10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul președinte al CJ Teleorman, urmărit penal pentru abuz în serviciu, în...

Fostul președinte al CJ Teleorman, urmărit penal pentru abuz în serviciu, în legătură cu insula Belina

Fostul președinte al CJ Teleorman, Gâdea Adrian Ionuț, este urmărit penal de procurorii anticorupție, într-un dosar de abuz în serviciu.

Totodată, și fostul inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Dorica Nela Iordan, este urmărită penal, pentru abuz în serviciu, iar Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al județului Teleorman, este urmărit penal sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Procurorii DNA preciează că, în luna ianuarie 2014, Adrian Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Mircea Dumitresc, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce ar fi condus la încheierea a trei contracte de închiriere cu o firmă și o altă persoană, având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

„Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean. Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități”, susțin procurorii DNA.

Astfel, contractele ar fi făcut obiectul controlului financiar preventiv, iar viza ar fi fost acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, „în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente”, mai precizează sursa citată.

„Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, se mai precizează DNA.



Citește și:  Anchetă HotNews.ro: Lacul Belina ar fi fost cesionat de TelDrum unei firme la care este acționar fiul șefului PSD, Valentin Dragnea. Înainte de protestele din luna februarie, Trident 51 ar fi renunțat la contract

Lacul Belina ar fi fost cesionat de firma TelDrum unei firme care îl are ca acționar cu 90% pe fiul șefului PSD, Ștefan Valentin Dragnea, arată o anchetă realizată de HotNews.ro. La 1 februarie 2017, când au izbucnit protestele împotriva Executivului Grindeanu, firma Trident 51 ar fi notificat că Consiliul Județean Teleorman că va înceta contractul de cesiune cu TelDrum, astfel că firma ar fi redevenit administratorul domeniului folosit de Liviu Dragnea.


 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă