13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul premier Emil Boc a fost audiat la DNA în dosarul retrocedărilor

Fostul premier Emil Boc a fost audiat la DNA în dosarul retrocedărilor

UPDATE 14,00: Fostul premier Emil Boc a ieșit din sediul DNA, după ce a fost audiat, timp de circa două ore, de procurorii anticorupție.

Emil Boc a spus că a oferit procurorilor informații despre cum funcționează structurile unui Guvern și despre cum sunt numiți reprezentanții acestuia în diferite comitete și comisii (aluzie la Comisia de restituire a proprietăților, din cadrul ANRP).

Boc a refuzat să ofere alte detalii, motivând că este vorba de o anchetă în curs.

———————————————

Fostul premier Emil Boc s-a prezentat, miercuri, în calitate de martor la DNA.

Fostul șef al Guvernului va fi audiat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, realizate de ANRP. "Am fost chemat ca martor, probabil într-un dosar de cercetare penală", a declarat Emil Boc înainte să intre în sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, fostul premier urmează să explice cum erau numiți membrii Comisiei de restituire a proprietăților din cadrul ANRP.

Emil Boc este în prezent primar al municipiului Cluj-Napoca.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă