12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFosta iubită a lui Gheorghe Nichita le-a povestit anchetatorilor cum a fost...

Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita le-a povestit anchetatorilor cum a fost HĂRȚUITĂ sexual de edilul ieșean

Fosta iubită a primarului suspendat al Iaşiului, Adina Samson, a fost audiată, marţi, timp de cinci ore, de procurorii DNA. Ea le-a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte că a fost ameninţată, hărţuită sexual şi chiar lovită de Gheorghe Nichita, relatează Mediafax.

Citește și: Ce dezvăluiri au făcut părinții Adinei Samson despre relația fiicei lor cu primarul Gheorghe Nichita

Potrivit avocatului femeii, Dragomir Tomaşeschi, procurorii au chemat-o pentru a da declaraţii privind plângerea penală depusă de aceasta la DNA, în urmă cu o lună.

”În urmă cu o lună, Adina Samson a formulat o plângere penală la DNA împotriva lui Nichita, pentru ameninţare, hărţuire sexuală şi chiar lovire. Azi (marţi – n.r.), ea le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, suferinţele emoţionale şi chiar fizice prin care a trecut. A fost o declaraţie lungă, totul a durat cinci ore”, a declarat avocatul Dragomir Tomaşeschi.

Tot marţi, au fost audiaţi la Iaşi de către procurorii DNA Bucureşti mai mulţi funcţionari ai primăriei ieşene, între care secretara primarului Gheorghe Nichita, dar şi câţiva şefi din primărie şi de la Poliţia Locală.

Citește și: Primarul Gheorghe Nichita, în arest la domiciliu

Primarul Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu din 8 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să-şi urmărească fosta iubită.

Primarul municipiului Iaşi a fost suspendat din funcţie în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judeţului.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajații Poliției Locale Iaşi, instituție subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el au fost reținuți atunci directorul general al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) și abuz în serviciu, și Ștefan Avîrvarei, șef servicu în cadrul Poliției Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Adina Samson, șef de serviciu în Primăria Iași, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajați ai Poliției Locale și ai altor instituții din Primărie, pentru a-și urmări iubita și a amenința un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al PSD Iaşi. Nichita a precizat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă