15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. TAROM a sărbătorit intrarea în flotă a aeronavei de...

FOTO + VIDEO. TAROM a sărbătorit intrarea în flotă a aeronavei de tipul Boeing 737-800 NG, botezată Sarmisegetusa. Dragnea: Compania este o mândrie națională și ambiția noastră este să devină un nume de referință în zonă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că TAROM ar trebui să fie o companie manageriată în mod profesionist și românește, urmărind interesul României și al companiei, potrivit Agerpres.

UPDATE 15.50: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, odată cu intrarea noii aeronave în flota TAROM, că această companie va rămâne în topul european.

"Astazi a intrat in flota TAROM, primul Boeing 737-800 NG. Eu am incredere ca aceasta companie 100 la suta romaneasca isi va mentine trendul ascendant. Cu oameni devotati si determinare, TAROM va ramane in topul companiilor de linie din Europa. Avem piloti remarcabili, avem tehnicieni ravniti de alte companii. Daca ne unim cu totii fortele, si lucram in beneficiul operatorului aerian national, putem sa facem din TAROM o companie mult mai competitiva".

 


"Pentru noi TAROM este o companie de mândrie națională și ambiția noastră este ca TAROM nu numai să-și revină, ci să devină o companie de referință în zonă și în regiune. Sper ca ministrul Transporturilor și compania Tarom, sub coordonarea prim-ministrului, să ducă la capăt angajamentul cu cele 30 de aeronave, dar nu este obligatoriu să rămână numai 30. Sunt foarte bucuros, sunt mândru. Este pentru prima dată când am intrat cu emoție într-o aeronavă.

Este excepțional de frumoasă. Este un concept nou și abia aștept să vină și a doua și a treia și următoarele 28.(…) TAROM ar trebui să fie o companie manageriată în mod profesionist și românește, urmărind interesul României și urmărind interesul sincer al companiei. Nu știu dacă în anii trecuți a fost gestionat managementul acestei companii în mod voit pentru a o aduce într-o situație nu tocmai plăcută…

Și cu totul întâmplător, în aceeași perioadă s-au dezvoltat companii aeriene private. Dar, management privat, management neprivat, important este ca obiectivele stabilite pentru TAROM să fie atinse. Si obiectivele sunt cele naționale", a spus Dragnea la aterizarea primei aeronave dintre cele două achiziționate de TAROM.

Compania TAROM a marcat miercuri, printr-un eveniment organizat pe aeroportul Otopeni, intrarea în flota sa a primei dintre cele două noi aeronave de tip Boeing 737-800 NG, botezată Sarmisegetusa.

Noile aeronave, care vor adăuga celor 21 deja existente, au fost achiziționate prin procedură de leasing operațional (dry-lease), ce urmează a se desfășura pe o perioadă de 10 ani. Este vorba despre aeronave noi, ieșite recent din procesul de fabricație al firmei Boeing și care posedă caracteristicile E"ASA compliant", adică respectă toate reglementările europene în materie de operare comercială.

Grație unui design inovator, consumul redus se asociază cu o viteză superioară de deplasare și cu o reducere semnificativă a emisiilor de carbon. Configurația actuală este de 189 locuri la clasa Economy, dar ea poate fi modificată în perioada următoare, în funcție de strategia comercială a companiei. Pentru confortul pasagerilor, modelul B737-800 NG beneficiază de un nou concept interior, denumit BSI, Boeing Sky Interior, care dispune de un sistem de iluminare cu leduri de ultimă generație, compartimente mărite pentru bagaje, scaune ergonomice de tip slim seats și hublouri optimizate ca formă și mărime.

Pentru clienții companiei TAROM a fost deja lansată o ofertă specială în cadrul campaniei "Avioane noi, hai și voi, tarif unic 92", grație căreia au putut beneficia, în perioada 19-21 mai 2017, de bilete la prețul unic de 92 de euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii în intervalul 19 iunie 2017-31 martie 2018, între București și cele mai atractive destinații europene: Alicante, Madrid, Tel Aviv, Valencia.

În 2016, TAROM a scos "la pensie" două aeronave Airbus A310, acestea fiind achiziționate în anul 1992, una fiind retrasă din curse pe 12 septembrie 2016, iar cea de-a doua pe 29 octombrie 2016. Până în 2003, avioanele A-310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar și spre destinații europene.

TAROM are în prezent o flotă de 21 de aeronave: patru aeronave Boeing 737-700 (ce pot parcurge o distanță maximă de 4.900 kilometri), patru aeronave Boeing 737-300 (pentru distanțe de maximum 3.400 km), patru aeronave Airbus A318-111 (pentru distanțe de maximum 2.780 km), șapte aeronave ATR 42-500 (pentru distanțe de maximum 1.200 km) și două aeronave ATR 72-500 (pentru distanțe de maximum 950 km).

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Începând din luna iunie a anului 2010 este membră a Aliantei SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă