Fundaţia lui Victor Ponta, lansată oficial. Invitaţi surpriză la eveniment

de Carla Popa , 17 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:44, 17 februarie 2016
Fundaţia lui Victor Ponta, lansată oficial. Invitaţi surpriză la eveniment

Fundaţia 'Black Sea Regional Projects 2020', condusă de fostul premier Victor Ponta, a fost lansată miercuri seara. Agerpres transmite că, la eveniment, alături de membrii fondatori, au fost prezenţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precum şi alţi reprezentanţi ai Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. 

"Apreciez foarte mult curajul celor care au venit la această lansare. Am mai primit încă vreo 300-400 de mesaje - 'aş fi vrut să fiu acolo alături de tine, dar e mai bine să nu vin, dar te susţin'. (...) Foarte mulţi oameni de bună credinţă sunt alături de noi, unii mi-au şi zis să am grijă cu banii pe care i-am primit deja în fundaţie. Am zis că am grijă, având în vedere că nu avem cont încă", a declarat Victor Ponta, la evenimentul care a avut loc la Clubul Diplomatic din Bucureşti. 

El a subliniat că ideea de bază de la care pornesc fondatorii BSRP este aceea că România poate şi trebuie să se implice ca un actor activ în regiunea Mării Negre, în Balcanii de Vest şi în Orientul Mijlociu, până la Golful Persic. 

"Uniunea Europeană este un actor-cheie în regiune şi România intenţionează să fie o poartă pentru proiectele majore sprijinind în acelaşi timp ambiţiile unor ţări în obiectivul lor de a accede în Uniunea Europeană. BSRP, care crede ferm în valorile europene, va oferi expertiză statelor care fac paşi în direcţia integrării şi va sprijini dezvoltarea proiectelor strategice ale UE în regiune", a arătat fostul premier. 

Potrivit lui Ponta, fundaţia este un proiect original, cu parteneri originali de care România avea nevoie. În acelaşi timp, a spus el, proiectul lansat - unul naţional - este necesar pentru ţara noastră, respectiv pentru relaţiile de cooperare cu alte state pe teme economice şi diplomatice. 

"Pasul următor este cel al continuării dezvoltării economice şi prosperităţii. Şi lumea aşteaptă prosperitate şi dezvoltare economică", a adăugat Ponta. El a evidenţiat experienţa celor care au venit alături de el, foşti miniştri care au condus domenii importante precum educaţia, munca, sănătatea, agricultura, comunicaţiile, justiţia, fondurile europene. 

Vicepreşedinţii fundaţiei sunt Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, iar director executiv Geanina Puşcaşu. Membrii fondatori sunt Robert Cazanciuc, Sorin Cîmpeanu, Florin Jianu, Cristian Socol, Dan Sultănescu, Marius Nica. Membru de onoare al board-ului fundaţiei este Irakli Garibashvili, fost premier al Georgiei, prezent la eveniment. Între membrii BSRP se numără Titus Corlăţean, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu. 

La eveniment au mai participat Rovana Plumb, Aurel Vainer, Florin Georgescu, Gabriela Szabo, Alexandru Rafila, Bogdan Stanoevici, Cristian Popescu-Piedone, deputatele Gabriela Podaşcă, Carmen Moldovan, senatorul Petru Filip.

Comentarii

 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 2:07

  ce numer si-au tras de intilniri prin Emirate furar mama lor de tradatori,I teroristiI, DecebaL.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 2:03

  pe procurorul Panait la lichidat violatorul ce sa te miri de astia au nevoie organizatile.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 2:02

  or fi vindut si astia kalasnikovuri si rpg-uri araboilor, o fi instruit moderati .

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 2:00

  la comunisti le batea vintul din est, la neosocialisti din vest asa-s tradatorii de neam si Tara, dev fapt asta are fata de kazar, la astia bare trestia vintul, au simtul tradari si banilor murdari.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 1:55

  cine stie citi bani pititi prin conturile straine are si teroristul asta economic al Romaniei, urmasyul teroriistilor din decembrie, a Tatucului , Faraonului Ion Iliescu, sunt patati de singele romanilor leprele, banditii golanii astia ai statului, vorba aia teroristi din decembrie teroristii de dupa de ieri de azi de la Putere,. p.s nu umblau el pe la araboi dejeaba cu securici de generatie se ocupau ei de lucrurile lor sfinte.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 1:49

  si aia a lui Daciana tot din singe de lupoaica, din familie de ticalosi,tradatori,teroristi acoperiti.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 1:48

  asta cu patru ocxhi, o fi si ticalosul teroristul asta vre-un colonel, ca si raspopitul , de la o intrebare ptr Presedinte. Inainte sa se raspopeasca vorbea strada ,pe la colt ca-i colonel, cicav ei sunt agenti secreti, pai miros a tradatori , banditi de la o posta ai simte oricine ca=s hiene si sacali, lupi ratacitori.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  24 februarie 2016 1:43

  uite si la Soricelul incaltat, alta famiklie de securisti,neosecuristi, alt ticalos, bandit golan neosocialist postdecembrist racolat, scolit , propulsat de organizati fromos si-au facut datoria deservicile nationale cu teroristi, mafioti, tradatori au servit Patria cum se zice in jargon.

  raspunde comentariului
 • centrix

  18 februarie 2016 11:29

  Ca si cu antenele, creditul obtinut din hotie este investit in politica populista, intr-o directie in care sa se fure in continuare, pacalind pe ici si colo pe cei care cred in bunavointa a initiatorilor, omorand ideea buna cu furtisaguri colaterale, autoadulare si prostie crasa. Asa a facut din Romania Mare Vadim, asa a facut din patriotism Funarul, asa a luat Voiculescu libertatea presei si a mototolit-o pana a ajuns hartia ingienica a nomenclaturistilor, atatea idei bune omorate de initiatori falsi. Ideea Marii Negre a colaborarii va muri sub aripa ocrotitoare a corbilor socialismului de sorginte comunista, unii care habar nu au de contemporaneitatea colaborarii sociale, prostia lor marginindu-i la activitati simpliste de a lua puterea, a-si bate joc de ea prin risipiurea resurselor in acte inutile de bunavointa aparenta si pasarea raspunderii pe altii. Fara individualitati de adevarata valoare si fara elite adevarate care sa stie sa conduca in viziunea viitorului mai indepartat decat ziua de azi si de maine, poporul roman este condamnat sa fie sub jugul propriilor hoti, manati de iredentistii vecini si interesele altora, carora le convin risipele romanesti in foloasele celor care le exploateaza inteligent. Prostii trebuie pedepsiti pentru prostia lor, mai ales cand nu-si dau seama de pedeapsa.

  raspunde comentariului
 • escobar

  18 februarie 2016 9:56

  cine "finanteaza" BSRP ?!.....poate KMG,scutita de la plata a 500 milioane euro,care "promitea" in schimb un "fond de dezvoltare energetica in zona BS,punand pe loc 200 mil.euro" NU A MAI PUS NIMIC!!!!.....poate pune acum vre-o ZECE PROCENTEcrestineste ca ei sunt musulmani pentru BSRP si "fostul miniguvern psd care a dat scutirea"!!!!

  raspunde comentariului
 • Goe

  18 februarie 2016 0:28

  Fundatia fudashului. Se pot inscrie fundashi, rectori, dosnici, indaranici si altii care pot fi intrebati "ne dam la fund?"Bombo trebuie sa fie presedinte de oroare.

  raspunde comentariului
 • vasile

  17 februarie 2016 21:30

  Ponta și oamenii de bună credință sunt ca șinele de la calea ferată nu se intalnesc niciodată.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design