16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Șeful PSD, Liviu Dragnea, a participat la Ziua Națională a Costumului...

FOTO: Șeful PSD, Liviu Dragnea, a participat la Ziua Națională a Costumului Tradițional, la Bistrița-Năsăud

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a participat, duminică, la Ziua Națională a Costumului Tradițional, care a avut loc la Bistrița-Năsăud. În acest context, el a făcut fotografii cu participanții, dar și cu foști politicieni precum fosta ministră Doina Pană.

 

„Astăzi am fost alături de cei peste 10 000 de oameni îmbrăcați în portul tradițional, care și-au propus ca, de Ziua Costumului Popular, să intre în Cartea Recordurilor. O onoare și o mândrie pentru mine!”, a scris șeful PSD, pe pagina sa de Facebook.

Duminică, la miezul zilei, străzile orașului Năsăud s-au umplut de oameni de toate vârstele, îmbrăcați în costume populare, cel mai tânăr participant fiind un băiețel în vârstă de doar trei luni. Au fost prezente ansambluri folclorice din toate zonele județului Bistrița-Năsăud, dar și din Covasna, Galați, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Cluj, Sălaj și din municipiul București, potrivit Agerpres.

Lor li s-au alăturat oficialitățile locale, îmbrăcate de asemenea în straie tradiționale, dar și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, europarlamentarul Victor Negrescu, deputați și senatori din județul Bistrița-Năsăud și din alte colțuri ale țării.  

Primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, s-a arătat încântat de organizarea acestui eveniment într-o zonă în care tradițiile sunt păstrate încă vii.

„Ne bucură faptul că acest eveniment s-a desfășurat la Năsăud, întrucât Năsăudul și Țara Năsăudului reprezintă o zonă în care tradiția pentru cultură, pentru școală și pentru costumul popular este foarte bine conservată", a declarat, pentru Agerpres, Mircea Romocea.

La rândul său, șeful PSD a venit în costum popular și a povestit că îl are de la părinți.

„Are peste o sută de ani (costumul — n.r.). (…) Îl am de la părinți, de la familie, e foarte vechi. A fost purtat și de un haiduc, străbunicul meu. Vă spun sincer, nu mă interesează foarte mult recordul, mă interesează să particip la această sărbătoare a portului popular, care este de fapt o sărbătoare a românismului, în condițiile în care mulți ne tot spun de câțiva ani de zile că nu mai este de actualitate să vorbim despre tradiții, despre obiceiuri, despre patriotism și rădăcinile noastre și să vorbim despre globalizare", a declarat Dragnea.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă