15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, achitat, în dosarul în care era...

Fostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, achitat, în dosarul în care era acuzat de conflict de interese

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, achitarea lui Remus Borza în dosarul în care este acuzat de conflict de interes, relatează Mediafax. Decizia magistraților nu este definitivă. 

Avocatul Remus Borza este acuzat de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti de conflict de interese, pentru că în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

În acelaşi dosar este judecată şi avocata Nicoleta Munteanu, tot pentru conflict de interese, instanţa dispunând şi în cazul acesteia achitarea.

"În baza art. 396 alin.1 pct. 5 rap. la art. 16 alin.1 lit.b C.pr.pen., achită pe inculpaţii Borza Remus Adrian şi Munteanu Nicoleta pentru infracţiunea prev. de art. 253 indice 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, în vigoare până la 01 februarie 2014 (34 acte materiale)", se arată în hotărârea instanţei.

Decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, sunt suspectaţi de conflict de interese, iar în 8 iulie a început urmărirea penală în cazul acestora. Cei doi au fost trimişi în judecată în octombrie 2013.

Procurorii au stabilit, în urma verificărilor, că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii". Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP "Borza şi Asociaţii".

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu.

Procurorii au arătat că Borza este asociat atât în firma de insolvenţă Euro Insol, cât şi la SCP "Borza şi Asociaţii", "realizând astfel, în mod direct, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru asociatul său, Munteanu Nicoleta".

Remus Borza coordonează Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii", membră a grupului Borza şi Asociaţii, alături de firma de insolvenţă Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie 2013, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă