.

Geoana a precizat ca proiectul de buget prezentat Parlamentului repeta greselile din 2009, fiind "afon" la solicitarile mediului economic si "insensibil" la "strigatele sociale" ale romanilor.

Liderul PSD a apreciat ca bugetul este construit intr-o maniera pasiva, intrucat nu utilizeaza niciunul dintre motoarele economice, cum ar fi scaderea fiscalitatii, stimularea investitiilor, a consumului sau a exporturilor.

Geoana a spus ca, din punctul de vedere al PSD, bugetul prezentat este unul pro-criza, fiind prost construit, intrucat nu respecta bugetarea multianuala.

El a apreciat ca bugetul pe 2010 nu este construit pe politici publice, ci pe persoane si pe ministri, intrucat recompenseaza pe cei mai "iuti de mana" in campania prezedentiala si institutiile publice fidele actualului sef de stat.

Liderul PSD a criticat bugetul pe 2010, considerand cu nu are viziune si, din aceasta cauza, nu are sanse sa relanseze economia in anul in curs.

Geoana a subliniat ca bugetul este unul antisocial, fiind de natura sa scada dramatic puterea de cumparare a salariatilor si pensionarilor. El a aratat ca Sanatatea nu are 6% din PIB, ci doar 4%, restul fiind venituri proprii, in timp ce fondurile ministerului Sanatatii ajung pana in luna august.

Liderul PSD a aratat ca in bugetul pe 2010 nu exista decat utopii, fiind unul care nu prezinta niciun fel de masuri pentru crearea de locuri de munca.

El a aratat ca, in aceste circumstante, se va ajunge la un milion de someri, sectorul privat avand un somaj de 10%.

"Bugetul este pentru unii muma, iar pentru altiii ciuma", a spus Geoana, aratand ca exista sporuri si prime pentru functionarii privilegiatsi din sectorul public, in timp ce profesorii sunt nevoiti sa isi reduca veniturile.

Geoana a aratat, totodata, ca, din punctul de vedere al PSD, bugetul este prost construit, pro-criza, si, in consecinta, nu poate si nu va fi votat.

El a aratat ca parlamentarii PSD isi vor sustine amendamentele si vor vota impotriva bugetului, considerand ca este o sansa irosita si o condamnare in fata crizei.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă