6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFilosoful Andrei Pleşu este ironic la adresa prezentatoarei Denise Rifai: E arătoasă,...

Filosoful Andrei Pleşu este ironic la adresa prezentatoarei Denise Rifai: E arătoasă, în varianta carnasier. Moderatoarea TV răspunde înţepată: Sper să-l conving și de restul calităților mele | VIDEO

Decizia preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, de a o include pe jurnalista Denise Rifai în partid a stârnit numeroase controverse şi comentarii. Filosoful Andrei Pleşu a ironizat-o pe moderatoarea TV într-un text publicat în Dilema Veche.

"Aflu siderat că o jurnalistă de la Realitatea TV e invitată să împrospăteze Partidul Național Liberal, cu farmecul și competențele ei. Și, firește, se declară disponibilă. Întîmplarea face că, în cîteva rînduri, trăisem, ca telespectator, experiențe de neuitat cu respectiva doamnă. O văzusem în dialog cu politicieni de toate culorile, etalînd o dezinvoltură amețitoare și amuțitoare. Arătoasă, în varianta carnasier, nărăvită în saltul la beregată, doamna cu pricina stîrnea simultan panică, rîs și stupoare. Cutare candidat la Primărie spune că vrea să dea tonul pentru București. „De ce tonul și nu păstrăvul?“ – intervine, șugubeață, moderatoarea. Ce umor! Ce fantezie! Ce spontaneitate!




"Într-o altă convorbire, auzind cuvîntul „împreună“, aceeași doamnă se gîndește imediat (și o mărturisește cu o dezarmantă sinceritate) la „împreunare“, în cuplu sau în grup! Alt interlocutor e scos la tablă pentru a defini termenul „document“. În general, „tactica“ nărăvașei ziariste este atacul volubil. Întrebi (cu mîna pe bici) și nu lași vreme pentru răspuns; dai un cap în gură și, cînd e să primești o ripostă, spui, tehnic: „Publicitate!“ Personajul, trebuie să recunosc, are ceva fascinant. Nu e ușor. Televiziunile locale au produs, în ultimii ani, femei redutabile, de toate categoriile. Avem (în diferite studiouri) și „femeia-comisar“, și „femeia-administrator de bloc“, și femeia-procuror, și femeia-dirigintă de curs primar (în versiune sadică sau mămoasă), și femeia ezoterică. Care de care mai țanțoșe, mai competente, mai nemiloase. Dar în cazul de față e altceva. Vorbim mai curînd de o vietate încă insuficient cunoscută, de un mutant, căruia nu știm cine i-a explicat că a fi gazetar e a nu da doi bani pe discernămînt, politețe, bun-gust. E preferabil stilul „măciucă“, gherila zglobie, ciufuleala invitatului. Telespectatorul nu trebuie să afle, de-a lungul emisiunii, mai nimic. Doar că doamna din studiou e „tare“, „foarte tare“, un amestec de gheare și șuturi. O fiară", a scris filosoful.




Denise Rifai i-a răspuns omului de cultură pe contul personal de Facebook, menţionând că încă nu a acceptat oferta liderului PNL.  

"Upssss! Asta de la domnul Plesu e grea, nu la fel ca si comentariile unora ca Toader Paleologu, Cornel Nistorescu, Radu Moraru sau alte colege 😉 din viata publica, al caror substrat l-am detectat. Dar mie tot imi place domnul Plesu! Am observat ca si dansul apreciaza anumite laturi ale mele, dar care NU conteaza in actualul context :-)))) Sper insa sa am ocazia sa-l conving de restul calitatilor pe care eu cred ca le posed, asta chiar ar conta!  🙂 
PS: Si toate acestea, de la o propunere de candidatura din partea unui presedinte tot femeie, propunere la care inca cuget daca sa o accept sau nu, dupa cum am anuntat. In conditiile in care coruptii care isi reinnoiesc mandatele nu prea sunt deranjati de catre "deontologi", iar rudele, complicii si bodyguarzii (da!) unora dintre sefi vor avea loc pe liste. Tara trista, plina de umor(i)…"

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă