13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO Sute de pești morți, scoși din Lacul Morii, în Capitală. Autoritățile...

FOTO+VIDEO Sute de pești morți, scoși din Lacul Morii, în Capitală. Autoritățile încearcă să explice fenomenul

UPDATE 19,30: Administrația Națională Apele Române Apele Române recunoaște situația consemnată la Lacul Morii și o explică prin faptul că, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, s-a produs o reducere a concentrației de oxigen în apă.

Apele Române au dispus, pe de o parte, să se preleveze "probe de apă din diferite secțiuni ale lacului, în vederea determinării calității apei, respectiv a conținutului de oxigen din apă", precum și prelevarea de "probe biologice provenite din exemplare de pești morți şi transmise Institutului de Diagnostic şi Sanatate Animală (IDSA), pentru identificarea cauzelor care au dus la producerea unui astfel de incident".

Circa 200 de kilograme de pești morți urmează să fie preluate de un agent economic specializat în neutralizarea deșeurilor biologice.


Sute de pești morți au fost scoși, vineri, din Lacul Morii, din Crângași, a scris un internaut pe Facebook. 

El a surprins momentul în care autoritățile au scos peștii, fără nici o explicație. 



”Lacul Morii in aceasta dimineata…fara prea multe cuvinte, nimeni de la primarie…nici o televiziune…nici o politie…nimic ! Doar cativa oameni cred ca de la ADP, care ii aduna cu lopata si ii baga in saci….”, a scris Marian Oancea, pe Facebook. 

Reporterul României Libere a trimis o solicitare către Primăria Sectorului 6, în care a cerut lămuriri asupra situației. 

Știre în curs de actualizare 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă