16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO Violeta Varga, inspectoarea Photoshop de la ISJ Arad, a demisionat:...

GALERIE FOTO Violeta Varga, inspectoarea Photoshop de la ISJ Arad, a demisionat: Mă hărţuiţi

UPDAT 14.00: Violeta Varga, inspectoarea şcolară de la ISJ Arad ale cărei poze modificate în Photoshop au devenit virale pe Internet, a demisionat din funcţie, în urma comentariilor din spaţiul public. Cadrul didactic a menţionat că a decis să se retragă pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Școlar Județean Arad.

”D-na prof. Violeta Varga a ocupat prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârsitul anului școlar 2017 – 2018, postul vacant de inspector școlar pentru educație permanentă. Doamna profesor a fost propusă pentru ocuparea acestui post prin adresa nr. 841/M/06.09.2017 transmisă către Ministerul Educației Naționale și a obținut avizul MEN prin adresa nr. 2085/DGMP/13.09.2017, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 880/M/15.09.2017.

Precizăm că doamna prof. Violeta Varga a îndeplinit condițiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME și a depus la secretariatul ISJ Arad CV și acord scris privind ocuparea funcției menționate, conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare, aprobată prin Ordinul MECTS nr. 5558/2011, cu modificările și completările ulterioare.Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Școlar Județean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis să renunțe la funcția pentru care a fost numită”, se arată în comunicatul celor de la ISJ Arad.


Violeta Varga, noua inspectoare de la ISJ Arad a respins, într-un interviu pentru PressOne, orice acuzație că nu ar fi avansat pe postul de amintit pe merit, ea confirmând că are o relaţie de 14 ani cu fratele Florentinei Horgea, actualul prefect de Arad. Ba mai mult, Varga a mai adăugat că partenerul ei nu îşi doreşte ca ea să deţină funcţii de conducere.

„CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactică este următoarea: sunt învățător la bază, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educație incluzivă, iar în urmă cu doi ani am fost numită director adjunct la Educație incluzivă Arad. Da, o să pun CV-ul meu, o să pun CV-ul meu. Nu l-am făcut public pentru că eu nu sunt o persoană publică. Eu sunt un biet om care trăiesc din munca de profesor (izbucnește în plâns). Și pur și simplu sunt hărțuită.

Am studii de specialitate. Am terminat Colegiul Universitar Pedagogic, am terminat Facultatea de Psihopedagogie Specială, am master în Educație incluzivă și Pedagogie integrată. Am participat în proiecte internaționale în Finlanda, 2009, am participat în proiect internațional Portugalia, 2015. Și am realizat la nivel de școală o grămadă de proiecte. Atât pot să vă spun, și că mă simt efectiv hărțuită. Așa mă simt.”, a declarat Violeta Varga pentru Press One.

Întrebată de fotografiile pe care le posta pe contul său de Facebook, pe care l-a închis ulterior, Violeta Varga afirmă că, la fel „ca orice femeie”, a vrut să „pună puțină culoare”:

„Nu sunt trucată, poate să vină oricine să vadă cum arăt. Oricând invit pe oricine, în afara ISJ-ului, să vină să mă vadă. Probabil am pus culoare sau, mă rog, ca fiecare femeie… Acuma faci mai multe poze și pui una care, totuși… Nu le pui oricum.[…] Pur și simplu le-am scos, ați observat că le-am scos. Pozele erau anterior de a fi numită ca inspector. Pur și simplu e viața mea privată. Pozele nu mi se par exagerate. Vi se par exagerate?”, a declarat noul inspector.

Violeta Varga susţine că nu este membră a niciunui partid politic, subliniind că relaţia ei cu un apropiat al anturajului PSD Arad nu a contat pentru numirea în funcţia de inspectoare.

"Nu sunt membră a niciunui partid politic. Sunt de 14 ani împreună cu această persoană, de o viață, exact de o viață. Nu are nicio legătură".


Violeta Varga, iubita fratelui prefectului de Arad şi un obişnuit al anturajului deputaţilor PSD Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa, a fost numită în funcţia de inspector şcolar pentru „educație permanentă”, scrie SpecialArad.ro. Numirea în funcţie s-a făcut "peste noapte", de pe pagina Inspectoratului Şcolar Arad lipsind anunţul oficial.

Potrivit presei locale, Violeta Varga a ocupat postul de director adjunct la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, iar în mai puţin de o lună ajunge Inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă, post eliberat de profesoara Tocaciu Mariana. Alte informaţii publice privind proiectele sale anterioare nu există şi nici CV-ul nu este public.

Violeta Varga se remarcă prin fotografiile provocatoare postate pe reţelele de socializare, vizibil retuşate în diverse programe de editare foto.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă