14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFirmele de deszăpezire din Capitală, amendate din nou

Firmele de deszăpezire din Capitală, amendate din nou

Firmele care se ocupă cu deszăpezirea străzilor din Bucureşti au primit, miercuri, noi amenzi, în valoare de 5.000 de lei, pe motiv că nu au curăţat zăpada din Sectoarele 2 – 6, informează Mediafax.

Primăria Capitalei a aplicat sancţiunile pentru a doua zi consecutiv, nemulţumirile inspectorilor primăriei vizând Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, în timp ce în Sectorul 1 drumurile au fost curăţate corespunzător.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în Sectoarele 1 şi 5, Supercom – în Sectorul 2, Rosal – în Sectorul 3, Rebu – în Sectorul 4 şi Urban în Sectorul 6.

Citeşte şi: Peste 100 de şoferi şi administratori de drumuri, amendaţi în ultimele 24 de ore

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut operatorilor de salubrizare să deszăpezească prioritar zonele de acces către spitale şi staţii de ambulanţă, precum şi traseele pe care circulă troleibuze şi autobuze. Totodată, el a avertizat că acţiunile de control vor continua şi în zilele următoare, atât la persoane fizice, cât şi la firme.

Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2010, proprietarii de clădiri sau spații comerciale au obligația să înlăture zăpada de pe trotuare, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Primăria Capitalei a pus la dispoziția bucureştenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zăpadă sau ger, dar și a prezenței în stradă sau scări de bloc a persoanelor fără adăpost, pentru a fi duse la centrele sociale.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă