21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Controversă TERIBILĂ la lansarea unei colecții de modă în memoria victimelor...

FOTO. Controversă TERIBILĂ la lansarea unei colecții de modă în memoria victimelor de la #COLECTIV. Cum au defilat fotomodelele și ce reacție a avut publicul din România

Designerul Eugen Olteanu a lansat o nouă colecție pentru evenimentul de modă Bucharest Fashion Week, care a avut loc între 1 și 6 decembrie, iar fotomodelele au defilat pe podium îmbrăcate în folii pentru arși.

Designerul a dorit să realizeze un eveniment caritabil, produsele urmau să fie licitate, iar încasările să fie donate familiilor a două dintre victimele tragediei de la Colectiv.

Cu toate acestea, evenimentul a fost pus la zid pe rețelele de socializare.

Sute de oameni au comentat, joi, evenimentul în termeni foarte duri, iar faptul că modelele au defilat pe podium înfăşurate în folii pentru arşi, asemănătoare cu cele folosite de paramedici pentru a proteja arsurile victimelor şi de a le stabiliza temperatura corpului, a stârnit critici foarte dure pe Facebook.

Mai mult decât atât, sute de persoane au raportat albumul de Facebook dedicat evenimentului, iar acesta a fost șters de pe pagina Bucharest Fashion Week, ca urmare a comentariilor primite.

În plus, foarte mulți utilizatori ai rețelei de socializare au fost blocați de administratorii paginii, inclusiv pe chat, deși aceștia își exprimau opiniile și le cereau organizatorilor să-și ceară scuze în mod public pentru faptul că s-au folosit de imaginea tragediei și a victimelor de la Colectiv pentru a câștiga notorietate.

Iată câteva comentarii care au fost postate de utilizatorii Facebook la albumul evenimentului de pe pagina Bucharest Fashion Week, șters joi după amiază ca urmare a criticilor virulente (menționăm faptul că toate comentariile sunt redate așa cum au fost postate):

„Bucharest Fashion Week, cum să permiți așa ceva la 2 luni de la un eveniment unde zeci de oameni și-au pierdut viața? Suntem cu sufletele rupte în două. Cum or fi familiile, prietenii? Oare nu realizați ca sunteți dincolo de orice limită a decenței sau pur și simplu e vorba de o nesimțire inimaginabilă?”

„Eugen Olteanu si Bucharest Fashion Week, aveti decenta să prezentați scuze public IMEDIAT. Iar ceilalti designeri ar face bine sa se retraga de la acest eveniment, altfel nu sunteti altceva decat complicii unei imense mizerii.”

„Baaaaaaaaaaaai, voi sunteti nebuni? Nu stiu ce ati incercat sa faceti, insa ati dovedit o mare lipsa de respect. Sunt dezgustata de cata inconstienta, egoism si prostie poate exista. Si mai si aplaudati. Mi-ar fi rusine…Dar mai tare mi-e greata de voi…”

„Recomand designerului ca la următoarea prezentare să-și toarne o găleată de benzină pe cap, să defileze pe scenă îmbrăcat cu un cojoc din blană de oaie și să țină o țigară aprinsă în gură”

„ceva mai penibil nu am mai vazut de multa vreme!!! cand arunci intr-o prapastie gunoaiele alea numite haine, sari si tu, draga designer, ca faceti parte din aceeasi categorie! incredibil cata nesimtire!”

„Cum naiba sa faceti asa ceva?? Este inuman…..voi chiar nu constientizati ca ce s.a intamplat acolo e o tragedie unde si.au pierdut viata atatia oameni frumosi si altii sunt acum nevoiti sa traiasca cu atatea traume fizice cat si psihice. Cum este posibil asa ceva??? Sa va fie rusine!!!”

„Acest lucru nu s-a intamplat. Refuz sa cred ca cineva a facut asa ceva.”

O parte dintre imaginile care au stârnit, joi, controverse pe Facebook se regăsesc în GALERIA FOTO de mai sus.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă