8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Incendiu la o fabrică de mobilă din Balotești. Focul...

FOTO + VIDEO. Incendiu la o fabrică de mobilă din Balotești. Focul s-a extins pe aproximativ 7.000 mp. ISU: Populația e sfătuită să rămână în locuințe. Fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Arafat: Nu sunt persoane moarte sau rănite

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la un depozit de mobilă din localitatea Balotești, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov.


UPDATE 23.50: Potrivit ISU, la locul incidentului au mai rămas opt echipaje, care încearcă să stingă flăcările.

 

Complexul Therme Bucureşti anunţă că s-a închis la puţin timp de la izbucnirea incendiului de la Baloteşti, accesul spre ieşire al celor aproape 1000 de clienţi aflaţi în centru făcându-se pe două căi de acces, una pentru cei care au dorit să-şi recupereze taxa de intrare şi o altă pentru cei care au ales să plece fără a mai cere returnarea banilor.

„Therme Bucuresti a luat măsura preventivă de închidere a centrului în cel mai scurt timp de la declanşarea incendiului şi fără ca acest lucru să fi fost cerut de autorităţi în prealabil', precizează reprezentanţii centrului.

23.15: Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă nu este afectat în niciun fel de incendiul din localitatea Balotești, fumul degajat aflându-se la distanță mare de aeroport, precizează Compania Națională Aeroporturi București.

„Pe aeroport sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Traficul aerian se desfășoară normal și nu există premisele ca acesta să fie afectat de fumul degajat incendiu", menționează reprezentanții CNAB.

23.00:  Emil Grigore, de la Garda de Mediu Ilfov, a declarat că nu sunt probleme majore pentru locuitorii din zona Balotești, potrivit Agerpres.

„Probleme majore pentru sănătatea populației din zona incendiului din Balotești nu sunt din cauza fumului rezultat din arderea materialelor aflate în depozitele afectate de flăcări, fiind vorba de materiale care nu sunt foarte periculoase, a declarat reprezentantul Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore.

El a spus că primele buletine de analize vor fi gata în circa o oră și atunci se va putea ști exact gradul de pericol la care ar fi supuși oamenii care stau în zona apropiată incendiului. „Laboratorul de analize se instalează și din ce știm din consultările cu cei de la ISU și de la Institutul de metrologie nu sunt probleme. Nu putem să spunem dacă zona este sau nu afectată până nu avem rezultatele laboratorului. Nu vorbim de substanțe periculoase, nici de materiale speciale, vorbim de lemn, de produse care se folosesc în fabricarea saltelelor și canapelelor, nu vorbim de substanțe periculoase", a completat el.

21.40: Ministrul demisionar al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunţat , la România TV, că a trimis un autolaborator la faţa locului.

„Ne-am autosesizat imediat. Am trimis un autolaborator la Baloteşti. Vom preleva toate probele în circa o oră. Garda de mediu este şi ea prezentă. Vom primi din partea ANM informare în legătură cu norul de fum. Dacă se deplasează sau nu pentru a vedea ce trebuie să facem", a spus ea.

21.30: Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat, la Digi24, că sunt cel puțin două depozite, cu o suprafață de peste 7.000mp.

„Pe unele zone, flăcările sunt reduse. În anumite zone se aud mici explozii, ceea ce reprezintă un pericol și pentru pompieri. În starea de ardere cea mai intensă, flăcările depășeau și 10-15 cm”, a spus el.

21.20: Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru Agerpres, că nu sunt persoane decedate sau rănite în incendiul care a izbucnit marţi după-amiază la Baloteşti.

 „Nu sunt persoane rănite. (…) Oamenii care locuiesc în împrejurimi sunt sfătuiţi să rămână momentan în casă, să nu se panicheze, dacă sunt probleme îi informăm. La acest moment să rămână în casă, să închidă ferestrele, să stea acolo. Asta este informaţia pe care o avem şi de la colegii de la faţa locului", a spus Arafat.

20.51: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, locuințele se află la aproximativ 300 metri. În apropiere se află și o altă hală. Cu toate acestea, incendiul nu reprezintă un pericol iminent pentru populație, însă persoanelor din zonă li s-a cerut să se îndepărteze.

Măsuri pentru populație:

– să rămână în locuințe până la stingerea incendiului;

– să evite deplasarea în zona incendiului;

– să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu;

– să părăsească zona de manifestare și să dentifice locurile sigure, aerisite.

20.30: Reprezentanții ISU au precizat că halele s-au prăbușit în mare proporție, iar flăcările sunt „generalizate”. Astfel, dispozitivul de pompieri a fost retras.

ISU sfătuiește populația să rămână în case. 

Potrvit sursei citate, fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Fumul poate fi văzut și din București.



 Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a precizat că au fost trimise șape autospecile și o autoscară, pentru a stinge incendiul care a cuprins două depozite. Suprafața afectată este de aproximativ 3.000 mp.

Există posibilități de propagare la alte spații de depozitare. 

Incendiul se vede de la Aeroportul Otopeni.

În ultimii șapte ani, mai multe fabrici de mobilă și cherestea au fost cuprinse de flăcări, potrivit Agerpres.

16 ianuarie 2017. Un incendiu de proporții a izbucnit la secția de la Toplița a fabricii de viori din Reghin. Acesta a afectat hala de producție pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, în care se aflau depozitate circa 4.000 de viori, un compresor electric, unelte și motoare electrice de lucru, acoperișul halei de producție și acoperișul secției de depozitare a materiei prime, pe o suprafață de circa 3.720 de metri pătrați. Pompieri au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, în urma lăsării sub tensiune a utilajelor și aparatelor tehnologice. Nu s-au înregistrat victime.

13 septembrie 2016. Un incendiu a izbucnit la fabrica de cherestea din comuna Păușești Otăsău, județul Vâlcea. Pentru stingerea lui au intervenit patru echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat eventualelor victime. Din cauza materialelor combustibile, flăcările s-au extins cuprinzând hala gaterelor în care se prelucra lemnul și instalațiile aferente. Incendiul a fost stins după cinci ore. Nu s-au înregistrat victime.

3 august 2016. Un incendiu a cuprins o hală a unei fabrici de cherestea situată la trei kilometri de municipiul Focșani, fără a se înregistra victime.

16 ianuarie 2016. O fabrică de prelucrare a lemnului din orașul Roznov a fost distrusă total de un incendiu. Focul s-a extins imediat, astfel că în scurt timp întreaga suprafață de 2.000 de metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. În anul 2008 aceeași fabrică fusese distrusă de un incendiu care a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

18 noiembrie 2015. O explozie s-a produs la Fabrica de mobilă Plimob din Sighetul Marmației. Trei persoane au fost rănite.

18 martie 2015. Un incendiu s-a produs la o fabrică de cherestea din localitatea hunedoreană Chimindia, la circa 15 kilometri de Deva. Incendiul a distrus acoperișul unei hale de producție pe o suprafață de 520 de metri pătrați.

26 februarie 2014. Un incendiu violent a afectat cea mai mare parte a depozitului de cherestea al unei fabrici de mobilă din Sighetu Marmației, distrugând peste 2.000 de metri pătrați. În momentul izbucnirii incendiului în fabrică se aflau peste 100 de muncitori. Nici unul dintre aceștia nu a avut de suferit în urma incidentului.

10 august 2013. Un incendiu izbucnit la o fabrica de paleți din lemn din satul Chechiș, din Baia Mare, a distrus o mare parte din bunuri, iar un angajat a fost rănit.

31 iulie 2013. Un incendiu a izbucnit la o fabrică de cherestea din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, fiind afectate o hală și acoperișul acesteia.

9 iulie 2013. Un incendiu violent a izbucnit la un depozit de cherestea din comuna argeșeană Coșești. Spațiul în care a izbucnit incendiul aparținea unei fabrici de cherestea din satul Lăicești, amplasată în apropierea unei școli. Incendiul a fost stins după o intervenție care a durat aproape cinci ore, nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

11 mai 2013. Un incendiu s-a produs la o fabrică de cherestea din localitatea Lunca Bradului, județul Mureș.

10 mai 2011. Un incendiu s-a produs la depozitul unei fabrici de mobilă din orașul Târgu Lăpuș, Baia Mare, în urma unui scurtcircuit.

28 aprilie 2011. Fabrica de mobilă din Tășnad, Satu Mare, a fost cuprinsă de un violent incendiu, în urma căruia a ars aproape în totalitate. Specialiștii care au cercetat cazul au stabilita că fabrica s-a aprins de la o scânteie din coșul de fum, care nu era dotat cu o sită specială.

28 aprilie 2011. O fabrică de mobilă din comuna argeșeană Valea Mare Pravăț a fost parțial distrusă de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit al instalației electrice. Pagubele au fost estimate la peste 100.000 de euro.

28 aprilie 2011. Un puternic incendiu a izbucnit la fabrica de mobilă Victoria Mob din Tășnad. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale pentru lichidarea incendiului — două din Tășnad, trei din Carei și două din Satu Mare.

1 aprilie 2011. Un incendiu de proporții a izbucnit la o fabrică de vopsele din localitatea Mihăești, județul Vâlcea. Nu au existat victime.

18 martie 2011. O explozie, soldată cu moartea a două persoane, s-a produs, la o fabrică de cherestea din satul Nechit, comuna Borlești, județul Neamț. Firma, situată pe drumul care duce spre Mănăstirea Nechit și era izolată de gospodăriile oamenilor.

9 februarie 2011. Un depozit și un magazin de prezentare de mobilă aflat la ieșirea din municipiul Satu Mare către Petea, a ars aproape în totalitate. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la un scurt circuit electric, dar poliția a deschis o anchetă pentru aflarea cauzelor.

24 septembrie 2010. Un incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă din cartierul bucureștean, Andronache (sectorul 2), se pare, de la un scurt circuit al instalației electrice dintr-unul din depozitele în care se aflau articole de papetărie. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU București, Anca Onofrei, a ars material lemnos pe o suprafață de 100 de metri pătrați, nu au existat victime, iar pagubele materiale au fost limitate, datorită intervenției rapide a pompierilor.

6 mai 2010. Un incendiu a izbucnit la fosta fabrică de mobilă Mopal din municipiul Bistrița, unde se efectuau lucrări de dezafectare a instalațiilor metalice, după ce în urmă cu 48 de ore pompierii interveniseră la stingerea unui alt incendiu, în același loc. Acesta a fost cel de-al patrulea incendiu produs, la fosta fabrică Mopal, de la începutul anului 2010, deși unitatea nu mai era funcțională de aproape șase ani. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, focul a fost sesizat de către o localnică și nu au fost înregistrate pagube materiale.

 

 

Știre în curs de actualizare.

 
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă