13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Misiune de salvare dificilă în Munții Țobleșului. Medicul şi rănitul au...

FOTO. Misiune de salvare dificilă în Munții Țobleșului. Medicul şi rănitul au fost preluaţi cu troliul de elicopterul SMURD

Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a răsturnat, vineri, cu tractorul în Munții Țibleșului. A fost nevoie de un elicopter SMURD pentru salvarea sa, medicul şi rănitul fiind ridicaţi cu troliul şi transportaţi astfel până la locul unde aeronava a putut ateriza, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud au declarat că bărbatul de 45 de ani, din comuna Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, angajat al unei firme de exploatare forestieră, s-a răsturnat cu tractorul într-o zonă greu accesibilă din Munţii Ţibleşului.

“Am fost solicitaţi să intervenim la un accident grav, petrecut într-o zonă foarte greu accesibilă din Munţii Ţibleşului. La faţa locului a intervenit un echipaj al ambulanţei, medicii SMURD şi echipajul Salvamont. Am reuşit, cu ajutorul tărgii speciale, să îl ducem pe rănit până într-o zonă mai accesibilă. Starea gravă a impus solicitarea elicopterului SMURD, care însă nu a putut ateriza în zona respectivă din cauza terenului abrupt.

Medicul SMURD a coborât din aeronavă cu ajutorul unui troliu, iar rănitul şi medicul au fost preluaţi, după stabilizare, în acelaşi mod şi transportaţi, în afara elicopterului, până într-o zonă în care acesta a putut ateriza. Intervenţia fost una extrem de dificilă, bărbatul fiind în stare gravă” a declarat şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.

Accidentul s-a petrecut în zona Suplai din Munţii Ţibleşului, bărbatul rănit fiind angajat al unei firme de exploatare forestieră şi lucra la realizarea unui drum forestier prin munţi.

Din primele informaţii, poliţiştii au stabilit că bărbatul s-a accidentat în timp ce muncea, acesta fiind găsit într-o prăpastie adâncă de 200 de metri.

„Un bărbat de 45 de ani din Rebrişoara, în timp ce efectua lucrări cu un utilaj forestier, pe un drum forestier, pe raza localităţii Suplai s-a răsturnat cu acesta, rostogolindu-se la vale. În urma accidentului a rezultat rănirea acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, agent principal, Diana Pintea.

În acest caz, şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud a declanşat o anchetă.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă