Firma care a îmbolnăvit copiii de la o şcoală din Galaţi, amendată

de Carla Popa , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 18:16, 07 martie 2016
Firma care a îmbolnăvit copiii de la o şcoală din Galaţi, amendată

Inspectorii sanitari au dispus sancţionarea contravenţională şi suspendarea temporară a activităţii de producţie a punctului de lucru în cazul firmei care a furnizat lapte elevilor de la Şcoala nr. 3 din comuna Pechea (Galaţi), după ce au apărut 17 cazuri de toxiinfecţie alimentară, a informat luni Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres

"Pe fondul anchetei epidemiologice derulate la agentul economic care furnizează laptele în şcoală, inspectorii sanitari au constatat faptul că rezultatul probelor bacteriologice a fost necorespunzător. Conform prevederilor HG 857/2011, art. 41, lit. c, s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic, precum şi suspendarea temporară a activităţii de producţie a punctului de lucru, până la remedierea deficienţelor constatate", a anunţat Ministerul Sănătăţii, după ce a fost informat în acest sens de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. 

Totodată, a fost dispusă efectuarea de urgenţă a examenelor copro-parazitologice şi a exudatelor nazo-faringiene la personalul ce intră în contact direct cu alimentele şi la personalul din procesul de producţie. Au fost recoltate probe de apă pentru examenul chimic şi bacteriologic. 

De asemenea, conform unui comunicat de presă, au fost dispuse şi alte măsuri, precum: efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinsecţie cu o firmă autorizată; asigurarea şi respectarea circuitelor funcţionale; achiziţionarea de substanţe dezinfectante adecvate activităţii desfăşurate. 

Vineri, 17 elevi din clasele V - VII de la Şcoala generală nr. 3 din comuna Pechea au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat la şcoală lapte distribuit prin programul guvernamental ''Laptele şi cornul". Ulterior, surse medicale au anunţat că un singur copil a rămas sub supraveghere medicală. Potrivit martorilor, câteva cutii cu laptele consumat de elevi erau umflate, deşi produsul se afla în termenul de valabilitate. Laptele este îmbuteliat la Braşov şi distribuit elevilor din Galaţi de o firmă locală. 

DSP Galaţi a decis retragerea de la consum a întregii cantităţi de lapte depozitat deja în şcolile din judeţ. În consecinţă, luni, cei aproximativ 62.000 de elevi din ciclul şcolar primar şi gimnazial din judeţul Galaţi nu au mai primit lapte. "Firma locală de distribuţie a produselor lactate a început deja aprovizionarea şcolilor cu iaurt, astfel încât elevii să poată consuma produse lactate, iar programul guvernamental să nu aibă sincope", a declarat inspectorul şcolar general, Mioara Enache. 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design