4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFosta judecătoare Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, s-a...

Fosta judecătoare Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, s-a prezentat la DNA

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare în dosarul ICA, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiată în legătură cu plângerea pe care a depus-o după ce a fost exclusă de CSM din magistratură, informează Agerpres.

"Am primit o citație în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere după excluderea mea din magistratură. Eu doresc să aflăm, pe această cale, motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate și am prezentat mai multe ipoteze organelor de cercetare penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea și o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac. Spre exemplu, o contestație în anulare sau o plângere la CEDO. Infracțiunile reclamate sunt fals privind apartenența la masonerie, alte falsuri, deschideri de corespondență, interceptări ale unor sisteme informatice. Eu am dat o declarație în martie 2017 și de atunci nu am mai fost chemată", a spus Camelia Bogdan.

Ea a explicat că ar fi putut deranja anumite persoane și interese, după ce a dispus confiscări de averi și recuperarea banilor "sifonați de la bugetul de stat" și există posibilitatea să existe în magistratură "o anumită protecție a cercurilor de interese".

În plus, Camelia Bogdan a arătat că au existat scurgeri de informații confidențiale, deoarece Dan Voiculescu a fost ținut la curent de conducerea Tribunalului București.

Pe 8 februarie, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/ conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei și corupției funcționarilor APIA, instituție subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă