Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a încercat să se sinucidă pentru că magistrații nu i-au admis cererea de judecare în libertate

de Diana Biţă , 18 august 2014 - stire actualizata la ora 11:18, 18 august 2014
Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a încercat să se sinucidă pentru că magistrații nu i-au admis cererea de judecare în libertate

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache a încercat să se sinucidă, zilele trecute, în Penitenciarul Bacău, pentru că magistrații i-au respins solicitarea de a fi cercetat în libertate. Stavarache a încercat să se spânzure cu un cearșaf, fiind salvat în ultimul moment de colegul său de celulă, de omul de afaceri Liviu Goian, fratele mai mare al fostului internaţional Dorin Goian. 

Liviu Goian este președintele SC Bacău și patron al unui post local de televiziune.

În prezent, Stavarache se află la infirmeria închisorii unde este supus unor investigaţii psihiatrice, informează B1TV.

După ce nu a respectat obligaţiile impuse de cercetarea sub control judiciar, Romeo Stavarache a fost arestat preventiv pe 1 iulie. Fostul primar al Bacăului ar fi luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, lucru interzis de lege. Ulterior, apărătorii acestuia au contestat decizia instanţei. Când această măsură a eşuat, Stavarache a vrut să-şi pună capăt zilelor, potrivit Click.ro.
 
Surse din Penitenciarul Bacăului susţin că Stavarache se află la infirmeria închisorii şi are cu el o Biblie.

Autoritățile neagă varianta tentativei de sinucidere: "Este adevărat că este supus unor investigaţii psihiatrice, că este vulnerabil, cu psihicul la pământ, dar nu a vrut să se sinucidă. Se află la infirmerie pentru că este bolnav." 

Romeo Stavarache este acuzat de cinci fapte de corupţie în urma cărora ar fi luat mită 2,4 milioane de lei de la patru oameni de afaceri. Fostul primar al Bacăului ar fi oferit la schimb mai multe contracte pe bani publici. 

Primarul suspendat al Bacăului fusese reţinut în 26 iunie de procurorii DNA, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca Liviu Cenuşă şi Liviu Goian să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004, iar Prefectura Bacău a decis, în 2 iulie, suspendarea din funcţie, cel puţin pe perioada mandatului de arestare preventivă de 30 de zile.

Comentarii

 • dabija

  20 august 2014 1:04

  S-ar parea ca deviza lui este "ori la furat , ori in mormint!"

  raspunde comentariului
 • ardeleanu'

  19 august 2014 15:31

  Rrromeo - ha,ha,ha,ha,ha ! - nu vrei să ashteptzi până-tzi dăm un pistol să te împushti în fular ca shefu' tău Nasty N0049 ? ...te temi că vei fi acuzat de plagiat, ca shi celălalt puishor de Adriană, pontănakele ?

  raspunde comentariului
 • maramuresanu

  18 august 2014 18:45

  Cearsaful lui Stavarache a fost ca arma lui Bomboneln-a vrut sa functioneze!

  raspunde comentariului
 • 0NEST

  18 august 2014 11:39

  Ca un bun concetatean al mun, Bacau si angajat calificat la URA Bacau din dec.1955 pana in sept.1966 am crezut in candidatura Dlui STAVARACHE ROMEO la PRIMARIA Bacau ca om cinstit ,drept si cu respect fata de statul de drept si justitie si ca un astfel de om trebuia sa inlocuiasca pe infractorul ,coruptul si analfabetul D.SECHELARIU.Nu aflasem la acea data ca Tov.ul STAVARACHE ROMEO la avut sef si probabil mentor pe megainfractorul DAN VOICULESCU, insa am facut comentarii la ziarele locale ca alaturarea sa de fostul presedinte PNL CRIN ANTONESCU mai ales dupa puciul parlamentar din iulie 2012 prin incalcari grave a legilor TARII o sa piarda increderea majoritatii cetatenilor educati si cu bun simt si cu urmari neplacute imprevizibile ,ceace cum se vede clar sa si intamplat.Am comentat acest lucru si pe saytul primariei dar din nefercire pentru primarul STAVARACHE R.a fost total ignorat.Rezultatele se vad.

  raspunde comentariului
  • HANALISTUL

   18 august 2014 20:35

   NEA ONE ST, SA INTELEGEM CA MATALI ESTI CU CELALALT MEGAINFRACOR, KIOMBEA ?

   raspunde comentariului
 • mircea

  18 august 2014 10:55

  moartea prin spanzurare cu cearceaful este o metoda eleganta si onorabila de a incheia socotelile cu viata ,pentru un infractor ordinar care a furat din buzunarul oamenilor cinstiti !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design