Fiul lui Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, cere daune de la torționari. Cei doi foști ofițeri au pensii de 5000 și de 4000 de lei

de Mihai Diac , 29 august 2017 - stire actualizata la ora 14:25, 29 august 2017
Gheorghe Ursu

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, ucis în arestul Securității, cere daune de trei milioane de euro de la foștii ofițeri Marin Pîrvulescu și Vasile Hodiș, care l-au anchetat și torturat pe tatăl lui, informează marți Digi 24.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au dispus punerea sechestrului asigurator pe averile deținute de torționarii disidentului Gheorghe Ursu, până la concurența sumei de 3,1 milioane de euro.

Unul dintre cei doi foști ofițeri din Ministerul de Interne are acum o pensie de peste 5000 de lei lunar, iar celălalt - o pensie de peste 4000 de lei lunar.

Pe 1 august 2016, George Homoștean (decedat), fost ministru de Interne, și Tudor Postelnicu, fost șef al Departamentului Securității Statului, au fost trimiși în judecată de procurorii militari pentru complicitate la săvârșirea de infracțiuni contra umanității în dosarul disidentului Gheorghe Ursu. În anul 2017 a murit și Tudor Postelnicu.

De asemenea, au fost trimiși în judecată și foștii ofițeri de securitate Marin Pîrvulescu și Vasile Hodiș, cei care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, aceștia fiind acuzați de infracțiuni contra umanității.

Procurorii susțin că în perioada ianuarie — noiembrie 1985 inginerul disident Gheorghe Ursu a făcut obiectul urmăririi informative și judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist, fiind arestat la 21 septembrie 1985. A murit pe 17 noiembrie 1985, în Spitalul Penitenciar Jilava.

Până acum, trei persoane au fost condamnate în acest caz: col. (r) Udor Stănică, pe atunci șeful Miliției din Capitală, col. (r) Mihai Creangă, adjunctul său, și Marin Clită, colegul de celulă al disidentului, fiecare primind câte 20 de ani de închisoare.

Comentarii

 • Ciombe

  30 august 2017 6:56

  Just! Gunoaiele sa plateasca pana la ultimul tzechin si sa li se confiste absolut totul pana si lingura din mana, ca sa n-aibe cu ce manca! Dreptate sa se faca!

  raspunde comentariului
 • Palmaiute

  29 august 2017 15:06

  Mai asa se intampla la securisti.Va si spun ce o sa li se intample la toti securisti,pai mai intai de toate o sa fie judecati pt crime tortionare si abuz ,apoi o sa li se opreasca pensiile ca la Visinescu,apoi o sa fie inchisi apoi o sa li se ia averile.greseala lor.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design