Fostul ministru Fenechiu a fost eliberat condiționat, pe motiv că s-a purtat frumos și a scris cărți. Fostul senator se afla „în libertate” când a aflat vestea

de Mihai Diac , 07 august 2017 - stire actualizata la ora 20:02, 07 august 2017
Fostul ministru Fenechiu a fost eliberat condiționat, pe motiv că s-a purtat frumos și a scris cărți. Fostul senator se afla „în libertate” când a aflat vestea

UPDATE 19.50: Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, eliberat, luni, în urma deciziei Tribunalului Vaslui, a venit la Penitenciar doar pentru a semna documentele de eliberare, acesta primind vestea în timp ce era învoit din închisoare, informează Mediafax.

Potrivit susei citate, Relu Fenechiu a venit la Penitenciarul Vaslui doar pentru a semna documentele de eliberare. El s-a prezentat la penitenciar, unde a fost încarcerat, după aproape două ore de la pronunţarea instanţei care a decis eliberarea sa.

La ieşire, Relu Fenechiu a declarat jurnaliştilor prezenţi că a fost învoit la sfârşitul săptămânii trecute, motiv pentru care nu se afla, luni, în închisoare.

„Da, am avut învoire”, a spus Fenechiu.14.00: Fostul ministru Relu Fenechiu a motivat, luni, la ieșirea din penitenciar, că nu era cazul să returneze banii pentru componentele electrice socotite necorespunzătoare, întrucât acestea au fost utilizate de cumpărător și "s-au vândut".

Dacă eu vă vând acest telefon și ulterior spuneți că nu e bun și vreți banii înapoi, trebuie să-mi dați telefonul înapoi", a susținut Relu Fenechiu.

Pe de altă parte, potrivit site-ului stiripesurse.ro, fostul ministru Fenechiu a susținut că a fost vizitat în pușcărie de judecătoarea Sofica Dumitrașcu, care i-ar fi spus „Relu, te rog, iartă-mă, n-am avut ce face. Dna Stanciu (Livia Stanciu - n.n.) mi-a spus că trebuie luată o decizie în unanimitate. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe dna Stanciu să îi lase în pace măcar pe oamenii nevinocați care sunt condamnați alături de mine și care n-au nicio vină și a spus că nu se poate”, a declarat Relu Fenechiu la ieșirea din închisoare.


Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, va fi eliberat condiționat din Penitenciarul Vaslui, în cursul zilei de luni, informează Digi 24.

Decizia de eliberare condiționată, emisă de Tribunalul Vaslui, este definitivă.

Relu Fenechiu a executat efectiv trei ani și jumătate de închisoare. Eliberarea înainte de termen a fost decisă pe motiv că deținutul a avut o purtare bună în penitenciar și a scris mai multe cărți, considerate a avea valoare științifică.

Relu Fenechiu avea de executat o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare, după ce magistraţii au contopit pedepsele din cele două dosare în care acesta a fost condamnat, respectiv dosarele „Transformatorul” şi „Siveco”.


Fenechiu a fost condamnat la închisoare cu executare, alături de fratele său, Lucian Fenechiu şi fostul director al societăţii Fene Grup, Mihai Bogdan Damian. Atât Lucian Fenechiu, cât şi Mihai Bogdan Damian au fost eliberaţi condiţionat.

Fostul ministru a fost condamnat definintiv în dosarul „Transformatorul” pe 30 ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova.

Comentarii

 • costica

  07 august 2017 21:00

  Bani repede, usor si comod. Obtii usor rezultate. Aici poti sa castigi repede si bine. Mai ai un pas sa te convingi. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de emailpacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • vasile

  07 august 2017 20:43

  Încă un hot...nevinovat.

  raspunde comentariului
 • max

  07 august 2017 18:55

  justia de la vaslui pricepe ca acest mare HOT n-a inteles nimic din eliberarea conditionata?

  raspunde comentariului
 • goe

  07 august 2017 18:23

  Daca nici Voiculescu , nici Guita Sebi nu au platit prejudiciul, Fenechiu de ce sa-l plateasca ? Il vor plati prostii care au votat PSD-ul si prostii care n-au votat PSD-ul , dar sunt inca in Romania.

  raspunde comentariului
 • Cinste lui!

  07 august 2017 17:02

  Hotii liberali intodeauna s-au purtat solemn si elegant in puscarii.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  07 august 2017 16:01

  CSM-ul, Parlamentul Romaniei, președintele trebuie sa se autosesizeze imediat duna spusele lui Relu Fenechiu . Aaaaaa!!!, am uitat, doamna Livia Stanciu CONDUCE ROMANIA, deci dormiți liniștiți parlamentarilor, de nu va arestează pe toți doamna Stanciu

  raspunde comentariului
 • Corcodel

  07 august 2017 15:03

  Buna asta noi nu avem sange in spital iar Puiu si Fenechiu scriu carti deci nu numai ca nu le iau banii dar mai si castiga din editura...Pai nu dgeaba circula trenul cu 30 pe ora cu locomotive ruginite si acum 150 de ani cand Carol facea primul tren romanesc Bucuresti Sinaia acesta circula cu 60 kmh.Daca vrei sa sa te suicizi masochist recomand CFR.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design