15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu: Recunosc faptele, pe care le...

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu: Recunosc faptele, pe care le regret. Doresc să acopăr prejudiciul, pentru a demonstra buna mea credință

Fostul director al Spitalului „Malaxa'' Florin Secureanu a cerut, luni, pe magistrații de la Curtea de Apel București să-l elibereze din arestul preventiv. El și-a motivat solicitarea precizând că a recunoscut în totalitate faptele și, pentru a demonstra buna credință, este dispus să-și vândă un imobil pentru a acoperi o parte din prejudiciul care i se impută, informează Agerpres.

Secureanu le-a cerut judecătorilor să îl plaseze în arest la domiciliu, din cauza unor probleme de sănătate. El se află în arest preventiv de aproape șapte luni.

„Vă aduc la cunoștință că regret faptele care mi se impută și le recunosc. La ultima întrevedere cu procurorii, am recunosc absolut toate acuzațiile care mi-au fost aduse. Mărturia mea oscilantă din timpul urmăririi penale s-a datorat faptului că doream să văd mai întâi finalizate expertizele efectuate în dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret. Rugămintea mea este să îmi schimbați măsura preventivă. Am probleme pulmonare și acestea pot fi tratate doar în instituțiile spitalicești. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată și ar putea duce la septicemie. Vreau să vă aduc la cunoștință că doresc să acopăr din prejudiciu. Am un vecin are dorește să achiziționeze un imobil pe care îl dețin. Vreau să îmi manifest intenția de a acoperi o parte din prejudiciu, pentru a demonstra buna mea credință față de faptele comise", a spus Secureanu în sala de judecată.

În 15 mai, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare — 5 fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave — și luare de mită. Procurorii îl acuză că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu ar fi conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-ar fi însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Secureanu și-ar fi însușit sume de bani în numerar din casieria Spitalului „Malaxa", cu justificarea achitării în numerar a unor bunuri și servicii evidențiate ca fiind livrate/prestate de două societăți comerciale cu comportament fiscal neadecvat. În realitate, aceste două societăți comerciale nu ar fi livrat/prestat niciun bun/serviciu spitalului, susține DNA.

Procurorii îl acuză că ar fi folosit și alte metode mai complexe, finalizate cu însușirea, din fondurile spitalului, a unor sume semnificative de bani, sub pretextul achitării altor servicii sau bunuri de care ar fi beneficiat instituția spitalicească și care s-au dovedit a fi fictive în totalitate.

Procurorii mai arată că, în perioada 20 mai 2011 — 24 noiembrie 2016, pentru a menține relațiile contractuale dintre Spitalul „Malaxa" și o societate comercială care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, Secureanu ar fi pretins și ar fi obținut de la firma respectivă achitarea contravalorii a 754 prestații de servicii de turism (cazare, masa, bilete de avion) în valoare totală de 1.279.402 lei.

 

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă